Balení 1L nebo 4L. Záleží kolik bys toho chtěl...Do 1dne jsem schopen to sehnat. Minule jsme vykoupili skladVenca píše:Cena za 1 litr....?Ace píše:2Venca: dóst dost levně...bys měl zájem?
Balení...?
??

Docela bezna vec, doporucuji to i vyrobci automobilu. Olej starne i ve stojicim aute, oxiduje pusobenim vzdusneho kysliku. Navic pri kratkych jizdach jsou v neprohratem motoru zkondenzovane kysele spaliny ktere tyto procesy stranuti velmi urychluji.DAN píše:... Valvoline doporučuje dodržovat pokyny výrobců automobilů, s tím, že motorový olej doporučuje vyměnit jedenkrát za rok i u automobilů, u kterých není splněn proběh kilometrů...
Neni to jedno, kazdy vyrobce ma jinou recepturu pro vyrobu oleje.DAN píše:... Jinak ten olej co má Francis má specifikaci jak pro benzínový motory, tak pro naftový-to nechápu. Některá firma to důsledně odděluje a některý je to jedno. Tak je to asi jedno
Žádná protiřeč.DAN píše: Pěkné, že? Takže jeden výrobce dělá oleje, u kterých je doporučený interval výměny co nejdelší, třeba 20 000 km - to může být u někoho třeba 10 let a druhej, kterej dělá stejnej olej, alespoň podle mezinárodních specifikací, doporučuje měnit náplň minimálně každý rok, i když třeba ujede jen kilometr. To si trošku protiřečí.![]()
Důvod víc ten wolej často měnitBaVomil píše:Žádná protiřeč.DAN píše: Pěkné, že? Takže jeden výrobce dělá oleje, u kterých je doporučený interval výměny co nejdelší, třeba 20 000 km - to může být u někoho třeba 10 let a druhej, kterej dělá stejnej olej, alespoň podle mezinárodních specifikací, doporučuje měnit náplň minimálně každý rok, i když třeba ujede jen kilometr. To si trošku protiřečí.![]()
Kondenzace a palivo znehodnotí za rok i ten nejlepčí nejdražší volej.
Lidi kerý najezdej málo km jezděj furt krátký vzdálenosti takže maj hodně studenejch startů s přesycením. Spousta benálu se jim tak dostane do voleje.
2Dan: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=408DAN píše:..... doporučuje měnit náplň minimálně každý rok, i když třeba ujede jen kilometr. To si trošku protiřečí......... Jinak ten olej co má Francis má specifikaci jak pro benzínový motory, tak pro naftový-to nechápu. Některá firma to důsledně odděluje a některý je to jedno. Tak je to asi jedno
S tou plnou syntetikou jsem slyšel uplný horory. Myslím, že to většinou není pravda, ale špatný zkušenosti s tím, že to pak plný syntetiky sežere víc jak polo nebo minerálu musí mít každej komu motor žere olej. Nebo je netěsnej a olej z něho uniká.Jirka325 píše: Jeste k te syntetice. Doslechl jsem se, ze pry vzhledem k tomu ze M20 asi opravdu neni stavena na plnou syntetiku, tak ze pry ten olej ma tendenci sezrat, protoze jak je ridkej, tak se dostane snaz pres tesneni, ktery uz neni asi co bejvalo, nebo co jsou ty dnesni. Nevyrozumnel jsem jestli toto je pak trvalej stav, tzn. ze po vymene za plnou synt. to zacne zrat pak jakejkoliv olej, nebo jestli jenom proste kdyz tam dam synt. tak ho to sezere proste vic, nez je takovy to zdravy minimum, ktery to zere u polosynt.
Da se dolejt polosyntak 10W40(stejnej vyrobce) syntakem 5W40 ? Zadny velky michani, jen dolejt tak 1/4 - 1/2 litru, ktery zbyly. Nebo je to vrazda pro motor ?
2Dan: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=406DAN píše:....S tou plnou syntetikou jsem slyšel uplný horory. Myslím, že to většinou není pravda..........se říká polosyntetika (semisyntetic) proto, že je to v určitým poměru minerál smíchanej s plnou syntetikou.
Tak tim bych si nebyl tak jisty. Synteticky olej ma nizsi viskozitu nez mineralni, lepe "proteka". Pri spatnem technickem stavu motoru - volna loziska na klikovce atd. - olej vytece z tlakovych vetvi systemu drive, nez dotece az na konec. Hrozi nedomazavani hlavy a soucastek v ni, tedy ventiloveho rozvodu, hrozi poskozeni vacky a vahadel.DAN píše:...Tak si myslím, že když dám do M20 plnou syntetiku, tak tím nic nemůžu zkazit. ...
Jirka325 píše:Diky za nazory.
Jeste k te syntetice. Doslechl jsem se, ze pry vzhledem k tomu ze M20 asi opravdu neni stavena na plnou syntetiku, tak ze pry ten olej ma tendenci sezrat, protoze jak je ridkej, tak se dostane snaz pres tesneni, ktery uz neni asi co bejvalo, nebo co jsou ty dnesni.