To Venca: A ten šroub se nachází přesně kde?? Na tom dílu, co je v něm i škrtící klapka nebo kde?? Na tom obr. to moc vidět není... Stala se mi totiž taková věc (ještě před tím, než se mně rozletělo vahadlo) že mi poslední dobou před výše zmíněným incidentem zničeho nic začal motor za studena kolísat s otáčkama - místo toho, aby po nastartování držel cca 2000 ot/min. (nevím přesně kolik, už dlouho nejel..

) tak to normálně vyletělo na ty cca 2000 ot./min. ale pak začaly otáčky pozvolna klesat skoro až na nulu, už se rozsvěcovala kontrolka dobíjení, jak byly malé otáčky no a pak to zas vyletělo na ty 2000 no a pak zas do té doby, než se motor zahřál... Nevím proč, poradí někdo? Jinak další věc co bych se chtěl zeptat (možná to už některý z vás výše napsal, jenom jsem to nepochopil

) na táhlo škrtící klapky je taková jakoby doraz, který drží při vypnutém motoru klapku asi "přivřenou", jakoby byla daná cca 1/4 plynu. Ta věc je ovládaná podtlakem, takže jakmile se nastartuje, tak se ten doraz podtlakem zatáhne a klapka se zavře. Při prudkém přidání plynu se to na chvilku vysune ale zase vrátí (asi vlivem podtlaku, ale to moc nechápu, protože podle mně by se měl v sacím potrubí po přidání plynu vytvořit ještě větší podtlak, ne?? Tím pádem by se to nemělo vysunout, nevím no...

)Tak snad mně to někdo vysvětlíte, osvětlíte a já nevím ještě co.. Díky
A další otázka z jiného soudku - týká se rozdělovače (zase

):
Na následujícíh obrázcích jsou zapojeny k rozdělovači různými způsoby hadičky, které asi slouží k nějaké regulaci předstihu

netuším, ale podstatná věc je to, že já na rozdělovači tyto vývody mám (minimálně jeden určitě, moc jsem se po více nepídil) ale ten není připojen a ani se nikde nepovalovala hadička, na kterou by ji šlo připojit. Co to může být?? Jinak co se aspoň vnější podoby týče, tak podle krytu rozdělovače mám ten první typ, ale radši jsem sem dal odkaz na oba dva typy zapojení. Jo a ještě jedna věc k rozdělovači - nelze zde nastavit, jako například u škodivky (trapné srovnání

) nebo u Mercedesu (vím, že měl podobný, ne-li stejný systém vstřikování) předstih pohybem, resp. otáčením vrchní části rozdělovače?? Zkoušel jsem to, ale rozdělovač se otáčel komplet celý i s tím "kladívkem"...
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=45
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=45
díky všem za rady