! OT ! Vyzva k podaní vysvetleni

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
castro

Příspěvek od castro » 02. 11. 2006 14:09

nejde o judo. Jde o prdel tady na fóru. Chtěl bych to slyšet jak si vymýšlejí... :D

Torham

Příspěvek od Torham » 02. 11. 2006 15:38

Mam doma asi deset listecku uz treti rok z doby kdy jsem jezdil makat do prahy .. Zatim se nic nedeje :D

ferda

Příspěvek od ferda » 02. 11. 2006 15:39

Proč by si měli vymýšlet. Já si myslím, že to jsou taky lidé, kteří si musi plnit své povinosti. A pokud je někdo urputný blb, který se snaži vytrhnout za každou cenu, tak je to jeho problém a koleduje si akorát o průser. Pokud je díra v zakoně, což je, tak se pokuty platit nebudou. viz přízpěvky výše. U nás v Ostravě se nějakými lístečky za stěrašem zabývá jen Městská police. Vždycky příjdou tři obálky domů ( nejsou doporučené ), kde vyhrožujou §§ a potom už nic.
E28 520 stále v garáži

koupím motor 325E 95KW nabídky do sz díky

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 02. 11. 2006 16:00

už sem to říkal hodněkrát...

tyhle lístečky jsem dostal 2x , 2x se na policajty vysral, nikam sem nešel, a už to budou dobrý 4roky a dodnes je ticho po pěšině...

Rad zní SER NA NĚ :!:
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 02. 11. 2006 16:15

Lukas-e21 píše:už sem to říkal hodněkrát...

tyhle lístečky jsem dostal 2x , 2x se na policajty vysral, nikam sem nešel, a už to budou dobrý 4roky a dodnes je ticho po pěšině...

To je rada nad zlato. Já se ně taky kdysi vykašlal, pár let nic a když jsem po více než pěti letech podával daňové přiznání, strhli si z toho pokutu i penále automaticky. Bylo to dvakrát dražší.

Čili že někoho úplně zapomenou bych jen tak nespoléhal.
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Fido
Velký bratr ..... Hartge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fido » 02. 11. 2006 17:13

Tak tak, jsou pomalejší než hlemejždi, ale doopravdy zapomenou málokdy. A pak se člověk diví, že má na bankovním účtu exekuci za něco, co se stalo před 5ti lety :-( a ještě ke všemu to bylo třeba jenom za blbý parkování.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li

Rotten

Příspěvek od Rotten » 02. 11. 2006 18:00

Dan td píše:
To je rada nad zlato. Já se ně taky kdysi vykašlal, pár let nic a když jsem po více než pěti letech podával daňové přiznání, strhli si z toho pokutu i penále automaticky. Bylo to dvakrát dražší.
Pockej - jakou pokutu ti strhli? Za listecek za steracem kterej muze kdokoliv ukrast navic s autem si vubec nemusel jet ty a navic jsi nic nepodepsal? Anebo to byla pokuta se kterou jsi souhlasil svym podpisem?

BigMara

Příspěvek od BigMara » 02. 11. 2006 18:33

zakon mluvi jasne tenhle je z portalu verejne zpravy. Nevim ale jestli nebyl novelizovan.
§ 12
Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Policista je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele, jakož i pro vypátrání hledaných nebo pohřešovaných osob a věcí, a v případě potřeby ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání protokolu o podání vysvětlení.
(2) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 1 vyhovět.
(3) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.
(4) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.
(5) Policista je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4.
(6) Kdo se dostaví na výzvu, má nárok na náhradu nutných výdajů a na náhradu ušlého výdělku (dále jen "náhrada"). Náhradu poskytuje policie. Nárok na náhradu nemá ten, kdo se dostavil jen ve vlastním zájmu nebo pro své protiprávní jednání.
(7) Nárok na náhradu podle odstavce 6 zaniká, jestliže jej osoba neuplatní do sedmi dnů ode dne, kdy se na výzvu podle odstavce 1 dostavila; o tom musí být osoba poučena.
(8 ) Nevyhoví-li osoba bez dostatečné omluvy nebo bez závažných důvodů výzvě podle odstavce 1, může být předvedena k sepsání protokolu o podání vysvětlení.
(9) Protokol o podání vysvětlení musí být s osobou sepsán bez zbytečného odkladu po jejím předvedení; po jeho sepsání policista osobu propustí.
(10) O předvedení sepíše policista úřední záznam.
Jak psal Mpower
ja jsem prave taky slysel, ze podle novyho zakona plne odpovidas za auto a VZDYCKY musis vedet kdo s autem jel a podle zakona jsi povinen to sdelit. Kdyz nebudes vedet kdo s autem jel muzes dostat myslim az 50tis pokutu. Tak ze musis rict ano vim kdo s tim autem jezdil ale je to osoba me blizka. Tak by to melo projit,ne? Tak by to bylo podle odstavce 3 parag.12
Na druhou stranu je pravda ze ten listek za steracem mohl promocenej od deste roztrhnout a odfouknout silny vitr :twisted:
Nahrat bych to mohl ale nevim nevim, aby to neodhalili a jeste jsem tam nedostal do drzky nebo aby me nezavreli :lol:

