! OT ! Vyzva k podaní vysvetleni

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
BigMara

! OT ! Vyzva k podaní vysvetleni

Příspěvek od BigMara » 01. 11. 2006 23:32

Cau vsichni,
je mi z tech fizlu nabliti a to moje auto je vylozene provokuje. Na to ze me kontrolujou 2x tejdne jsem si nejak zvykl,ale tohle je uz moc. V pondeli rano mi bylo hrozne zle a pospichal k doktorovi a zaparkoval auto kus od krizovatky tak 3m (normalne se tam stoji a ted,kdyz se tam podivam tak tam zase stoji jiny auto).Od pondeli jsem na neschopence,dneska se mi udelalo lip tak jsem si rikal ze to preparkuju a samozrejme za steracem vyzva k podani vysvetleni :x z pondeli odpoledne :x

Chtel jsem se zeptat jak to mam udelat.Mam tam zavolat, ze prijdu podat vysvetleni po skonceni prac.neschopnosti? Mam predstavu takovou ze tam prijdu, kdyz to neudela sam pripomenu mu ze ma ma poucit o tom ze nemusim vypovidat proti osobam blizkym.Ukazu mu neschopenku a reknu ze auto zaparkovala osba me blizka a tim to skonci? Funguje to jeste takhle?

Jinak je to podle §12 odst.1 zakona 283/1991sb
http://zakony-online.cz/?s32&q32=

Dik za informace.

Klidne SZ,mail

adam320

Příspěvek od adam320 » 01. 11. 2006 23:40

funguje to tak, já už to dělám jinak....budto lístek rovnou vyhodim a nebo jdu na na tu fízlárnu, tam jim to ukážu, vysvětlim jim jak má přemejšlet homo sapiens...oni se naserou chtěj mi dát pokutu a já nepodepisuju nic,
odcházím,
potom přichází s pulročním odmlčením pozvání na přestupkový řízení kde jim opět musím vysvětlit dost věcí z lidkejch a morálních hodnot a odcházím bez pokuzty domů...předvolání přijde jen ve třetině z obou případů mýho řešení lístečku. Maximálně jsem platil jednou 100Kč

zdali pujdu podat vysvětlení rovnou nebo zda lístek vyhodím se rozhoduji podle vážnosti policistova počínání. :lol:
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

NORMANN

výzva

Příspěvek od NORMANN » 02. 11. 2006 00:33

Nám na posledním školení řidičů v červnu řekl polda z dopravky, že už to takhle nejde říct např., že s tím autem jela osoba mně blízká. "Podle novýho silničního zákona platnýho od července, za to zodpovídá majitel vozidla", nám řekl ten dopravák. A to prý právě proto, aby nemohli viníci říct, že s tím nejeli, že v tom jela osoba jim blízká, kterou tudíž neprásknou. :D
BMW Freude am Fahren mit E38

Ex: E12,E28, E32+E30, E34 M50 520i Touring, E34 525ix Touring

Max-Max
Moderátor e30.cz

Re: výzva

Příspěvek od Max-Max » 02. 11. 2006 02:14

NORMANN píše:Nám na posledním školení řidičů v červnu řekl polda z dopravky, že už to takhle nejde říct např., že s tím autem jela osoba mně blízká. "Podle novýho silničního zákona platnýho od července, za to zodpovídá majitel vozidla", nám řekl ten dopravák. A to prý právě proto, aby nemohli viníci říct, že s tím nejeli, že v tom jela osoba jim blízká, kterou tudíž neprásknou. :D
blbost, plati furt to obchazeni s osobou blizkou
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

castro

Příspěvek od castro » 02. 11. 2006 09:52

lísteček zahoď, poštou ti asi tak po 3 (NĚKDY I VÍC) měsících přijde doporučeně předvolání k podání vysvětlení. A i když se tam nedostavíš v daném termínu tak se snad nic nestane ale moc bych to nhepokoušel. Nicméně já snad přišel vždy asi s měsíčním zpožděním.

Myslím si že je zbytečný se s nima nějak hádat. Udělal jsi chybu? udělal. Nikoho nezajímá že tam stojí i jiné auta. Podle nich jsi stál v křižovatce - neuděláš nic. Je lepší přiznat chybu, nějak ji rozumě odůvodnit, ukaž jim klidně i tu neschopenku a jsem si jistej že víc jak 300,- platit nebudeš.

Já osobně to dělám takhle: Nějak slušně se obléknu, vsugeruju si dobrou náladu a jdu do čekárny. Vyhlídnu si za kterými dveřmi sedí ženská(pokud tam nějaká je) a u těch dveří čekám dokud nepřijdu nařadu.

