Hodnota vozu na starejch papírech z e21ky
Hodnota vozu na starejch papírech z e21ky
Ahoj, chtěl jsem se vás prosím zeptat. Mám teď možnost koupit chromáka v hodně dobrym stavu. Je to dvoulitr(vim, že je to nejhorší motor, co se týče spotřeby-poměr výkon/spotřeha i co se týče poměru spotřeby 1,8(M40, co mám teď), tenhle dvoulitr a dvouapůllitr). Tohle auto je postavený na papírech snad z roku 82(na 316ku). Nevim jak, ale je tam papírově správně zapsáno, že se jedná o typ 320 a že to má motor 1,6. Nechápu, že to někdo na technický při přestavbě dokázal podepsat-že na sebe vzal to, že nesedí motor. Takže z toho, co jsem napsal plynou dvě otázky... za 1) má to auto menší hodnotu, když je to na "starejch" papírech a eště k tomu je tam jinej motor(legálně ale napsaný i číslo motoru ve velkym techničáku)??? a za 2) kdo nese případnou odpovědnost za to, že tam je dvoulitr a platí se pojistka jen na 1,6ku??? Kdyby teoreticky došlo k nehodě, tak by se pojišťovna v tom mohla hrabat, že tam je 2,0 šestiválec a platim nízkou pojistku. Nesu odpovědnost já možnej xtejmajitel(kterej prostě koupil auto a nevěděl, co v tom je za motor, protože mu seděly všechny údaje, který byly zapsaný v techni čáku, který si samozřejmě zkontroloval
) nebo ten maník z technický(asi kamarád toho, co to auto přihlašoval), co to takhle udělal do papírů?????? Docela by mě zajímalo, jestli na tohle dokážou vztáhnout neznalost neomlouvá, protože v papírech je ten motor pod číslem správně zapsanej...Předem díky za názory
Jo a ještě ta jedna věc. Jak je to v praxi s tou hodnotou takhle přestavenýho auta(e30 na e21 papírech)? Asi to nebude jak s veteránama, čím starší papíry, na který se auto postaví, tím líp:)
Jediná věc asi bude v tom, že pokud do mě někdo nalítne, tak mi jeho pojišťovna vyplatí jen prachy na opravu o něco víc staršího auta-bude se tam brát trošku větší amortizace-že ano? Ale jinak by to auto pro další případnej prodej nemělo ztratit na hodnotě(když neberu to, že mi někdo utrhne ruce, že bude platit pojistku na jednašestku a bude jezdit šestiválem)
ty vole co to kecáš za píčoviny????matal píše:Pokud si myslíš,že jinej technik na STK nepozná 4vál od 6ti vála, se možná pleteš..Jestli s takovým autem způsobíš škodu a přijdou Ti na to, tak bys to potom mohl zaplatit ze svýho..
Já osobně bych to nekupoval..
pokud je vše legální, tzn. typ motoru a číslo souhlasí s údaji v TP, může mu to bejt šumák, (maximálně se můžou snažit popotahovat toho úředníka který to zapsal - což se stejně nestane) Byly doby kdy bez problému přihlásili E30-ku na E21-čkovy papiry.
Průser by byl jen v případě, že by údaje o číslech a typech motorů nesouhlasily.
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru
- matal
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Když myslíš..Lukas-e21 píše:ty vole co to kecáš za píčoviny????matal píše:Pokud si myslíš,že jinej technik na STK nepozná 4vál od 6ti vála, se možná pleteš..Jestli s takovým autem způsobíš škodu a přijdou Ti na to, tak bys to potom mohl zaplatit ze svýho..
Já osobně bych to nekupoval..
pokud je vše legální, tzn. typ motoru a číslo souhlasí s údaji v TP, může mu to bejt šumák, (maximálně se můžou snažit popotahovat toho úředníka který to zapsal - což se stejně nestane) Byly doby kdy bez problému přihlásili E30-ku na E21-čkovy papiry.
Průser by byl jen v případě, že by údaje o číslech a typech motorů nesouhlasily.
taky si myslím že by to neměl být až takovej problem...nadruhou stanu si myslím, že by aspon mělo sedět valcema at to není tak"okaty"...přece jen dneska už sou opatrnejší a nějakej štoural by se mohl začít štourat...ale pokud to všechno sedí a projdeš evidenčkou, tak pak seš jen blbej kluk kterej koupil auto, který mu na uřadě schválili a vubec nevíš o čem to ted mluvjej, jakej 4 válec nebo 6, když vubec nevíš o co jde 
ale trošku bych se bal toho, že kdokoliv trochu znalej zvedne kapotu, vidí že něco nesedí a pak už jde jen o to jak moc to bude chtít řešit...pro tebe tím pádem platí, že vubec nevís o co jde a na technicke nikdo nic neříkal.
ale trošku bych se bal toho, že kdokoliv trochu znalej zvedne kapotu, vidí že něco nesedí a pak už jde jen o to jak moc to bude chtít řešit...pro tebe tím pádem platí, že vubec nevís o co jde a na technicke nikdo nic neříkal.
- Dieter Bonrath
Já osobně bych do takového auta nešel. Můj blbý kámoš si koupil podobně zbastlené auto, které legálně prošlo evidenčkou, všechno bylo jakože sedící. A pak jednou přijeli státní benga (a to vůbec nejel, stál na parkovišti), koukli na papíry, na vin apod. a prostě se jim to nezdálo, tak auto na 3 měsíce zabavili a po třech měsících mu to normálně vrátili. Bez omluvy. Osobně bych něco takového nechtěl zbytečně postoupit.
projde evidencí kup
neprojde nekupuj
nevim co víc řešit
kromtoho zaplatit se dá všechno
a když tam bude 6 místo 4 tak na ulici mužeš policajta poslat tak leda do prdele páč von ví podle malýho techničáku hovn oco tam máš za motor mít
kdžy máš přestavbu z 318ky na 325 tak to taky nikdo neřeší...prostě VIN náhr. technologii a nazdar...
neprojde nekupuj
nevim co víc řešit
kromtoho zaplatit se dá všechno
a když tam bude 6 místo 4 tak na ulici mužeš policajta poslat tak leda do prdele páč von ví podle malýho techničáku hovn oco tam máš za motor mít
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni