525TDS čerpadlo?

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
pegasys255

525TDS čerpadlo?

Příspěvek od pegasys255 » 25. 11. 2006 13:42

Mám otázku,asi před týdnem mi u 525TDS automat začalo dělat to,že když ho nastartuju studenýho a rozsvítím třeba světl,tak začnou kolísat otáčky,jako kdyby to bylo čerpadlo,ale když se ohřeje,tak už to je v pohodě a drží krásně.Dělá to i když třeba zapnu klimu ale když jí zas vypnu,nebo třeba i světla tak to občas přestane a otáčky se ustálí.Čím by to mohlo být?Myslíte že tim čerpadlem?Připadá mi že to začne dělat když to má nějakej odběr.
Ještě jedna otázka,mám trochu poblitou hadici od turba do intercoleru a z něj do motoru,takže pouští olej,ale chci se zeptat,jestli se musí repasovat kvůli tomu celé turbo,jinak turbo fouká tak jak má,tedy doufám :/

Díky za všechny rady

zdeněk

Příspěvek od zdeněk » 26. 11. 2006 03:08

U mé 525td to dělá také a konkrétně u mě je to čerpadlem. Má to ve volnoběžných a nízkých otáčkách malý krouťák takže když zapnu světla, klimu a současně zapojím do práce servo tím že pootočím volantem, tak se to rozhoupá natolik, že mi to někdy i zhasne. Rozjezdy musí být trochu pod plynem jako škody 120, jinak to chcípne......... S tím turbem mám otázku i já - jaký typ turba dávali do těchto aut? Já tam má Garet a je to tam nějaký zbastlený, přišel jsem na to až teď při rozebírání motoru.

zahy

Re: 525TDS čerpadlo?

Příspěvek od zahy » 26. 11. 2006 10:17

pegasys255 píše:Mám otázku,asi před týdnem mi u 525TDS automat začalo dělat to,že když ho nastartuju studenýho a rozsvítím třeba světl,tak začnou kolísat otáčky,jako kdyby to bylo čerpadlo,ale když se ohřeje,tak už to je v pohodě a drží krásně.Dělá to i když třeba zapnu klimu ale když jí zas vypnu,nebo třeba i světla tak to občas přestane a otáčky se ustálí.Čím by to mohlo být?Myslíte že tim čerpadlem?Připadá mi že to začne dělat když to má nějakej odběr.
Ještě jedna otázka,mám trochu poblitou hadici od turba do intercoleru a z něj do motoru,takže pouští olej,ale chci se zeptat,jestli se musí repasovat kvůli tomu celé turbo,jinak turbo fouká tak jak má,tedy doufám :/

Díky za všechny rady
dokud ti turbo tlaci to co ma,tak nic neres,to ze propousti malinko olej je zcela bezna vec
Citroen Xm 2,1td 780 500km
e34 525tds touring 258 500km
e30 325tds rekonstruktion-new motor pripraven

pegasys255

Příspěvek od pegasys255 » 26. 11. 2006 20:08

aha,tak to je v háji,jak dlouho s tím můžu jezdit něž se to vysere úplně? :/ Musí se kupovat celé čerpadlo,nebo stačí jen v něm něco vyměnit?

Odpovědět