Vstoupim do místnosti, hezky pozdravím, usměju se a snažim se se sl./paní nějak bavit a rozesmát ji. Jsou to jen lidi co toho mají za celý den taky plný zuby takže nějaký to vtípkování je jen povzbudí. Nikdy jsem nedostal víc jak 300,- a to pokaždý za 2x špatný parkování. Mno a jednu ženskou jsem tak ukecal že za 2x špatný parkování jsem ji neplatil nic a pustila mě domů... :D

Takže než vymýšlet nějaký výmluvy že já ne, já muzikant je lepší se postavit k věci čelem a pokud jim to ještě rozumě odůvodníš, určitě to přijmou líp než nějaký vykrucování.

Mno a příště si vzpomenout že MP jsou paka a raději parkovat jinde. :wink:

adam320

Příspěvek od adam320 » 02. 11. 2006 10:04

castro píše:.

Takže než vymýšlet nějaký výmluvy že já ne, já muzikant je lepší se postavit k věci čelem a pokud jim to ještě rozumě odůvodníš, určitě to přijmou líp než nějaký vykrucování.

:lol: :lol: :lol: Je vidět že nejsi z Prahy a jestli ano tak rozhodně odněkud z periferie :lol: :lol: :lol:

castro

Příspěvek od castro » 02. 11. 2006 10:25

adam320 píše:

:lol: :lol: :lol: Je vidět že nejsi z Prahy a jestli ano tak rozhodně odněkud z periferie :lol: :lol: :lol:
Jsem z prahy i když ne zrovna z lokality jako jsou třeba Vinohrady atp. kde situaci s parkováním znám moc dobře. To se nedá nic dělat, neni kde parkovat tak se musí jinam. MP jsou kokoti co chtěj vydělat prachy tak jim nebudu nahrávat, ne? Vim že to jinak někdy nejde, ale já už si radší objedu pár bloků než se pak s těma kokotama hádat.

adam320

Příspěvek od adam320 » 02. 11. 2006 10:37

castro píše:
adam320 píše:

Jsem z prahy i když ne zrovna z lokality jako jsou třeba Vinohrady atp. kde situaci s parkováním znám moc dobře. To se nedá nic dělat, neni kde parkovat tak se musí jinam. MP jsou kokoti co chtěj vydělat prachy tak jim nebudu nahrávat, ne? Vim že to jinak někdy nejde, ale já už si radší objedu pár bloků než se pak s těma kokotama hádat.
chápu, já když opbjedu pár bloků tak se mi taky stane že zaparkuju třeba o pět vinohradskejch bloků od domu jen kvuli tomu abych nestál tři metry po levý straně od křižovatky dvou jedosměrek který na sebe navazujou z prava :lol:
potom se tam jdu pohádat rád když vpravo stojí auto o dva metry blíž a pokutu nemá...potom už si stačí všimnout že čas na lístečku je zhruba z hodin okolo pul čtvrte rano a to se mi už vaří krev :twisted:

...a to vše po té co si páni orgáni cestou ke mě pokoupili svačinku v nonstopu a zaparkovali na zebře před přechodem na zákazu zastavení ve chvíli kdy blikaj na semaforech oranžový, chodáci se vracej z žižkovskejch putik a tágaři okolo lítaj zhruba v kilu :roll:

NORMANN

Příspěvek od NORMANN » 02. 11. 2006 10:46

Max-Max píše:
no když myslíš.... že by nám klifton kecal?
BMW Freude am Fahren mit E38

Ex: E12,E28, E32+E30, E34 M50 520i Touring, E34 525ix Touring

ARMAN
člen E30.cz

Příspěvek od ARMAN » 02. 11. 2006 10:58

NORMANN píše:
Max-Max píše:
myslim že je to jeho prace :D taky se musi živit ne?
Obrázek

magiccc
Plaváček

Příspěvek od magiccc » 02. 11. 2006 11:46

NORMANN píše:
Max-Max píše:
Za auto zodpovídáš, ale proti osobě tobě blízké nemusíš vypovídat.. Řekl toho jen půlku a jak vidno pár lidí se na to chytí...

paca

Příspěvek od paca » 02. 11. 2006 12:02

magiccc píše:
NORMANN píše:
Max-Max píše:
Za auto zodpovídáš, ale proti osobě tobě blízké nemusíš vypovídat.. Řekl toho jen půlku a jak vidno pár lidí se na to chytí...
Cajti ti řeknou to, co se jim hodí do krámu.
Obrázek
ex 323i empakeťák

