dlouhé zimní večery na okruhu - Live For Speed

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
smash
Kontaktovat uživatele:

dlouhé zimní večery na okruhu - Live For Speed

Příspěvek od smash » 28. 01. 2004 10:29

Když jsem si ve fóru přečet reakce na hru NFSU, nějak jsem se tam nakonec rozepsal o úplně jiný hře. Tak mě pak nějak napadlo to hodit i sem. Kdo tohle nehrál, o hodně přišel, takže tady je takový malý info o týhle gamese a vlastně taky námět, jak příjemně přečkat zimu a přitom si pořádně zazávodit.

Takže...
Jde o hru Live For Speed...
Kdo už to zná a ví, nekamenujte mě, chtěl jsem to jen dát do podvědomí těm, co to neznaj, páč to fakt stojí za to.

http://www.liveforspeed.net
Je to hra, jejíž vývojovej tým (mimochodem jsou to pouze 3 nadšenci, který hru dávaj dokupy) si klade za cíl udělat co nejrealističtější simulátor, především po stránce fyzikálního modelu aut. A musim konstatovat, že se jim to moooooc daří.
Hru vytváří na 3 etapy, momentálně je na světe první (tzv. S1 verze) a už takhle překonává snad všechny dosavadní závodní hry. S1 verze se začala před vánocema prodávat. Nedá se koupit v obchodě, ale jen přímo od vývojářů - nemají žádnýho distributora a už maj asi docela balík (zaslouženě).
Pokud si stáhnete S1E verzi, máte funkční hru s 1 tratí ve 4 režimech (reversed,autocross..) a hned tři auta k dispozici. Pardon, na začátku jen dvě. Jeden předohrab a jeden zadohrab ;-). Za chvilku se do toho dostanete a po získání 300 kreditů (za vítězství v závodech) se Vám odemkne další zadohrab, ale v turbu. To už je nářez. Auta se chovaj fakt hodně moc reálně. Brzo ale zjistíte, že Vám to prostě jezdí oproti ostatním (hraje se hlavně přes net, což je totální bomba) nějak pomalu a v zatáčkách taky nic moc. No pak už nezbývá, než se začít hrabat v nastavování parametrů podvozku, kol, převodovky, brzd atd.
a nebo někoho na netu, kdo má fakt dobře nastavený auto, ukecat, aby Vám setup poslal (lze přímo ve hře pouhým kliknutím).
Já jezdim samozřejmě s turbo-zadohrabem, páč jsem BMW pozitivní a na zadohrab zvyklej. Posledních pár dní jsem se konečně pustil do ladění auta a musim říct, že moje časy v Hot Lap režimu se lepšej (momentálně jsem na 104 místě ve statistikách ;-) viz http://lfs.racesimcentral.com/content/s ... =Smash(CZ)
Piluju zatim jen jednu trať, ale časem se dám do dalších. Holt musim ještě trochu poladit brzdy a podvozek - ještě nejsem úplně spokojenej.
Tím se dostáváme k výborný věci a tou jsou právě dost vychytaný statistiky na netu, kde jsou tabulky podle aut, tratí atd. a taky světový rekordy atd.
Tahle hra mě pomáhá přečkat nevlídný období, kdy s mojim bavcem moc nejezdim. Nadchla mě natolik, že jsem si brzy po vyzkoušení dema přes net koupil pomocí Mastercard odemykací klíč (za 12 liber - něco málo přes 500 Kč).
A hodlám se každym dnem zbavit dalších peněz na koupi volantu a pedálů k PC :-) Momentálně hraju myší, což neni zas tak špatný (až na ty křeče v ruce :-), ale s volantem to přece jen půjde líp.
Je to fakt nářez. Odemčením hry se dostanete k dalším tratím s mnoha variacemi a k dalším 5 autům. Jedna turbo-4-kolka, silnej turbo předohrab, dva jednosedadlový speciály (něco na způsob Kaipanu) a něco jako motokáru. Odemknou se Vám statistiky na netu a další režimy hry, jako je hotlap (kolo na čas), drag race až 8-mi aut (taky hustý, taky momentálně piluju jeden setup speciálně pro dragrace) a odemkne se i velký parkoviště, kde můžete testovat o 106 a taky si zde pomocí trackeditoru udělat vlastní trať. Jo taky si můžete otexturovat svý fáro.
Během roku se má objevit verze S2, kde bude další hafo vylepšení, jako pitstopy, opotřebovávání pneu, teplota pneu, car damage a spousta dalších věcí).
A když budete mít chuť zastavte se u mě na serveru, třeba mě tam potkáte :-) a můžem dát pár kol. Rozjel jsem hned dva dedikovaný servery (jeden na demo a jeden na S1), páč tu nebyl žádnej s pořádnym pingem.
Komunita LFS roste a to nejen ve světe, ale i v ČR už je docela dost lidí, který jezděj fakt kurefsky dobře (teda mimo mě :-).
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 28. 01. 2004 11:05

