shnilá m40 nebo slušná m10???
shnilá m40 nebo slušná m10???
Kluci poraďte mi!
Mám shnilýho sedana 316i m40 z roku 89, a mám možnost koupit za 5000 chromáka 318i m10 kupé, daleko zachovalejší, ale běda, je to rok 83!
Ptal jsem se svýho servismana z vrakoviště, a ten mi řek, že do toho nemám chodit, že je lepší shnilý auto s m40 než udržovanej stařec m10. Tady na fóru jsem ale četl, že m10 je spolehlivější než m40, a zachovalý kupé je přeci jen lepší než prohnilej sedan....
Poraďte mi prosím, o víkendu jsem se chystal jet se na auto podívat, tak jestli to má vůbec cenu. Rád bych slyšel co nejvíc názorů, stačí ano/ne, ale pokud se někdo trochu rozepíšete, budu vám velice vděčnej! dík moc
Mám shnilýho sedana 316i m40 z roku 89, a mám možnost koupit za 5000 chromáka 318i m10 kupé, daleko zachovalejší, ale běda, je to rok 83!
Ptal jsem se svýho servismana z vrakoviště, a ten mi řek, že do toho nemám chodit, že je lepší shnilý auto s m40 než udržovanej stařec m10. Tady na fóru jsem ale četl, že m10 je spolehlivější než m40, a zachovalý kupé je přeci jen lepší než prohnilej sedan....
Poraďte mi prosím, o víkendu jsem se chystal jet se na auto podívat, tak jestli to má vůbec cenu. Rád bych slyšel co nejvíc názorů, stačí ano/ne, ale pokud se někdo trochu rozepíšete, budu vám velice vděčnej! dík moc
Naposledy upravil(a) MG 316i dne 15. 02. 2007 16:30, celkem upraveno 1 x.
E28 524 TD sháním tyto drobnosti: drobnosti-na-e28-t37293.html Jinak je to naprosto nepřekonatelnej koráb!!!
Jo a kdyby se našel někdo z Prahy, kdo se v těch autech vyzná, já totiž sotva poznám chladič od válce
, kdo by byl ochotnej zajet se na to auto se mnou podívat a poradit mi ústy odborníka, to bych byl úplně ze všeho nejvděčnější!
Je to kousek za Plzní a dá se tam jet kdykoliv, prodává to pani na mateřský, takže je pořád doma. Tak kdyby měl někdo pár hodinek čas udělat si výlet, byl bych mu fakt zavázanej.
Je to kousek za Plzní a dá se tam jet kdykoliv, prodává to pani na mateřský, takže je pořád doma. Tak kdyby měl někdo pár hodinek čas udělat si výlet, byl bych mu fakt zavázanej.
E28 524 TD sháním tyto drobnosti: drobnosti-na-e28-t37293.html Jinak je to naprosto nepřekonatelnej koráb!!!
Tak ted jsi asi spustil flame jako prase
To se tady M10 a M40 zase zhádá do krve.
Myslím, že je tak trochu jedno, jaký je tam typ motoru, ale jde hlavně o současný stav toho motoru a celýho auta. Jestli máš rezavou popelnici a vyměníš to za auto v obstojným stavu, tak proč ne. U takhle starých motorů je šance, že ti něco odejde nezávislá na typu motoru, ale prostě na tom, jak je na tom ten konkrétní motor. Jak kouří, startuje, jede, žere, hlučí .. vem si někoho, kdo dobře rozumí autům.
Myslím, že je tak trochu jedno, jaký je tam typ motoru, ale jde hlavně o současný stav toho motoru a celýho auta. Jestli máš rezavou popelnici a vyměníš to za auto v obstojným stavu, tak proč ne. U takhle starých motorů je šance, že ti něco odejde nezávislá na typu motoru, ale prostě na tom, jak je na tom ten konkrétní motor. Jak kouří, startuje, jede, žere, hlučí .. vem si někoho, kdo dobře rozumí autům.
koukám že to čtete, tak když už se na to kouknete, aspoň jedním slovem prosím vyjádřete, jak byste volili vy, ona je to sice prkotina ale pro mě je to velký rozhodnutí!! Dík předem
To auto máš skoro zadarmo. Jestli ti rok dva vydrží jezdit, tak je to dobrá koupě.
Jestli je tvoje auto shnilý a motor dobrej, tak ti někde nakonec upadne náprava, jestli bude tamto auto pěkný a odejde ti motor,tak je to taky špatně.
Za tu cenu co píšeš, bych já to auto na běžný ježdění úplně klidně vzal jestli bude jinak v dobrým stavu, abys ho hned neodstavil u baráku a tam ti nezůstalo.
Jestli je tvoje auto shnilý a motor dobrej, tak ti někde nakonec upadne náprava, jestli bude tamto auto pěkný a odejde ti motor,tak je to taky špatně.
Za tu cenu co píšeš, bych já to auto na běžný ježdění úplně klidně vzal jestli bude jinak v dobrým stavu, abys ho hned neodstavil u baráku a tam ti nezůstalo.
jo ještě mě napadlo, jak moc náročný na čas, peníze a zařizování by bylo přehodit motory? hodit tu mojí m40 do toho chromáka..... jde to vůbec?
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kup tu M10, z tvýho auta si vytahej, co se bude hodit a M40 prodej za 5 tis. na díly
. Nebo, pokud je dobrej motor a máš kde ho vyškubnout, tak si ho buď nech do foroty nebo ho prodej zvlášť.
