Výpušťák nádobky chladiče M40
Výpušťák nádobky chladiče M40
Mám takový problém: Při dolejvání vody do chladiče (po výměně termostatu) mi zespod nádobky uchladiče začala kapat. Po bližším zkoumání jsem zjistil že to kape okolo takového malého obdélníčku stejné barvy jako je plastovej šroub výpušťáku. Před tím to ale nedělalo. Pro lepší orientaci jsem udělal foto ale neumím ho sem vložit, tak kdyby byl někdo tak hodný a pomohl mi stím. Určitě už se stím někdo zvás setkal a brzy poradí.
poradne se podivej po chladici, jestli nahodou neni politej z boku a k tomu vypustaku to proste jenom dotece..M40 chladice radi tecou mezi expanzkou a chladicem, tece to vnitrkem a pak po stene...
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
Právě že ne, otřel jsem to tam do sucha než sem lil vodu a pak teprv sledoval kde se voda začne objevovat a je to jen okolo toho modrého obdélnčku, fakt netuším kčemu to tam je.budha píše:poradne se podivej po chladici, jestli nahodou neni politej z boku a k tomu vypustaku to proste jenom dotece..M40 chladice radi tecou mezi expanzkou a chladicem, tece to vnitrkem a pak po stene...
To mi přijde divný že by vtom měl bejt vidět když tam vpodstatě za normálních podmínek zespod není vidět vůbec. Nikdo jiný neví?Zítra to musím dát dohromady a nevím jestli to mám teda jen něčím zaplácnout, nebo to tam plní nějakou fci. Jestli tam třeba neprasklo nějaký těsněni a proto to teče...TUŇÁK píše:ten modrej obdélníček zkus sledovat když buděš točit s výpušťákem tušim totiž že to je vidět výpušťák v tom odélníku. mám to tak myslim taky. ale nevim 100 pro...jen možnost
tak ten vypustak vysroubuj, meli by na nem byt 2 tesnici "o" krouzky, poznas jestli jsou v pohode..jinak normalne bych se nebal tu diru necim zaplacnout...idealni je epoxid
Problém je ještě vtom že ten výpušťák uplně vyšroubovat nejdeZkoušel jsem to ale na konce to jako přituhuje a dál už nejde.budha píše:tak ten vypustak vysroubuj, meli by na nem byt 2 tesnici "o" krouzky, poznas jestli jsou v pohode..jinak normalne bych se nebal tu diru necim zaplacnout...idealni je epoxid
- Cvrcek Martin
- Kontaktovat uživatele:
presne tohle jsem si myslel, tesneni sundej, zmer nebo si ho vem sebou, meli by ho mit v kazdem lepsim obchode..(vodoinstalace a pod.)KEAN píše:Tak jsem nakonec vyndal chladic a zjistil ze ten obdelnicek je jen pojistka diky ktere nejde vysroubovat vypustak uplne venZtoho vyplyva ze problem pusobilo spatne tesneni na vypustakuTed uz jen otazka jak je tohle tesneni dostupne a jestli je mozne zamenit ho s jinymDik za pripominky
JJ. uz sem byl koupuitAkorat ze puvodne jsou tam Hkrouzky ale nahradil jsem je Okrouzkama a vypada to dobreTed uz jen vyhnat vsechen vzduch zchladicicho okruhuA bude to OK. Porad mam jeste vkyblu prebytek vody nez tam byl predtim....budha píše:presne tohle jsem si myslel, tesneni sundej, zmer nebo si ho vem sebou, meli by ho mit v kazdem lepsim obchode..(vodoinstalace a pod.)KEAN píše:Tak jsem nakonec vyndal chladic a zjistil ze ten obdelnicek je jen pojistka diky ktere nejde vysroubovat vypustak uplne venZtoho vyplyva ze problem pusobilo spatne tesneni na vypustakuTed uz jen otazka jak je tohle tesneni dostupne a jestli je mozne zamenit ho s jinymDik za pripominky
jednoduse: nalejt, nastartovat - nechat zahrat, otevreny topeni + odvzdusnovaci sroub - dokud z neho nepotece kapalina...pak vypnout, utahnout, pripadne dolit za studena..
Otevreny topeni znamena zapnutej vetrak??Tam vzdycky naleju, nastartuju necham zahrat, ale kdyz povolim odvzdusnovak tak znej nic nejdeMax. para, snad se mi to povede aby mi to hezky topilo a motor byl uz konecne na spravny teplotebudha píše:jednoduse: nalejt, nastartovat - nechat zahrat, otevreny topeni + odvzdusnovaci sroub - dokud z neho nepotece kapalina...pak vypnout, utahnout, pripadne dolit za studena..
vetrak je blbost, samo ze kohout naplno...musi z toho proste zacit vytekat tepla voda..