prověrka znalostí
prověrka znalostí
Modelová situace: železniční přejezd nechráněný, osazený "stopkou" a vybavený světelnou signalizací a bliká bílé světlo.
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Komentare povoleny?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Mno, jestli je to jako na krizovatce, tak svetelna signalizace ma prednost pred svislymi dopravnimi znackami - stopka me tedy nezajima. Pri blikajicim bilem svetle mohu 50/50.kdo. píše:... samozřejmě je lepší, pokud svoji volbu vysvětlíte
Nevzpominam si, ze bych nekde takovouhle kombinaci videl

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
No ja osobne by som asi riesil ine problemy, nez nejake znacky a svetla
Modelova situacia: http://sleematchik.szm.com/Slimov%20problem.mpeg

Modelova situacia: http://sleematchik.szm.com/Slimov%20problem.mpeg

Faszom a seggedbe verem te buzi 

Tuhle situaci znám a zpravidla to znamená že VÝSTRAŽNÉ SVĚTELNÉ ZNAMENÍ MÁ PORUCHU!!!
Už jsem to viděl světlo blikalo a u toho stopka, popř upozornění.
Přijedu zastavím rozhlédnu a pryč. Žáleží na povaze, lokalitě přejezdu. Kde to pujde klidně i nezastavím ohledně své bezpečnosti
Už jsem to viděl světlo blikalo a u toho stopka, popř upozornění.
Přijedu zastavím rozhlédnu a pryč. Žáleží na povaze, lokalitě přejezdu. Kde to pujde klidně i nezastavím ohledně své bezpečnosti
S BMW na věčné časy!
Bílé kmitavé světlo je v činnosti tehdy, jsou-li přibližovací/vzdalovací úseky tratě/tratí v obou směrech volné (není v nich žádné kolejové vozidlo).
Popsaný případ je sice na první pohled nelogický, ale lze se s ním setkat.
Značka STOP má v tomto případě stejný význam jako kdekoli jinde.
V tomto případě zastavím u přejezdu na místě, odkud mám náležitý rozhled na trať (a nestojím v průjezdném průřezu koleje), v jízdě pokračuji pokud se neblíží kolejové vozidlo.
Popsaný případ je sice na první pohled nelogický, ale lze se s ním setkat.
Značka STOP má v tomto případě stejný význam jako kdekoli jinde.
V tomto případě zastavím u přejezdu na místě, odkud mám náležitý rozhled na trať (a nestojím v průjezdném průřezu koleje), v jízdě pokračuji pokud se neblíží kolejové vozidlo.
vsetko zalezi od okolnosti kazdy prejazd je iny. ale ak by tam bola dobra viditelnost bolo by to nekde na rovinke bez stromov kde vidim na kolaje 3km vpravo aj vlavo tak to stopka nestopka palim co to da. Podla mna ludia co zazvali na prejazdoch boli vacsinou prave taky ty zmatkari co idu na cervene svetla 10kmh
Re: prověrka znalostí
a zajima te ,co by se melo delat ,nebo co se dela:-))))kdo. píše:Modelová situace: železniční přejezd nechráněný, osazený "stopkou" a vybavený světelnou signalizací a bliká bílé světlo.
jinak jsou prejezdy, ktere kdyz prejizdis Skodu pick-up ,musis projizdet natvrdo, protoze do jedne strany stejne nic nevidis....
Pokud nebudu uvažovat konkrétní stav na jednotlivých přejezdech, tak pravdu měli ti, co udali 50/50 (Francis, Lukáš-e21, Dan td a jiní). Světla jsou opravdu nadřazená a proto pokud bliká bílé světlo, nemusíte na stopce zastavovat. Přesto je vždy lepší ev. zastavit i tam, kde nemusíte.
2Bixo: zákon je zákon a měl by se dodržovat za všech okolností a proto "vsetko zalezi od okolnosti kazdy prejazd je iny." pokud tam je jakákoliv signalizace (značky, světla), IMHO je nutné to respektovat. Na tebou popisovaném přejezdu asi stopku nedají. Navíc i vyšší rychlost je porušení zákona (nehledě, že na některých je to o spodek)
2Bixo: zákon je zákon a měl by se dodržovat za všech okolností a proto "vsetko zalezi od okolnosti kazdy prejazd je iny." pokud tam je jakákoliv signalizace (značky, světla), IMHO je nutné to respektovat. Na tebou popisovaném přejezdu asi stopku nedají. Navíc i vyšší rychlost je porušení zákona (nehledě, že na některých je to o spodek)
v poslední době jsem zjistil, že když vyjíždím od Tesca v Letňanech na Veselskou a rozjíždím se na zelenou první, tak je lepší pár vteřin počkat, vždycky se najde někdo, kdo to prožene ještě na červenou a jednou mi zatrnulo, když jsme se rozjížděli, vedle mně nějaká E36, já trošku počkal a jemu těsně před předkem profrčel Tranzit. Když jsem ho objížděl, tak tam stál a koukal tupě před sebe - to bylo fakt o fous.Uli_d píše:... "zelena - pohled upreny vpred a co se deje na stranach me nezajima!!!"