Špatné starty 324d,baterka + svíčky OK
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Špatné starty 324d,baterka + svíčky OK
Motor 2,4d, mech. čerpadlo. Jak jsem psal, svíčky i baterka jsou nové, nicméně jak je pod nulou, točí to pomalu nebo vůbec. Můj odhad jsou uhlíky ve startéru, může mi to někdo potvrdit? Případně podobná zkušenost, každá rada dobrá ... 
Sice úplně mimo mísu, ale kamarád má MB W124 220E a tam mu taky pomalu ale jistě začínal startér hůř točit až jednou nenastartoval vůbec. Měl podezření na baterku tak jsem mu pujčil svoji, ale problém přetrvával. Jednou sme se odhodlali rozkuchat startér a ejhle - uhlíky už byli úplně po smrti, drátky již téměř taky sjeté, tak se uhlíky vyměnily a startuje to na první pootočení... 
No smoke, no fun...

Kdysi kamarádovi občas nestartovala Felicie, tipovali jsme to na uhlíky, tak jsme ho vyndali a zjistili, že u ní existujou dva druhy startéru - jeden má uhlíky na šroubky (což je v pohodě) a druhej naletované (což je horší a navíc nějak nešly sehnat). Tak snad je to u BMW udělaný chytře, když Logo píše, že to dělal chvilku. 
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ono to právě tak jednoduchý není, nicméně rady některých lidí beru s velikou rezervouMarosh píše:Kdysi kamarádovi občas nestartovala Felicie, tipovali jsme to na uhlíky, tak jsme ho vyndali a zjistili, že u ní existujou dva druhy startéru - jeden má uhlíky na šroubky (což je v pohodě) a druhej naletované (což je horší a navíc nějak nešly sehnat). Tak snad je to u BMW udělaný chytře, když Logo píše, že to dělal chvilku.
Ted si nejsem uplne jistej, ale myslim, ze ty uhliky jsou letovane:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=25
A nemas-li velkou pajku, tak to neni prdel. Ale rikam, nejsem si jistej, uz je to nejakej patek, co jsem mel starter rozebranej. Rozeber ho a uvidis, venku je za chvilku. Urcite bude uvnitr dost zasranej, tak ho komplet vymyj a uhliky uvidis ....
Napred ale zkontroluj, prip. dej novej kostrici kabel mezi motor a kastli.
Ted jsem si vzpomel, u td mi starter tocil pomalu a byly vypaleny kontakty na spinaci civce. Rozebral jsem ji ( tu civku odletovanim ) ocistil smirkem, slozil ( spajel ) a toci jak blazen. Tak zkus jeste toto a dej vedet, jak jsi dopadl ...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=25
A nemas-li velkou pajku, tak to neni prdel. Ale rikam, nejsem si jistej, uz je to nejakej patek, co jsem mel starter rozebranej. Rozeber ho a uvidis, venku je za chvilku. Urcite bude uvnitr dost zasranej, tak ho komplet vymyj a uhliky uvidis ....
Napred ale zkontroluj, prip. dej novej kostrici kabel mezi motor a kastli.
Ted jsem si vzpomel, u td mi starter tocil pomalu a byly vypaleny kontakty na spinaci civce. Rozebral jsem ji ( tu civku odletovanim ) ocistil smirkem, slozil ( spajel ) a toci jak blazen. Tak zkus jeste toto a dej vedet, jak jsi dopadl ...
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520