Nepravidelný běh po startu
něco jsem objevil na http://www.brisk.cz/cz/pro2a.php , myslím, žeTwin bude principiélně stejný s Duratherm, ale nejsem si jist, zda to bude přínosem. Pokud se podíváte na ty grafy, tak dvouvláknová není ohřátá o moc rychleji, navíc má sice nižší počáteční, ale vyšší koncový příkon po ohřátí a čert ví, jak by to vyhodnocovalo žhavící relé, pokud je nastaveno na nějaký proud, aby si "nemyslelo", že pořád nejsou žhavičky ohřáté, když tam protékají v určeném časovém úseku 10-15 sec. trojnásobné proudy. Navíc je tam napsáno, že ty jednoduché jsou určeny pro starší konstrukce.
při nandavání doporučuju (protože se tam musíš dostat pod rezonátorem sání), si ty žhavičky a pak i matky v tom oříšku "utěsnit" a vzepřít kouskem papíru, aby při provlékání soustavy oříšku, kloubu a nástavců kolem všeho k místu montáže z oříšku nyvypadly a nezapadly někam, odkud se pak blbě vyndavají (moje zkušenost se zapadlou svíčkou mezi čerpadlem a blokem).Uli_d píše: Doufam, ze ty zhavicky pudou taky zandat potom co je vyndam....
Nemáš na ně nějaké reference, nebo nějaký link, rád bych se o nich něco dověděl, Brisk dělá i nějaké dvouvláknové, prý jsou taky dobré a žhaví víc a rychleji.[/quote]
Nějaké zvláštní reference na ně nemám, ale v prodejně Bosch, do které chodím kupovat všechny podobné ND mě chlapík také ukazoval graf, kde byly porovnány svíčky se starou technologií a s technologií Duraterm a musím říct, že mě přesvědčil. Ty nové svíčky byly ve všech směrech lepší. Větší žhavící teploty, delší délka dožhavování, kratší doba pro nažhavení a co je důležité, podle dlouhodobých testů je životnost skoro o 70% delší. Na druhou stranu také cena tomu odpovídá, 360kč/ks (na 524 td E34). Jestli je vše co mi řekl pravda nevim, ale délka žhavení je skutečně kratší a motor chytá skvěle. Svíčky Brisk nechci nějak zatracovat, ale dal bych je maximálně do dieslové centrály co mi stojí na dvoře. Kámošovi ty žhavičky od Brisku vydržely ve VW 4 tisíce km. Dal tam Bosch a motor mu chytá naprosto výborně.
Nějaké zvláštní reference na ně nemám, ale v prodejně Bosch, do které chodím kupovat všechny podobné ND mě chlapík také ukazoval graf, kde byly porovnány svíčky se starou technologií a s technologií Duraterm a musím říct, že mě přesvědčil. Ty nové svíčky byly ve všech směrech lepší. Větší žhavící teploty, delší délka dožhavování, kratší doba pro nažhavení a co je důležité, podle dlouhodobých testů je životnost skoro o 70% delší. Na druhou stranu také cena tomu odpovídá, 360kč/ks (na 524 td E34). Jestli je vše co mi řekl pravda nevim, ale délka žhavení je skutečně kratší a motor chytá skvěle. Svíčky Brisk nechci nějak zatracovat, ale dal bych je maximálně do dieslové centrály co mi stojí na dvoře. Kámošovi ty žhavičky od Brisku vydržely ve VW 4 tisíce km. Dal tam Bosch a motor mu chytá naprosto výborně.
Tak si predstav, ze ja mam svicky razeny od predu 1-5-3-2-6-4 - prevdepodobne nekdo prehodil kabely na 6-2, ale jinak to neni postupne ... posranou sem mel svicku 2, tak sem vymenil druhou svicku odpredu a nic. Tak sem ji zas odpojil a vzal sem ohmmetr a zmeril sem kterej kablik to vlastne je (vsechny ostatni nekonecno a jeden skoro 0 ohm) - byla to 5. Tak sem jel postupne a sundaval sem kabliky az sem si zmapoval jak to tam vlastne je. Pak sem vymenil svicku ctvrtou v poradi - a hura - zelena sviti jak vo zivot!kdo. píše: Byla tady zmínka o pořadí válců a pořadí vstříků. Všechny 6V motory (bez rozdílu paliva) pálí v pořadí 1-5-3-6-2-4, ale válce se číslují standardně postupně od předu dozadu motoru, takže i škodovka 120ka má čtvrtý vepředu a první u zadního čela (příčné motory mají 1. vpravo a 4. vlevo u příruby převodovky - po směru jízdy.
Jinak trpelivost a kloubek se skutecne vyplatil.
Tak takhle je to u mne.