Jak na změnu barvy kožených sedaček ?
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak na změnu barvy kožených sedaček ?
Potřebuju ze světlé kůže ( Recaro do e30 ) udělat tmavou. Přečalounění je až poslední možnost, sedačka je velmi zachovalá. Nemá někdo tip, čím a jak to natřít, jestli to vůbec jde? Bojím se klasické barvy na kůži - sedačka je lakovaná, myslím, že klasická barva na kůži je dělaná, aby se vsákla, což tady bude problém a že by se to loupalo. Nebo jestli ji před natíráním nějak obrousit ??? Nějaký nápad nebo zkušenosti

- Maranelo
- Bublik a Ondrášek
- Kontaktovat uživatele:
tady je neco podobnyho o kozenych sedackach
http://www.e38.org/
http://www.e38.org/
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak jsem si to představoval, jak to tam popisujou.
Ještě bych potřeboval vědět jakou barvu použít - jestli musí být sprej, nebo stačí štětkou a ideálně přímo konkrétní značku barvy - k takové té obyč. za 60,- korun nemám moc důvěru, ale v drogeriích nic jinýho nemaj. Tak možná i tip, kde ji koupit ...
Ještě bych potřeboval vědět jakou barvu použít - jestli musí být sprej, nebo stačí štětkou a ideálně přímo konkrétní značku barvy - k takové té obyč. za 60,- korun nemám moc důvěru, ale v drogeriích nic jinýho nemaj. Tak možná i tip, kde ji koupit ...
Kožené sedačky
Zkus se pozeptat u čalouníků, resp. tam, kde pracují s kůží - např. sedlářství. Já jsem řešil klasický problém s lehkými odřeními a prasklinkami na kožených anatomech u cabria - zkoušel jsem všechny možné varianty a způsoby a nakonec jsem navštívil výše uvedenou živnost a ti mě odlili speciální mořidlo na kůži a s tím je to perfektní. Nevím ale, jak to bude vypadat v celé ploše. Oni to však běžně používají a u nich to vypadá dokonale. Nanášel jsem to hadříkem lehkým vtíráním, drží to jak sfiň - prsty jsem měl jak černoch a nešlo to dolů. Mimochodem, dá se tam také sehnat vysoce kvalitní prostředek na údržbu kůže (vše samozřejmě 100% přírodní báze) nezatížený přirážkou "osvědčeného značkového" produktu. Přeji hodně úspěchů.
desp sen.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
Re: Kožené sedačky
Jen se zeptám,před tím vetřením toho mořidla jsi ty popraskaný žilky přebrousil?desp píše:Zkus se pozeptat u čalouníků, resp. tam, kde pracují s kůží - např. sedlářství. Já jsem řešil klasický problém s lehkými odřeními a prasklinkami na kožených anatomech u cabria - zkoušel jsem všechny možné varianty a způsoby a nakonec jsem navštívil výše uvedenou živnost a ti mě odlili speciální mořidlo na kůži a s tím je to perfektní. Nevím ale, jak to bude vypadat v celé ploše. Oni to však běžně používají a u nich to vypadá dokonale. Nanášel jsem to hadříkem lehkým vtíráním, drží to jak sfiň - prsty jsem měl jak černoch a nešlo to dolů. Mimochodem, dá se tam také sehnat vysoce kvalitní prostředek na údržbu kůže (vše samozřejmě 100% přírodní báze) nezatížený přirážkou "osvědčeného značkového" produktu. Přeji hodně úspěchů.
desp sen.
Kožené sedačky
Ne - pouze jsem to opatrně odmašťoval. Ale u mě se skutečně jednalo pouze o takové ty odřeniny, zejm. na vnějších bočnicích. V žádném případě se nejedná o silné praskliny, zlomeniny ztvrdlé kůže či dokonce chybějící kousky.
desp sen.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
Re: Kožené sedačky
Aha tak ty zlomeniny a praskliny jsou náš problémdesp píše:Ne - pouze jsem to opatrně odmašťoval. Ale u mě se skutečně jednalo pouze o takové ty odřeniny, zejm. na vnějších bočnicích. V žádném případě se nejedná o silné praskliny, zlomeniny ztvrdlé kůže či dokonce chybějící kousky.
desp sen.
- kamikaze5100
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No ale já mám dvě recara, jedno v tmavý kůži a jedno ve světlý
Rád bych je měl nastejno. Když jsem viděl návody na tom Maranelově odkazu, tak se toho nebojím, ale potřebuju zjistit, jakou přesně použít barvu.
Oslovil jsem asi 15 autočalouníků - buď neodpovědi vůbec nebo napíšou přebarvením sedaček se nezabýváme. A to jsem jim psal, že tu barvu případně koupím přes ně. Tak nevím, asi nerozumím podnikání
Kromě toho vím, že pár starších BMW ( E30, E24 ) u nás má takto změněnou barvu sedaček, doufal jsem, že se ozve někdo, kdo to dělal a poradí ...
Rád bych je měl nastejno. Když jsem viděl návody na tom Maranelově odkazu, tak se toho nebojím, ale potřebuju zjistit, jakou přesně použít barvu.
Oslovil jsem asi 15 autočalouníků - buď neodpovědi vůbec nebo napíšou přebarvením sedaček se nezabýváme. A to jsem jim psal, že tu barvu případně koupím přes ně. Tak nevím, asi nerozumím podnikání
Kromě toho vím, že pár starších BMW ( E30, E24 ) u nás má takto změněnou barvu sedaček, doufal jsem, že se ozve někdo, kdo to dělal a poradí ...
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by byla paráda, i cenově to je v pohodě. Jenže registrační formulář nenabízí jinou zemi, než USA, tak předpokládám, že to jinam neposílajFx píše:Zkus tenhle odkaz: http://www.leatherique.com/
Něco takovýho u nás, nebo aspoň v Evropě by to chtělo ...
Pohledal jsem a třeba se ti poštěstí
http://www.carcareeurope.com/index.php?categoryid=4
V katalogu maj teda jenom čistič a omlazovač kůže, ale třeba by to šlo objednat.
Případně bych zkusil vnést mailem dotaz přímo na leatherique, jestli by neporadili distributora v EU nebo to neposlali, když pošleš peníze předem. Tak jako tak platba předem asi bude podmínkou, aspoň mně se ještě nestalo, že by v tom byl rozdíl při objednávání ze Španělska, Francie, Německa nebo Belgie.
V katalogu maj teda jenom čistič a omlazovač kůže, ale třeba by to šlo objednat.
Případně bych zkusil vnést mailem dotaz přímo na leatherique, jestli by neporadili distributora v EU nebo to neposlali, když pošleš peníze předem. Tak jako tak platba předem asi bude podmínkou, aspoň mně se ještě nestalo, že by v tom byl rozdíl při objednávání ze Španělska, Francie, Německa nebo Belgie.
E39 535i sedan
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Oni tam maj nějakýho distributora v Německu, ale ty kurvy německý ještě zvedli stávající ceny a znáček " dolar " vyměnili za " euro ", čili to je téměř dvakrát tak drahýFx píše:Pohledal jsem a třeba se ti poštěstí