Pokuta - potreboval bych poradit prosim

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Fx

Příspěvek od Fx » 25. 03. 2007 00:06

duska píše:Fx: Nasadil jsi mi brouka do hlavy, hned v pondeli si to radeji vsechno overim. Dik
Lísteček za stěrač je předvolání k podání vysvětlení přestupku, když se dostavíš, je to právě to projednání přestupku, pak záleží na jeho výsledku. Jakmile dostaneš pokutu, je to projednáno. A pozor, lze to projednat v tvojí nepřítomnosti, ale o tom bys měl být vyrozuměn dopisem a je proti tomu odvolání tuším do 30 dnů.
E39 535i sedan

Zomb

Příspěvek od Zomb » 25. 03. 2007 12:37

ja takle dostal par pokut za parkovani: Poprve sem sel s tim listeckem za steracem na mestaky a ten mi odpustili podruhy sem sel na magistrat s obalkou s pruhem a to sem rek ze to ridila osoba me blizka a ze odmitam vypovidat a potreti sem si zadnou obalku neprevzal, nic se nestalo a je to prez rok. poctvrty to nemam este prepsany na sebe takze dyz to budou resit s kamaradem tak bych rek ze se to do roka nevyresi... :roll:

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 26. 03. 2007 09:54

[quote="Fx...A pozor, lze to projednat v tvojí nepřítomnosti, ale o tom bys měl být vyrozuměn dopisem a je proti tomu odvolání tuším do 30 dnů..[/quote]

Ne měl bys být, ale musíš být - jestli se nepodaří doručit, tak to nebude pravomocné.

Jinak tuším, že se za potvrzení o bezdlužnosti platí asi 400,- - to už by na tu pokutu docela bylo :-)
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Fx

Příspěvek od Fx » 26. 03. 2007 14:54

KuaJa píše:Ne měl bys být, ale musíš být - jestli se nepodaří doručit, tak to nebude pravomocné.

Jinak tuším, že se za potvrzení o bezdlužnosti platí asi 400,- - to už by na tu pokutu docela bylo :-)
KuaJa: No já nevím, když jsem po tom kdysi pátral, tak se některý věci za doručený považovaly i po umístění na vývěsku příslušné městské části/obce.

Mimochodem, na parkování docela dobře funguje mít kopii toho jejich lístečku, kterej dávaj za stěrače, a dát si ho tam sám s aktuálním datem a místem. Nebudu jmenovat, ale použití jsem viděl a na autech kolem byly pak lístečky, ale dotyčnému nic nepřibylo :lol:
E39 535i sedan

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 26. 03. 2007 15:05

já si tím teď nejsem úplně jistej, jak to tam je, ale vývěska určitě stačit nebude. Spíš jsem trochu odkročil, protože tím, že to nevyzvedneš stejně nejde o promlčení, ale pouze odklad pravní moci toho rozhodnutí.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Gerchan

Příspěvek od Gerchan » 10. 04. 2007 20:18

Dnesk me neco napadlo...

Dostanu pokutu, treba za to parkovani, a pozvou me na projednani prestupku. Pujdu tam a reknu: "s autem jsem nejel ja ale kamarak Jan Kozlowski" Co jim jeste musim o "dotycnem" udat?
Adresu? Klidne... 235 Glouster road, Bristol, England...

Co se bude dit, kdyz jmeno i adresa bude vymyslena?

Bude pripad projednan a pokuta ulozena tomu "dotycnemu" a ja jsem z toho venku? Co kdyz ho nenajdou? A ze ho najdou tezko...? Co se bude dit??

Odpovědět