Špatná váha x spotřeba
Špatná váha x spotřeba
Čau, jak velkej má vliv špatná váha na spotřebu? Určitě s tím máte někdo zkušenosti, tak se podělte. Mám motor 1.8 M10 se vstřikováním a s klidnou nohou 9 - 10 litrů mi přijde moc.
Dík Ondra
Dík Ondra
EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
.
Asi netáhne jak by mělo, ale lambda je v pohodě - byl sem na emisích tak mi to říkali. Když váhu za běhu odpojím tak to vůbec nic neudělá - ani trošku nezakolísá. Jinak auto jezdí bez cukání, drží volnoběch jak má.
EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
.
Neseřizovali nic, akorát mi říkali že mám emise úplně výborný, že je tam velká rezerva (ještě mi to ukazoval na počítači). Takže potřebuju vědět kde je problém se spotřebou a výkonem. Nerad bych sháněl váhu zbytečněDVORIS píše:A co CO,to ti neseřizovali?Mám ten samý problém,vše funguje jak má,lambda nová čidla taky,ale v Přerově snad neexistuje servis který by to dal do lajny,vč BOSCHE,tam tak akorát umí měnit svíčky,trotlové,takže mám vše povyměňovaný,ale neseřízený,
EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
Re: .
Ten samej problém,už pomalu rezignuji,teď jezdím 1,8M40 coupé a připadne mi že jezdím skoro zadaraO_N_D_R_A píše:Neseřizovali nic, akorát mi říkali že mám emise úplně výborný, že je tam velká rezerva (ještě mi to ukazoval na počítači). Takže potřebuju vědět kde je problém se spotřebou a výkonem. Nerad bych sháněl váhu zbytečněDVORIS píše:A co CO,to ti neseřizovali?Mám ten samý problém,vše funguje jak má,lambda nová čidla taky,ale v Přerově snad neexistuje servis který by to dal do lajny,vč BOSCHE,tam tak akorát umí měnit svíčky,trotlové,takže mám vše povyměňovaný,ale neseřízený,

Re: .
Na svůj motor si nemůžu stěžovat, běží úplně perfektně, doufám že to bude tou váhou (doufám, že s tím má někdo skušenosti a poradí). Nejlepší by bylo kdybych si ji mohl půjčit a zkusit to, ale tady v Třebíči moc 1.8ček není.DVORIS píše:Ten samej problém,už pomalu rezignuji,teď jezdím 1,8M40 coupé a připadne mi že jezdím skoro zadaraO_N_D_R_A píše:Neseřizovali nic, akorát mi říkali že mám emise úplně výborný, že je tam velká rezerva (ještě mi to ukazoval na počítači). Takže potřebuju vědět kde je problém se spotřebou a výkonem. Nerad bych sháněl váhu zbytečněDVORIS píše:A co CO,to ti neseřizovali?Mám ten samý problém,vše funguje jak má,lambda nová čidla taky,ale v Přerově snad neexistuje servis který by to dal do lajny,vč BOSCHE,tam tak akorát umí měnit svíčky,trotlové,takže mám vše povyměňovaný,ale neseřízený,
navíc když porovnám ten výkon oproti mojí M10,tad mi připadne že v té M10 JE TAK 1,3obsah,zátah je opravdu malej,motor jde krásně do otáček ale ta síla tam není cítět,motor by měl být mechanicky O.K.,spotřeba oleje 1l na 6000km,na emisích taky rezerva,tak nevím.
EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
Zkus od nekoho na par dni si ji pujcit a poznas. Jinak moje auto (M50) s vadnou vahou zralo za studena jak tank a kdyz se ohralo v kolone tak po chcipnuti a opetovnem nastartovani houpali otacky tak ze to mnohokrat i chciplo. Jizdni prubeh zvlaste pri rozjezdu byl mizernej...hodne plynu aby to nahodou nechciplo. Vahu mam zatim pujcenou a jede to uplne jinak motor se sklidnil a vubec nehoupe. Zanovni vaha uz je na ceste z Nemec.
Tolik moje zkusenosti s vahou. Podotykam, ze lambda sondu mam taky starou jen par mesicu.
Tolik moje zkusenosti s vahou. Podotykam, ze lambda sondu mam taky starou jen par mesicu.
EX E30 M20 2.0 chrom, E30 M50 2.0 plast, E36 M50 2.0 coupe
E39 530D Touring
E39 530D Touring
Nebo je ta váha vyrachtaná.
Takže na M10:
Nastartovat motor.
Sundat ten černej plastovej dekl na váze
Uvidíš tam jezdce a takový černý ozubený kolo, tak si zkus přidat plyn jestli se jezdec pohybuje plynule, zkoukni jestli někde není dráha jezdce vydřená.
Jestli to chodí, zkus pootočit tim plast. ozubenym kolem. Tu západku si podrž šroubovákem. Pootočení je kus od kusu jiný, zkus doleva i doprava, ale většinou pomáhá 1-2 zuby po směru ručiček.
Toť tak vše k váze, pak už zbejvaj jen kabely, svíčky, předstih, ventily a pár prkotin a pojede to jak zamlada

