SlimShady píše:Kolko druhov tlmicov existuje? Mal som za to, ze ked je napriklad seriovka a znizeny podvozok dajme tomu 60/40, tak pri tom znizenom su pruziny nizsie oproti seriovkam o 60/40mm, ale takisto aj tlumice su nizsie oproti seriovkam o 60/40mm... v poslednej dobe som vsak od par ludi pochytil info ze to je tak, ze existuju normalne tlumice (seriovka) a skratene (znizene), ktore sa davaju pri znizenych pruzinach. Tie sa este rozdeluju podla tuhosti... Takze ako to vlastne je? Je ich viac druhov, alebo fakt len normal a skratene s roznou tuhostou?
Ak su len tie 2 druhy, ako to je napriklad pri podvozku 60/40 a 35/35? Pri 35/35 tam dam napriklad skratene tlumice, ok sedia, super. Ale ako to je u 60/40, ked pouzijem take iste skratene tlumice? Oni budu v normalnom stave uz trochu stlacene v dosledku nizsich pruzin? Alebo ako? A otazka na koniec... mozem kombinovat hociako alebo je dobre dodrzat vyrobcu? Napriklad ja som sa chystal na komplet FK podvozok, ale v nemecku maju za velmi zaujimavu cenu cervene pruziny H&R znizene na 35/35 za 140 Euro. Ak si ich dam do auta, mozem k nim dat "znizene" tlmice FK?
Diky za odpovede, a nesmejte sa, kazdy raz zacina

Dokonce bude velmi vhodné, pokud použiješ na podvozek nižší o 35mm zkrácené tlumiče - tlumič nebude chodit po extrémně krátké "dráze", jako by musel v případě sériových tlumičů. Jak jsem Ti psal, jsou normální sériové tlumiče, a pak zkrácené. O kolik to nevím, ale myslím, že v tom velký rozdíl nebude. Jedině snad nějaké extrémní pro závody.
Když máš pružiny snížené o 60/40, neznamená to, že i tlumiče budou o tolik nižší - ty maj třeba o 2cm ne-li míň zkrácenou pístnici...jinak zadní jsou většinou stejně dlouhý, jako sériový, tedy, pokud se nejedná o štelovací podvozek. Tam jsou pružiny vně tlumiče, jako je tomu třeba na přední nápravě. Ale to je jiná cenová kategorie a mj. ideální cesta do pekel (Praha)
Zkrátka podle mně, když použiješ na tvůj šestivál pružiny 35/35 a dopředu dáš ty zkrácený tlumiče od FK nebo od KONI, Bilstein, bude to vypadat dobře a taky to tak bude sedět. Jinak se můžeš podívat na Spax web -
http://www.spax-zentrum.de - to je firma která dělá i profi závodní podvozky na míru. Maj dokonce i 40/30 na 32x-325e, což je podle mě, ještě lepší možnost
Howgh