Jak sundat zadní nápravu
- Crazytony
- Kontaktovat uživatele:
Jak sundat zadní nápravu
Hlavní problém mám na tom nosníku jak jsou na něm ramena Nosník je přišroubovanej dvouma šroubama který jsem sundal ale za boha nemůžu sundat ten nosník nejde sundat z těch šrooubů
předem děkuji za odpovědi.
Nejkrásnější pohled na svět je z BMW
325ic
325ic
nejdřív odmontuj trubičky k brzdám, potom rozdělej buben a vyndej lanovody od ručky.Conscious píše:Dneska na to jdu u E21 - přeji si hodně štěstí. Chci to sundat jako celek s ramenama,diferem a tlumičema. Jak? Expresní tipy uvítám.
nahoře z auta odmontuj matky od tlumičů
odmontuj kardan
povol ty dva hlavní šrouby o kterejch taj kámoš mluvim a nezapomeň na ty s tim plíškem jak jsou přes to převlkečený, co připomínal Venca.
pak si pod celou tu nápravu dej hever a odšroubuj silentblok diferenciálu
až ho budeš mít dole tak sundej definitivně ty matky od těch velkejch šroubů a začni s heverem sjíždět dolu aby šla rovnoměrně na obou stranách a nekroutila se ani dopředu a dozadu, jelikož to většina lidí sundvaá ti mstylem že to došroubujou a čekaj jak to spadne na zem tak akorát každej rozlomí ty silentbloky
je to práce na dvě hodiny
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
OK,to podle toho zvládnu. Nikdy jsem to nedělal tak se radši 3x zeptám než to pak udělat podle sebe a přidělat si práci. Kolik to tak váží celý? Kvůli manipulaci....
Hodím sem fotky jak to u mě vypadá - uzná jistě každý že to po sundání řve už hoooodně dlouho.
EDIT: Co stabilizátor? Je součástí celku nebo je chycenej někde mimo?

EDIT: Co stabilizátor? Je součástí celku nebo je chycenej někde mimo?

BMW E21 315@318i M10 r.v.83@81
BMW E30 318i M10 r.v.86
Peugeot 405 2,0SRi XU9JAZ r.v.89
WINTER CAR Škoda Favorit 135LX r.v.93
BMW E30 318i M10 r.v.86
Mno a já jsem v prdeli. Všechno jsem povolil jen ne nalevo ty dva zajebaný imbusový šrouby v prahu. Zlomil jsem na nich 2 imbusy,pak na to vzal bit a ráčnu,zlomil redukci,pak jsem vzal hasák a rozerval si práh - malinko ale vaření se nevyhnu - pak se o to pořezal a ve finále zjistil že hlavy už maj kulatou dírku takže s imbusem se můžu dát vyfotit. Neví někdo co teda dál?
BMW E30 318i M10 r.v.86
BMW E30 318i M10 r.v.86
Jasný,stabilizátor mi nedělá vrásky,spíš ty šrouby. Po uříznutí s nima lze dělat co?
A dále - postup sundávání se trochu změnil. Mám pryč tlumiče s pérama,sundaný ty šrouby napravo,nalevo ne. Povolený obě velký matice zespodu a samozřejmě odpojený brzdy. Kardan je na 4 šrouby,k jednomu se nedostanu - lze kardanem rukou otočit? U diferu se sundává horní nebo spodní šroub? Mno a držák výfuku je na fotce vidět takže budu řezat trubku. Samý radosti jako 
BMW E30 318i M10 r.v.86
BMW E30 318i M10 r.v.86
diferák nech na nápravnici, odšroubuj jen ten silentblik, tzn. ten velkem bazmek v tý dolní části celýho toho držáku
ty šrouby normálně nahradíš jinejma, na nich vubec nezáleží, já už je mam taky jiný
kardanem samosebou vpohodě otočíš rukou, stačí mít aspon jedno kolo ve vzduchu ale takhlke máš už snad obě ne?
neni to žádná věda hele
ty šrouby normálně nahradíš jinejma, na nich vubec nezáleží, já už je mam taky jiný
kardanem samosebou vpohodě otočíš rukou, stačí mít aspon jedno kolo ve vzduchu ale takhlke máš už snad obě ne?
neni to žádná věda hele
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
Já jsem si ho udělal podle tady toho návodu z e30.de :
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f00959.htm
http://wp1016621.wp027.webpack.hosteuro ... f00959.htm