dobry...mam volant a pedaly ale zatim jen ty dve kary a nejak mi ty kredity nechce dat...:(

jinak s volantem zatim nic moc...

na tvuj klic se da odbloknout i jine hry? kolik za nej ?:)
Obrázek

smash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smash » 28. 01. 2004 11:49

GeRoX píše:dobry...mam volant a pedaly ale zatim jen ty dve kary a nejak mi ty kredity nechce dat...:(

jinak s volantem zatim nic moc...

na tvuj klic se da odbloknout i jine hry? kolik za nej ?:)
mno s tema kreditama je to v zacatlu dost tezky. Ale pokud si nastavis obtiznost pro, jedes proti 2-3 pocitacovejm protivnikum na 3 kola a vyhrajes, dostanes tusim 48 kreditu. Takze staci teoreticky vyhrat 5 takovejch zavodu. Jenze abych pravdu rek, AI pocitacovejch jezdcu se furt zvysuje. Cim vic jezdej, tim lip jezdej. Kdyz s nima jedes poprve, jedou jak s hnojem, ale pak... Nejvic me na nich sere, ze sou desne neopatrny a dokazou te v zatacce neprijemne popostrcit a jsi v riti.
Lepsi dat zavod na netu, treba na mojem serveru (CZECH demo host by Smash(CZ)), mit nastavenou PRO obtiznost a kredity naskakujou samy.
Teda musis jeste vyhravat. Pruser je, ze uz hafo lidi jezdi dost dobre. Se muzem domluvit a dat spolu zavod, kdyz te necham parkrat vyhrat, mas turbo odemceny :-) S tim to je teprve prdel. Ale rikam, origo car-setupy stojej za hovno a to auto je v zatackach nepouzitelny. Ti pak muzu poslat svuj setup, ale jeste je potreba ho trosku postelovat.

S unlock-keyem je to trochu problem. Na netu nenajdes jedinej funkcni crack. Kod, kterym jsem si to aktivoval uz neplati, krom toho je spojenej jeste s nejakym heslem a dalsim aktivacnim kodem. Taky je vazanej na uzivatelsky jmeno. Kdyz bych Ti ho poslal, moh by jezdit jen jeden z nas a dokonce se rika, ze kdyz se pripojej dva stejny ucty naraz, nak se to zablokuje. Ja jsem moc nevahal a hned to koupil, stoji to podle me za to.
-------------------------------------------------------
*** Bayerische Motoren Werke rulezzz ***

Prox

Příspěvek od Prox » 28. 01. 2004 15:50

kredity nejsou problem....napr na 6 oponentu, level Pro a tak nejak 5 kol mas snad 50....jinak neni problem spustit zavod....tweaknout karu...treba pridat turbo...pak se vratit a :twisted:
5er

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 28. 01. 2004 15:55

Prox píše:kredity nejsou problem....napr na 6 oponentu, level Pro a tak nejak 5 kol mas snad 50....jinak neni problem spustit zavod....tweaknout karu...treba pridat turbo...pak se vratit a :twisted:
???? vic info...pls....
Obrázek

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 28. 01. 2004 15:56

Prox píše:kredity nejsou problem....napr na 6 oponentu, level Pro a tak nejak 5 kol mas snad 50....jinak neni problem spustit zavod....tweaknout karu...treba pridat turbo...pak se vratit a :twisted:
Proxi, ty mas full, nebo jedes jen demo? Za kolik mas Blackwood? By sme nekdy mohli dat zavod :-)

Prox

Příspěvek od Prox » 28. 01. 2004 15:57

GeRoX píše:
???? vic info...pls....
jaky info? s tim tweakem?
5er

Geront

Příspěvek od Geront » 28. 01. 2004 16:25

Zatím jen demo s nějakým sockoidním malolitrážním předohrabem, ale docela mě to přepralo, nějak mi je to řízení mousem cizí, taky jak necítím prdýlkou pohyb káry, nevím co se mi v zatáčce děje se zadkem. Ještě to zkusím, ale realita je určitě lepší!
BMW RULEZZZ !

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 28. 01. 2004 16:31

Prox píše:
GeRoX píše:
???? vic info...pls....
jaky info? s tim tweakem?
komplet vsechno...ja se jen porad mrdam s nakym sracem a zadny kredity mi nedava...a o nakejch race modech ani nevim... :oops: 8)
Obrázek

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 28. 01. 2004 16:34

Geront píše:Zatím jen demo s nějakým sockoidním malolitrážním předohrabem, ale docela mě to přepralo, nějak mi je to řízení mousem cizí, taky jak necítím prdýlkou pohyb káry, nevím co se mi v zatáčce děje se zadkem. Ještě to zkusím, ale realita je určitě lepší!
taxi tam dej zadohraba, sice taky hovno jede, ale je s nim docela prdel :-)

Prox

Příspěvek od Prox » 28. 01. 2004 16:39

GeRoX píše: komplet vsechno...ja se jen porad mrdam s nakym sracem a zadny kredity mi nedava...a o nakejch race modech ani nevim... :oops: 8)
No...tak to je potom tezky :) Kdyz si das start race tak cca vlevo nahore v rohu mas skill oponentu a vpravo dole wind a nad nim practise a sipky...kdyz na ne klikas mas tam race a laps....cca cim vic kol a skill oponentu a vyhrajes to...mas vic kreditu
5er

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 28. 01. 2004 16:53

ok a jak se to da vyhrat kdyz ten srac nejede ani kilo ... mrdka obycejna... :evil: :evil: :evil:
Obrázek

Prox

Příspěvek od Prox » 28. 01. 2004 16:57

GeRoX píše:ok a jak se to da vyhrat kdyz ten srac nejede ani kilo ... mrdka obycejna... :evil: :evil: :evil:
na ty rovince to jede 190 :) no ja ti nevim...ale pokud maj oponenti ty samy kary tak to neni prece problem...zalezi na skillu. Na nejnizsi je snad das :)
5er

MartinS

Příspěvek od MartinS » 30. 01. 2004 16:29

No vypadá to dobře.
Nicméně překonat už dlouho nejlepší simulátor na světě aut respektive monopostů bude asi pořádná fuška Grand Prix 4 http://www.grandprixgames.com/UK/accueil.htmla nevím zda 3 člený tým an tohle má, přece jen Geoff Grammond je absolutní špička a se svým týmem tomu dávaj co proto. Sleduji ( a nejen já) tuhle sérii simulátorů až několik let a jsou skutečně nejlepší, vedle nich půsoí série NFS jako těžká arkáda, která nemá se simulátorem nic moc společnýho.
Nastavování kvaltů, křídel, rovnováhy brzd, podložky, péra, kontrla trakce atp. je zde samozřejmostí..bez telemetrie seš u těhle her v prdeli. proto je to taky HARDCORE simulátor!

