Nezmenilo, jenze ja mam Bosch s kovovymi a pred aplikaci xenonu prelestenymi zrcadly. Plastova nahrazka od Helly stoji za ...píp...Robert píše:Francis by nám mohl poreferovat. Tomu ty xenony svítěj jako rentgen. Ani nemá cenu zapínat dálkový.
Nebo se něco změnilo Francisi?
Účinnost čočkových (DE) světlometů Hella
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
taxem tam poslal dotaz a dověděl se toto:
dobrý den,
běžně tyto paraboly repasujeme, avšak určitě by bylo vhodnější
dodat všechny díly světla zvlášť, tj. rozebrat na jednotlivé části.
doba repase je závislá na stavu dílu a pohybuje se od jednoho
do dvou týdnů (technologické přestávky na tvrdnutí) cena se pohybuje
opět podle velikosti a členitosti od 400 do 1000 kč za parabolu.
takže mám dotaz, zda někdo netušíte, zda to zadní zrcadlo jde nějak vymontovat, ev. alespoň oddělat ten držák s lupou??
dobrý den,
běžně tyto paraboly repasujeme, avšak určitě by bylo vhodnější
dodat všechny díly světla zvlášť, tj. rozebrat na jednotlivé části.
doba repase je závislá na stavu dílu a pohybuje se od jednoho
do dvou týdnů (technologické přestávky na tvrdnutí) cena se pohybuje
opět podle velikosti a členitosti od 400 do 1000 kč za parabolu.
takže mám dotaz, zda někdo netušíte, zda to zadní zrcadlo jde nějak vymontovat, ev. alespoň oddělat ten držák s lupou??
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jde.kdo. píše:... takže mám dotaz, zda někdo netušíte, zda to zadní zrcadlo jde nějak vymontovat ...
323ti stock condition
323ti stock condition
Moje další otázka je, či náhodou ta zadní část není stejná pro obě strany, tedy pro L i P. Pokud ano, a mám v "zásobě" P světlomet a nechám si z něho zrepasovat zrcadlo, vyměním ho, následně totéž a pak ho dám do levého světla. Mám pocit, že ano, páč co si pamatuju na něm jsou vyznačené dvě polohy pro montáž. Pokud to nejde, nemá někdo starý L světlomet na zapůjčení zrcadla, že bych mu pak vrátil mé staré?? Abych nemusel odstavit po tu dobu auto.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je.kdo. píše:Moje další otázka je, či náhodou ta zadní část není stejná pro obě strany, tedy pro L i P.
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou. Je jiny prumer zrcadla, jina cocka, jine ...kdo. píše:předpokládám, že kdybych doufal, že ty zadní zrcadla s držákem žárovky od Bosche jsou záměnný s Hellou, že by to bylo moc jednoduchý??
323ti stock condition
323ti stock condition
sem si myslel,Francis píše:....Nejsou. Je jiny prumer zrcadla, jina cocka, jine ...

ale možná se mi povedlo vymyslet hodnotnou náhradu, pamatujete, jaxem nabízel ty kroužky na budíky z té kovové samolepící fólie?? povedlo se mi kus vyloudit, to zrcátko jsem si vzal do práce a z té fólie nastříhal takové dílky (jako když rozřízneš pomeranč napříč) a nalepoval. Díky lepidlu a tloušťce 0,1mm krásně přilne a díky ní jde i mirně "natáhnout", takže v proměnných rádiusech přilne při určité pečlivosti téměř bez vlnek (i tak je to znatelný rozdíl proti osleplému plastu). Lepil jsem ji, aby se překrývala a doufám, že díky tomu a že je kovová a ne z plastu jí nebude vadit ani tepelná zátěž. Uvidíme a pak dám vědět výsledek.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno tu psal nekdo neco o bastltuningu a kladivoopravarich. Mno, kdyz ti stoji za to nekde vecer na ceste "oslepnout" a riskovat rozbiti auta nebo prejeti chodce ... Asi te prasknu na STKkdo. píše:... ale možná se mi povedlo vymyslet hodnotnou náhradu, pamatujete, jaxem nabízel ty kroužky na budíky z té kovové samolepící fólie?? povedlo se mi kus vyloudit, to zrcátko jsem si vzal do práce a z té fólie nastříhal takové dílky (jako když rozřízneš pomeranč napříč) a nalepoval. Díky lepidlu a tloušťce 0,1mm krásně přilne a díky ní jde i mirně "natáhnout", takže v proměnných rádiusech přilne při určité pečlivosti téměř bez vlnek (i tak je to znatelný rozdíl proti osleplému plastu). Lepil jsem ji, aby se překrývala a doufám, že díky tomu a že je kovová a ne z plastu jí nebude vadit ani tepelná zátěž. Uvidíme a pak dám vědět výsledek.

323ti stock condition
323ti stock condition
Pravdu díš i když zbytečně ostře (já jsem tak citlivýFrancis píše:.Nedavno tu psal nekdo neco o bastltuningu a kladivoopravarich. Mno, kdyz ti stoji za to nekde vecer na ceste "oslepnout" a riskovat rozbiti auta nebo prejeti chodce ... Asi te prasknu na STK

- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ono se ti take muze vznitit lepidlo a cele auto shoret. Takovehle setreni nikdy nepochopim. Uznavam ze nove vzrcadlo je drahe, ale cele auto je jeste drazsi.kdo. píše:... a i kdyby se to odlouplo a přikryla se žárovka ...
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si dobre pamatuju, na zarovku se nema sahat holou rukou, odparujici se pot poskozuje zrcadlo. Co udelaji chemikalie odparujici se z lepidla? Jo, a dej si tam nejmene 100W zarovky, vyssi teplotou urychlis vytvrdnuti lepidlakdo. píše:ono toho blemcu není tolik, ale ta možnost tu je, uvidíme, zkompletuju to, zapojím na zdroj a nechám svítit, teplotně to bude na místě daleko namáhanější

Fakt se nekdy divim, co vsechno se da bastlit. Pritom by stacilo vzit annonci a obvolat nekolik vrakovist.
323ti stock condition
323ti stock condition
žárovky otírám lihem, ale co udělají chemikálie z lepidla nevím a je mi to fuk, bo sem zrcadlo přelepilFrancis píše: Pokud si dobre pamatuju, na zarovku se nema sahat holou rukou, odparujici se pot poskozuje zrcadlo. Co udelaji chemikalie odparujici se z lepidla?

nemámFrancis píše: Jo, a dej si tam nejmene 100W zarovky, vyssi teplotou urychlis vytvrdnuti lepidla

to už si je raději nechám nově nachromovat, než stejnou cenu za stejněFrancis píše: Fakt se nekdy divim, co vsechno se da bastlit. Pritom by stacilo vzit annonci a obvolat nekolik vrakovist.
slepé

P.S. pro tvůj klidný spánek toto beru jen jako zajímavý pokus