Jestli ta M10 je celkově OK, tak bych se na přestavbu na M40 vykašlal - není důvod.
A pokud je ta M10 v dobrým stavu a má dobrej motor, tak budeš pár let bez větších problémů jezdit. Na vlastní oči jsem viděl M10 s 760 tis. km najeto a šlapala furt
Jestli ta M10 je celkově OK, tak bych se na přestavbu na M40 vykašlal - není důvod.
A pokud je ta M10 v dobrým stavu a má dobrej motor, tak budeš pár let bez větších problémů jezdit. Na vlastní oči jsem viděl M10 s 760 tis. km najeto a šlapala furt
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Re: shnilá m40 nebo slušná m10???
M10 je spolehlivý držák motor. Být tebou tak vůbec neváhám...MG 316i píše:Kluci poraďte mi!
Osobně si myslím že jestli je opravdu v dobrém stavu tak není co řešit a popřípadě vždycky můžeš přehodit ty motory ale taky zastávám názor že M10 je spolehlivý držák a hlavně odpadá problém z hydroštelama. Jinak kdyby to bylo blíž Brnu vzal bych ho sám taky těď scháním nějaké přibližovadlo.
Zatáčka se dá projet pomalu, rychle a s BMW!
Ex BMW E34 Touring 525i Vanos
Díky moc za rady! ještě jedna věc: má ten motor přímý vstřikování, když je takhle starej? nebude víc žrát nebo tak něco? Zatim všechno hovoří pro m10, tak jí tam pojedu možná hned zejtra očíhnout... Na co si mám dát pozor, co hlavně prohlídnout a jak poznám, že je něco v hajzlu? Pište prosím rady jako pro debily, co se týče aut, jsem vášnivej obdivovatel a uživatel, ale totální negramot...
1.Podívej se pod olejové víčko pokud je pod ním taková býlá sračka tak je voda v oleji.
2. skus nohou zatlačit proti kastli do kola jestli ti to začne rachotit nebo tak bude velká vůle máš s nejvěčí pravděpodobností ložiska pápá
3.není od věci se podívat na horní uložení tlumičů jesltli není vyrezlé
4. poslouchat pravidelnost v chodu motoru, barvu kouře nejlepší zkušební jízda tam poznáš nejvíc
2. skus nohou zatlačit proti kastli do kola jestli ti to začne rachotit nebo tak bude velká vůle máš s nejvěčí pravděpodobností ložiska pápá
3.není od věci se podívat na horní uložení tlumičů jesltli není vyrezlé
4. poslouchat pravidelnost v chodu motoru, barvu kouře nejlepší zkušební jízda tam poznáš nejvíc
Zatáčka se dá projet pomalu, rychle a s BMW!
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
z 83roku je možné že bude karburátorová verze ... jinak se samozřejmě dělal do roku 87 v čtyřbodové stříkačce Jetronic.MG 316i píše:Díky moc za rady! ještě jedna věc: má ten motor přímý vstřikování, když je takhle starej? nebude víc žrát nebo tak něco? Zatim všechno hovoří pro m10, tak jí tam pojedu možná hned zejtra očíhnout... Na co si mám dát pozor, co hlavně prohlídnout a jak poznám, že je něco v hajzlu? Pište prosím rady jako pro debily, co se týče aut, jsem vášnivej obdivovatel a uživatel, ale totální negramot...
ja bych volil lepsi stav ... a m10
B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
tu zas tolik neřešim, to byl jenom takovej nápad... a jak to teda poznám??Crazytony píše:jestli tohle nepoznáš tak bych neřešil výměnu motoruMG 316i píše:a jak poznám, jestli je to karburátor nebo stříkačka?
- Crazytony
- Kontaktovat uživatele:
s karburátorem
http://www.bmwworld.com/images/engine/m10_150.jpg
bez karburátoru se vstřikováním
http://cgi.ebay.de/BMW-Baur-Cabrio-E21- ... otohosting
http://www.bmwworld.com/images/engine/m10_150.jpg
bez karburátoru se vstřikováním
http://cgi.ebay.de/BMW-Baur-Cabrio-E21- ... otohosting
Nejkrásnější pohled na svět je z BMW
325ic
325ic
no jestli je ta m10 v takovým stavu jak paní tvrdí, zdá se, že všechno hovoří pro ni. Ten chlápek z vrakáče v Lopuchový ve Vršovicích mi ale řek že by do toho v žádným případě nešel, že auto z roku 83 je prostě horší na každej pád než můj vrak z roku 89... znáte ho někdo? je dobrý se jeho názor spoléhat?
každopádně v sobotu se jedu na to auto podívat, tim nic nezkazim, a uvidí se na místě. beru s sebou kamaráda, kterej se v autech celkem slušně vyzná, tak to pořádně prohlídnem a uvidim.... Dík moc za vaše názory, jestli ještě k tomu někdo něco máte, sem s tim, jsem fakt na vážkách - kupéčko v dobrým stavu za málo peněz mě láká, ale nerad bych skončil jako dědeček co měnil, měnil až vyměnil
každopádně v sobotu se jedu na to auto podívat, tim nic nezkazim, a uvidí se na místě. beru s sebou kamaráda, kterej se v autech celkem slušně vyzná, tak to pořádně prohlídnem a uvidim.... Dík moc za vaše názory, jestli ještě k tomu někdo něco máte, sem s tim, jsem fakt na vážkách - kupéčko v dobrým stavu za málo peněz mě láká, ale nerad bych skončil jako dědeček co měnil, měnil až vyměnil
a