Ted je otazka jestli je zakon novelizovan,nebo jestli je aktualni a jestli se na to vysrat a nebo tam jit, protoze co rika Rotten by mohlo taky nastat.Fakt tu neni nikdo z oboru?

NORMANN

Příspěvek od NORMANN » 02. 11. 2006 18:39

Mlýny odboru dopravy na městským úřadě melou pomalu, ale jistě! :D Známý měl taky takový problém.
BMW Freude am Fahren mit E38

Ex: E12,E28, E32+E30, E34 M50 520i Touring, E34 525ix Touring

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 02. 11. 2006 18:51

Dan td píše:

to je hezký, ale ja nic nenašel, nic nikdo se mnou nikdy neřešil....,přestupek neni vyfocen......

čili sakra bych řešil na bernáku, proč a za co si neco bezdůvodně strhli penize.....

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 02. 11. 2006 18:54

BigMara píše:zakon mluvi jasne tenhle je z portalu verejne zpravy. Nevim ale jestli nebyl novelizovan.
§ 12
Oprávnění požadovat vysvětlení
(1) Policista je oprávněn požadovat potřebná vysvětlení od osoby, která může přispět k objasnění skutečností důležitých pro odhalení přestupku a jeho pachatele, jakož i pro vypátrání hledaných nebo pohřešovaných osob a věcí, a v případě potřeby ji vyzvat, aby se ve stanovenou dobu dostavila na určené místo k sepsání protokolu o podání vysvětlení.
(2) Osoba je povinna výzvě podle odstavce 1 vyhovět.
(3) Vysvětlení může odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manželu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejichž újmu by právem pociťovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.
(4) Vysvětlení nesmí být požadováno od osoby, která by jím porušila státem uloženou nebo státem uznanou povinnost mlčenlivosti, ledaže by byla této povinnosti příslušným orgánem nebo tím, v jehož zájmu tuto povinnost má, zproštěna.
(5) Policista je povinen osobu předem poučit o možnosti odepřít vysvětlení podle odstavců 3 a 4.
(6) Kdo se dostaví na výzvu, má nárok na náhradu nutných výdajů a na náhradu ušlého výdělku (dále jen "náhrada"). Náhradu poskytuje policie. Nárok na náhradu nemá ten, kdo se dostavil jen ve vlastním zájmu nebo pro své protiprávní jednání.
(7) Nárok na náhradu podle odstavce 6 zaniká, jestliže jej osoba neuplatní do sedmi dnů ode dne, kdy se na výzvu podle odstavce 1 dostavila; o tom musí být osoba poučena.
(8 ) Nevyhoví-li osoba bez dostatečné omluvy nebo bez závažných důvodů výzvě podle odstavce 1, může být předvedena k sepsání protokolu o podání vysvětlení.
(9) Protokol o podání vysvětlení musí být s osobou sepsán bez zbytečného odkladu po jejím předvedení; po jeho sepsání policista osobu propustí.
(10) O předvedení sepíše policista úřední záznam.
Jak psal Mpower
ja jsem prave taky slysel, ze podle novyho zakona plne odpovidas za auto a VZDYCKY musis vedet kdo s autem jel a podle zakona jsi povinen to sdelit. Kdyz nebudes vedet kdo s autem jel muzes dostat myslim az 50tis pokutu. Tak ze musis rict ano vim kdo s tim autem jezdil ale je to osoba me blizka. Tak by to melo projit,ne? Tak by to bylo podle odstavce 3 parag.12
Na druhou stranu je pravda ze ten listek za steracem mohl promocenej od deste roztrhnout a odfouknout silny vitr :twisted:
Nahrat bych to mohl ale nevim nevim, aby to neodhalili a jeste jsem tam nedostal do drzky nebo aby me nezavreli :lol:

Ted je otazka jestli je zakon novelizovan,nebo jestli je aktualni a jestli se na to vysrat a nebo tam jit, protoze co rika Rotten by mohlo taky nastat.Fakt tu neni nikdo z oboru?

slyšel si blbě, to dělali jen bububu....

ty musíš říct, že víš kdo s tim jel, ale vzhledem k tomu, že to byla osoba blízká tak jim odmítáš sdělit kdo to byl.

tento vyklad si totiž odporuje s ústavou.(jak byl původně prezentován)

jedina změna oproti dřívějšku je, jak psal myslim Fxje ta , že ppokutu bys paltil pokud bys řek, že NEVÍŠ kdo to byl.
Naposledy upravil(a) Lukas-e21 dne 02. 11. 2006 18:55, celkem upraveno 1 x.

BigMara

Příspěvek od BigMara » 02. 11. 2006 18:54

NORMANN píše:Mlýny odboru dopravy na městským úřadě melou pomalu, ale jistě! :D Známý měl taky takový problém.
tak ze NEVYSRAT se na to?

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 02. 11. 2006 20:02

Pic,
myslím, že i když je spousta lidí, kteří na to dlabou a kterým se zatím nikdo neozval a možná se na to i zapomene, tak je lepší to nenechávat úplně - ono když se to pak někde vynoří, tak to může být nepříjemný, když už se k tomu těžko vyjadřuje. Napadá mě, že i nějaký potřebný čestný prohlášení o bezdlužnosti by v tomhle případě mohlo zavánět.
Jinak podle nového silničního zákona je opravdu přestupek provozovatele nesdělit, kdo řídil, ale opravdu pořád platí, že proti osobě blízké nejsi povinnen vypovídat.
Druhá věc je, jestli tě nemají na kameře městské policie, jak jsi s autem přijel a vyskočil z něj ap. :-) -neplatí tu klasická váha důkazů, protože se to projednává ve správním řízení. Pravděpodobnost, že by tě nějak zachytili je ale zcela minimální.
Rozhodně bych klidně a slušně říkal, že je to tvoje auto, že tam stálo, ale řídila osoba blízká a ty jsi byl podle předepsaného léčebného režimu doma. Budou na tebe pak možná startovat, jsou schopní to i předávat dál (nebo ty se odvoláváš k nadřízenému orgánu už proti vydanému rozhodnutí), ale pak to dopadne tak, že ti pošlou omluvný dopis - jeden bych ti mohl poslat oscanovanej :-)
Počítej s tím, že dostaneš asi nějaký hrozivě znějící dopis a budou s tebou mluvit nepříjemně :-) -ale máš téměr 100% šanci na úspěch.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Slavisimo

Příspěvek od Slavisimo » 02. 11. 2006 22:04

Brachu vyfotili s tatovo autem a dneska tam sel tak vam muzu vysledek oskenovat jestli chcete...jinak na 70 jel 85,5 a pry 2500kc a 2 body nakonec teda nic :wink:

BigMara

Příspěvek od BigMara » 02. 11. 2006 22:35

KuaJa píše:Pic,
myslím, že i když je spousta lidí, kteří na to dlabou a kterým se zatím nikdo neozval a možná se na to i zapomene, tak je lepší to nenechávat úplně - ono když se to pak někde vynoří, tak to může být nepříjemný, když už se k tomu těžko vyjadřuje. Napadá mě, že i nějaký potřebný čestný prohlášení o bezdlužnosti by v tomhle případě mohlo zavánět.
Jinak podle nového silničního zákona je opravdu přestupek provozovatele nesdělit, kdo řídil, ale opravdu pořád platí, že proti osobě blízké nejsi povinnen vypovídat.
Druhá věc je, jestli tě nemají na kameře městské policie, jak jsi s autem přijel a vyskočil z něj ap. :-) -neplatí tu klasická váha důkazů, protože se to projednává ve správním řízení. Pravděpodobnost, že by tě nějak zachytili je ale zcela minimální.
Rozhodně bych klidně a slušně říkal, že je to tvoje auto, že tam stálo, ale řídila osoba blízká a ty jsi byl podle předepsaného léčebného režimu doma. Budou na tebe pak možná startovat, jsou schopní to i předávat dál (nebo ty se odvoláváš k nadřízenému orgánu už proti vydanému rozhodnutí), ale pak to dopadne tak, že ti pošlou omluvný dopis - jeden bych ti mohl poslat oscanovanej :-)
Počítej s tím, že dostaneš asi nějaký hrozivě znějící dopis a budou s tebou mluvit nepříjemně :-) -ale máš téměr 100% šanci na úspěch.
To jsem chtel slyset,dekuju Tobe a dekuju i ostatnim clenum za odpovedi.
Mozna to bude poucne i pro ostatni cleny klubu a mozna to taky nekomu pomuze v jednani s timto organem.Zejtra tam zavolam ze zanima prijdu po skonceni neschopnosti a urcite dam vedet jak to dopadlo.