Takže na M10:
Nastartovat motor.
Uvidíš tam jezdce a takový černý ozubený kolo, tak si zkus přidat plyn jestli se jezdec pohybuje plynule, zkoukni jestli někde není dráha jezdce vydřená.
Jestli to chodí, zkus pootočit tim plast. ozubenym kolem. Tu západku si podrž šroubovákem. Pootočení je kus od kusu jiný, zkus doleva i doprava, ale většinou pomáhá 1-2 zuby po směru ručiček.
Toť tak vše k váze, pak už zbejvaj jen kabely, svíčky, předstih, ventily a pár prkotin a pojede to jak zamlada

Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena

.
Stepan píše:Nebo je ta váha vyrachtaná.
Takže na M10:
Nastartovat motor.
Toť tak vše k váze, pak už zbejvaj jen kabely, svíčky, předstih, ventily a pár prkotin a pojede to jak zamlada![]()

EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
.
S tou radou je to fakt. Za každou radu či pomoc sem vděčnej. Nejjednodušší by pro mě bylo si ji půjčit a zkusit to, ale tady na okrese je těch E třicítek jenom pár a M10 ku bych tady snad ani nenašelDVORIS píše:Tohle jsme zkoušeli u m20 2litr a nic se nezměniloStepan píše:Jo, pracuje pořád, ale vzduch co jde do motoru otevírá klapku ve váze proti síle pružiny. A tim že pootočíš to kolečko nastavuješ předpětí tý pružiny.,tak to teď zkusím u mojí M10 a uvidím
,každá rada drahá.

EX E30 318i
EX E36 320i
VW Corrado
EX E36 320i
VW Corrado
sry ze to sem pletu,na m20 dvoulitru sem to udelal taky ale bylo to k hovnu,potom sem jeste ubral bohatost tim imbusem,nejak mi nevonel smrad z vyfuku,jede to ted naprosto paradne,vic s tim uz delat nebudu.Oproti jinym dvoulitrum(520i)to jede znatelne lip,mozna na to ma vliv vyfuk.a spotreba na 100km v prumeru 10litru.DVORIS píše:Tohle jsme zkoušeli u m20 2litr a nic se nezměniloStepan píše:Jo, pracuje pořád, ale vzduch co jde do motoru otevírá klapku ve váze proti síle pružiny. A tim že pootočíš to kolečko nastavuješ předpětí tý pružiny.,tak to teď zkusím u mojí M10 a uvidím
,každá rada drahá.
Jasně, ale tím imbusem poladíš auto tak na volnoběh, při otevřený klapce je vliv toho obtoku zanedbatelnejLooser píše:sry ze to sem pletu,na m20 dvoulitru sem to udelal taky ale bylo to k hovnu,potom sem jeste ubral bohatost tim imbusem,nejak mi nevonel smrad z vyfuku,jede to ted naprosto paradne,vic s tim uz delat nebudu.Oproti jinym dvoulitrum(520i)to jede znatelne lip,mozna na to ma vliv vyfuk.a spotreba na 100km v prumeru 10litru.

Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".

Moc dík Štěpáne,dneska jsme se na to pořádně zaměřili a povedlo se,motor se srovnal po napnutí té pružiny přesně dle tvého návodu,akorát to nebylo u M10,ale u M20Stepan píše:Jo, pracuje pořád, ale vzduch co jde do motoru otevírá klapku ve váze proti síle pružiny. A tim že pootočíš to kolečko nastavuješ předpětí tý pružiny.

hele ale u 2,0litra m20 (Motronic!) tim imbusem nic neseridis u Motronica to nejde ten si to ridi sam.je to tak?ja sem si s tim uz taky jednou hral a nijak to nereagovalo ale smrad z vejfuku je hroznej to jo a to mam koncovej tlumic novej.Looser píše:sry ze to sem pletu,na m20 dvoulitru sem to udelal taky ale bylo to k hovnu,potom sem jeste ubral bohatost tim imbusem,nejak mi nevonel smrad z vyfuku,jede to ted naprosto paradne,vic s tim uz delat nebudu.Oproti jinym dvoulitrum(520i)to jede znatelne lip,mozna na to ma vliv vyfuk.a spotreba na 100km v prumeru 10litru.DVORIS píše:Tohle jsme zkoušeli u m20 2litr a nic se nezměniloStepan píše:Jo, pracuje pořád, ale vzduch co jde do motoru otevírá klapku ve váze proti síle pružiny. A tim že pootočíš to kolečko nastavuješ předpětí tý pružiny.,tak to teď zkusím u mojí M10 a uvidím
,každá rada drahá.
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2