Takže jeslti se chceš vyblbnout :twisted: tak to doporučuji..jezdí se v tom i Mistrovstí ČR, taky jsem se ho zůčastnil. Ale bez volantu to není ono, proto má taky už 5tým rokem volant. 8)

SlimShady
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SlimShady » 30. 01. 2004 16:46

MartinS píše:No vypadá to dobře.
Nicméně překonat už dlouho nejlepší simulátor na světě aut respektive monopostů bude asi pořádná fuška Grand Prix 4 http://www.grandprixgames.com/UK/accueil.htmla nevím zda 3 člený tým an tohle má, přece jen Geoff Grammond je absolutní špička a se svým týmem tomu dávaj co proto. Sleduji ( a nejen já) tuhle sérii simulátorů až několik let a jsou skutečně nejlepší, vedle nich půsoí série NFS jako těžká arkáda, která nemá se simulátorem nic moc společnýho.
Nastavování kvaltů, křídel, rovnováhy brzd, podložky, péra, kontrla trakce atp. je zde samozřejmostí..bez telemetrie seš u těhle her v prdeli. proto je to taky HARDCORE simulátor!

Takže jeslti se chceš vyblbnout :twisted: tak to doporučuji..jezdí se v tom i Mistrovstí ČR, taky jsem se ho zůčastnil. Ale bez volantu to není ono, proto má taky už 5tým rokem volant. 8)
No ano, ale to nastavovanie vsetkych moznych veci je prakticky v kazdom simulatore F1 samozrejmostou. To malo uz starucke F1 GP od Microprose, a to bola prosim hra ktora bola nenormalne vymakana a graficky nieco ultra uz v dobach i386 na 33MHz 8)
Faszom a seggedbe verem te buzi :!:

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 30. 01. 2004 16:47

MartinS píše:No vypadá to dobře.

kde ji sezenu? 8)
Obrázek

MartinS

Příspěvek od MartinS » 30. 01. 2004 17:05

No asi v nějakým kšeftě s GAMESama .. JRC atp. Novinka to už není, tak snad to nebude za bratru 1500,- vočí :roll:

voTon

Příspěvek od voTon » 30. 01. 2004 19:16

LFS nejni spatny ale casem to zacina bejt celkem nuda, chtelo by to mit moznost ladit i motor a mit moznost su to celkove nejak poladit :lol:
na turbo sem dosah defacto tak ze sem hral na nizkou obtiznost asi 30x :lol:
je to gut ale zatim co se s tim peru abych to ubec udrzel na silnici kamos me nanda s tim predohrabem a nic platny ze to na rovince kalim skoro 220.
DIAGNOSTIKA, DILY, SERVIS v Ceskych Budejovicich
HTTP://WWW.VOTON.CZ
e36 323Ti

Prox

Příspěvek od Prox » 30. 01. 2004 19:44

MADmaniac píše:LFS nejni spatny ale casem to zacina bejt celkem nuda, chtelo by to mit moznost ladit i motor a mit moznost su to celkove nejak poladit :lol:
je to gut ale zatim co se s tim peru abych to ubec udrzel na silnici kamos me nanda s tim predohrabem a nic platny ze to na rovince kalim skoro 220.
Stahni si tweak a muzes si tam poladit co chces :wink:
5er

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 30. 01. 2004 21:58

MADmaniac píše:LFS nejni spatny ale casem to zacina bejt celkem nuda, chtelo by to mit moznost ladit i motor a mit moznost su to celkove nejak poladit :lol:
Ja teda musim nerad priznat, ze s predokoli se mi taky jezdilo lip - myslim, ze to tvurci pri honbe za realnym chovanim auta trochu prehnali a ta zadokole je pretaciva vic nez by bylo realne ... ale ja sem to hral asi pred pul rokem, takze mozna, ze uz je to lepsi ...

Odpovědět