Lísteček za stěrač je předvolání k podání vysvětlení přestupku, když se dostavíš, je to právě to projednání přestupku, pak záleží na jeho výsledku. Jakmile dostaneš pokutu, je to projednáno. A pozor, lze to projednat v tvojí nepřítomnosti, ale o tom bys měl být vyrozuměn dopisem a je proti tomu odvolání tuším do 30 dnů.duska píše:Fx: Nasadil jsi mi brouka do hlavy, hned v pondeli si to radeji vsechno overim. Dik
Pokuta - potreboval bych poradit prosim
E39 535i sedan
ja takle dostal par pokut za parkovani: Poprve sem sel s tim listeckem za steracem na mestaky a ten mi odpustili podruhy sem sel na magistrat s obalkou s pruhem a to sem rek ze to ridila osoba me blizka a ze odmitam vypovidat a potreti sem si zadnou obalku neprevzal, nic se nestalo a je to prez rok. poctvrty to nemam este prepsany na sebe takze dyz to budou resit s kamaradem tak bych rek ze se to do roka nevyresi... 

[quote="Fx...A pozor, lze to projednat v tvojí nepřítomnosti, ale o tom bys měl být vyrozuměn dopisem a je proti tomu odvolání tuším do 30 dnů..[/quote]
Ne měl bys být, ale musíš být - jestli se nepodaří doručit, tak to nebude pravomocné.
Jinak tuším, že se za potvrzení o bezdlužnosti platí asi 400,- - to už by na tu pokutu docela bylo
Ne měl bys být, ale musíš být - jestli se nepodaří doručit, tak to nebude pravomocné.
Jinak tuším, že se za potvrzení o bezdlužnosti platí asi 400,- - to už by na tu pokutu docela bylo

KuaJa: No já nevím, když jsem po tom kdysi pátral, tak se některý věci za doručený považovaly i po umístění na vývěsku příslušné městské části/obce.KuaJa píše:Ne měl bys být, ale musíš být - jestli se nepodaří doručit, tak to nebude pravomocné.
Mimochodem, na parkování docela dobře funguje mít kopii toho jejich lístečku, kterej dávaj za stěrače, a dát si ho tam sám s aktuálním datem a místem. Nebudu jmenovat, ale použití jsem viděl a na autech kolem byly pak lístečky, ale dotyčnému nic nepřibylo

E39 535i sedan
Dnesk me neco napadlo...
Dostanu pokutu, treba za to parkovani, a pozvou me na projednani prestupku. Pujdu tam a reknu: "s autem jsem nejel ja ale kamarak Jan Kozlowski" Co jim jeste musim o "dotycnem" udat?
Adresu? Klidne... 235 Glouster road, Bristol, England...
Co se bude dit, kdyz jmeno i adresa bude vymyslena?
Bude pripad projednan a pokuta ulozena tomu "dotycnemu" a ja jsem z toho venku? Co kdyz ho nenajdou? A ze ho najdou tezko...? Co se bude dit??
Dostanu pokutu, treba za to parkovani, a pozvou me na projednani prestupku. Pujdu tam a reknu: "s autem jsem nejel ja ale kamarak Jan Kozlowski" Co jim jeste musim o "dotycnem" udat?
Adresu? Klidne... 235 Glouster road, Bristol, England...
Co se bude dit, kdyz jmeno i adresa bude vymyslena?
Bude pripad projednan a pokuta ulozena tomu "dotycnemu" a ja jsem z toho venku? Co kdyz ho nenajdou? A ze ho najdou tezko...? Co se bude dit??