Slavisimo

Příspěvek od Slavisimo » 02. 11. 2006 22:43

good aspon nebude prace :D

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 02. 11. 2006 23:52

tad yje to co jasem psal BigMarovi v SZ, informace 2 dny čerstva:

nevim jak je to s přestupkem(parkovani na invalidech nebo na přechodu(nevim totiž kolik metrů před křižovatkou se nesmi parkovat :oops:) ale podle mych informaci normalně se na to vybodneš a až ti pošlou dopis-vyzvu(jestli pošlou) tak jim napišeš taky dopis, formulař bych měl dostat co nevidim, včera majitelka sousedniho se mnou obchodu měla u sebe cajty s tim že ma pře 70 listečků :lol: to ma v centru prahy a že se to "neda smaznout" dala jim 50% slevu a oni ji dali formulař kde je to cely napsany stači jen doplnit sve jmeno :) je to přesně jak řikaš s tim "nevypovidanim vůči osobě blizke". jinak ze zakona nemaji žadne pravo na davani žadnych listečků to mi řikal byvaly měšťak co se v tom vyzna.

ten formulař/vzor dopisu furt ještě nemam ona si ho furt zapomina doma :roll:
Obrázek

biker

Příspěvek od biker » 03. 11. 2006 01:12

nj no parkovani v Praze.......... jednou se mi stalo, ze jsem jel pro pocitac a v ruce i s monitorem neprislo v uvahu v jedny osobe, tak jsem jel autem...
no prijedu domu vylozim pc a jedu hledat misto jako obvykle. nakonec jsem parkoval este jednu ulici za tim kramem kam jel pro pc no :lol: takze 3 zastavky tramvaji pakpro auto :lol: a to se vyplati :evil:
E+5 Obrázek

Kupča
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kupča » 03. 11. 2006 07:10

Vhodný studijní materiál k témetu. :-)
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006061803

Honza.net
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza.net » 03. 11. 2006 08:17

jak se tu někdo diví, že můžou něco strhávát při daňovém přiznání atd..

..samozřejmě že když dostanete jen parkovačku za stěrač, zahodíte ji a potom vám nic nepřijde, tak vám nic strhávat či vás nějak exekutovat nebudou to je logický :roll:
..ale jakmile vám kvůli nedostavení k podání vysvětlení ohledně parkovačky za stěračem přijde poštou doporučené podání vysvětení na centrálu MP, a vy se tam nedostavíte (bez řádných omluv) tak to může postoupit (a věřte že postoupí) dál, a potom už se s váma nikdo bavit nebude. Už se budete jen divit :D

ad. "bez řádných omluv" -když sem dostal předvolání, tak jsem zkoušel oddalovat ten termín kdy se mam dostavit. Normálně jsem zavolal že jsem nemocný (na neschopence) a ať mi sdělí náhradí termín. F poho. Teoreticky by to takhle šlo pořád oddalovat..

ad. castro a slušnost při podávání vysvětlení -souhlasím s tebou, já tam přišel (centrálá MP - Korunní), paní říkala něco o 2000, ukazoval jsem jí fotky z místa činu, byl jsem velice slušný, povídali jsme si, nakonec jsme skončili na 300,-, já věděl půlku věcí o její rodině a hlavně mě radila, že pokud ten přestupek (za parkování) je diskutabilní, je třeba lísteček nezahazovat a jít to řešit přímo na stanici MP, které náleží místo přestupku..

ad. nepřevzetí dopisu (doporučeného) -i pokud jsi ho nepřevezmete, považuje se za doporučený, tzn. o tom, že jste vyzvání k podání vysvětlení víte i když to nevíte. Jediná fuknční omluva snad je, že dokážete, že jste byly dlouhodobě v zahraniční. Tento konkrétní případ bude řešit sestra, pracuje v Holandsku a sem jí příšlo pár dop. dopisů.. uvidíme jak složité bude dokazovat že je mimo ČR..
BMW e39 :)

Odpovědět