Lukáš Brandejs

Příspěvek od Lukáš Brandejs » 02. 11. 2006 12:12

Myslím že podle nového zákona, už to neni jako dřív, kdy se člověk vymluvil na to že neví kdo v tu dobu v autě jel a že nebude vypovídat proti své rodině. Nic méně listečky uspěšně zahazuju, jen jednou mi poslali předvolání a to po roce a půl, protože jsem si dovolil parkovat před parlamentem ve sněmovní:-)
608/302954
EX e30 2.5 24v vanos, co kua teď ?? těžko do horšího....
89 E34 535 LPG

Mpower

Příspěvek od Mpower » 02. 11. 2006 12:33

fór je v tom, že dřív šlo říct, s vozidlem jela osoba blízká, kdo konkrétně nevím, ale podle praragrafu..... ji prostě neuvedu, jedinný rozdíl po změně zákona je v tom, že řidič už nemůže říct, že neví, kdo s autem jel, jinak zodpovědnost na něm ještě stále není. takže si vyslechneš co se jim nelíbí, a následuje kouzelná formulka, já jsem s autem nejel, vím kdo to byl zcela přesně, ale neuvedu ho. dřív stačilo říct nevím, a bylo to v poho. chápem? funguje, ale skáčou tak půlmetru vysoko
Budapest Bamako 2015 - completed :twisted:
Budapest Bamako 2016 - in progress :mrgreen:
fcb: Team Chochi
momentálně e28 524td, e28 520i, t4 multivan a kdo ví co ještě

castro

Příspěvek od castro » 02. 11. 2006 12:51

Mpower píše:fór je v tom, že dřív šlo říct, s vozidlem jela osoba blízká, kdo konkrétně nevím, ale podle praragrafu..... ji prostě neuvedu, jedinný rozdíl po změně zákona je v tom, že řidič už nemůže říct, že neví, kdo s autem jel, jinak zodpovědnost na něm ještě stále není. takže si vyslechneš co se jim nelíbí, a následuje kouzelná formulka, já jsem s autem nejel, vím kdo to byl zcela přesně, ale neuvedu ho. dřív stačilo říct nevím, a bylo to v poho. chápem? funguje, ale skáčou tak půlmetru vysoko
jj, tak nějak. Tohle je daný ústavou, na to je nějaká vyhláška nebo zákon málo. I kdyby tvá sestra někoho zavraždila a ty to věděl, máš právo proti ní nevypovídat. Takže ať mi nikdo netvrdí že u parkování je tomu jinak.

Fx

Příspěvek od Fx » 02. 11. 2006 13:15

Musíš vědět, kdo řídil, ale říct jim to nemusíš, pokud to byla osoba blízká. To je pletení pojmů a dojmů... Přestupek je, když řekneš, že nevíš; ne, když řekneš, že víš, ale nepovíš s tím, že to byla osoba blízká a jiným přece auto nepůjčuješ :wink:
E39 535i sedan

Mpower

Příspěvek od Mpower » 02. 11. 2006 13:29

tak nějak jsem se to snažil vysvětlit :wink:

castro

Příspěvek od castro » 02. 11. 2006 13:46

ten rozhovor s policií na služebně by pak stálo za to nahrát nějakým mp3 přehrávačem. Docela by mě to zajímalo, vím že oni zkouší co se dá a docela si i vymýšlejí aby zastrašili....

Mpower

Příspěvek od Mpower » 02. 11. 2006 13:52

policajti? zastrašovat? kde to žiješ, pochop, ty lidi tu jsou proto, aby se starali o náš pořádek a naše bezpečí, jsou tu vlastně pro nás, aby nám pomohli. A hlavně tu nejsou nikomu pro prdel.
Tohle, když mi tři vysvětlovali na služebně, tak už se netlemit prostě nešlo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jo a na mp3 srát, pochybuju, že by jsi z nich vymámil podpis, na kterém souhlasí s pořizováním audiovizuálních záznamů, bez kterého to ani do občanského juda dát nemůžeš :wink:

Macek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek » 02. 11. 2006 14:09

Mpower píše:policajti? zastrašovat? kde to žiješ, pochop, ty lidi tu jsou proto, aby se starali o náš pořádek a naše bezpečí, jsou tu vlastně pro nás, aby nám pomohli. A hlavně tu nejsou nikomu pro prdel.
Tohle, když mi tři vysvětlovali na služebně, tak už se netlemit prostě nešlo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jo a na mp3 srát, pochybuju, že by jsi z nich vymámil podpis, na kterém souhlasí s pořizováním audiovizuálních záznamů, bez kterého to ani do občanského juda dát nemůžeš :wink:
Do občanského Joudy možná ne, ale klidně to může koovat po internetu pro pobavení a poučení :twisted:
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky

Odpovědět