E30 - zatékání do interiéru a potíže s přístroji.

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Conscious

E30 - zatékání do interiéru a potíže s přístroji.

Příspěvek od Conscious » 14. 08. 2006 14:17

Jak již jsem psal v hloupých dotazech,do E30 mi teče a to tak že hodně. Nevím ale kudy. Včera jsem to byl sušit a jen pod nohama řidiče jsem zpod koberce vysál tak 2 litry vody a to nepočítám tu co odtekla a tu co tam zůstala. Koukal jsem všude možně a nepřišel na nic,akorát jsem odhalil pod palubní deskou v místě kde je pověšen koberec toto místo skrz děravé a touto dírou jsem krásně koukal na kolo a tlumič takže tam chybí i plastový "podběh". Potřebuji tedy sehnat tyto podběhy a dále potřebuji poradit - jak úplně sundat koberec v saloonu bez jeho řezání apod.,potřebuji zjistit kudy tam zatéká - tou dírou to vylučuji,auto stálo a za mokra se s ním nejezdilo. Není tam někde nad tím místem odtok třeba z tunelu pod oknem? Nejvíc podezřelou je mřížka k větráku,ale fakt nevím. Dále - na tom místě jak mám díru ten koberec visí na jakési plastové části která na mě vypadla a nevím k čemu to je a jak to tam je, E21 tam má relátko.

Obrázek

A ty přístroje. Sednul jsem do vozu a koukám že otáčkoměr ukazuje 1000 otáček a ekonoměr asi 8l,po otočení klíčku spadly na nulu jak to má být,na co se mám podívat? Otáčkoměr jinak občas lítá při jízdě z nuly na 1000 a zpět a ekonoměr neukazoval nikdy nic.

majo318

Příspěvek od majo318 » 14. 08. 2006 18:13

Ahoj mal som taky isty problem. Ked chces dat dole koberec tak musis najprv demontovat sedadla potom stredovy panel, listy na prahoch a tiez odpojit plynovy pedal,
A zatekanie: Pod celnym oknom mas mriezku kadial sa vhana vzduch do ventilatora tak v tych miestach to mas urcite derave spaja sa to aj s podkolym tak sa na to mrkni

Fx

Příspěvek od Fx » 14. 08. 2006 18:53

viewtopic.php?t=25793&postdays=0&postor ... 8e&start=0
Mrkni se sem, tady je napsáno dost, co prohlédnout, je tam i jakžtakž návod na vyndání koberce...

A k těm budíkům, zkus je vyndat a mrknout, jestli tam nejsou studené spoje, nevím, jestli to můžou způsobovat i baterky v těch budíkách, pokud jsou v háji...
E39 535i sedan

Conscious

Příspěvek od Conscious » 14. 08. 2006 20:19

Právě jsem se od toho auta vrátil,ta elektrika mi nedala a jel jsem tam aspoň odpojit baterku. No už to nebylo potřeba,budíky ukazovaly 2000 otáček a 8 litrů,pokusně jsem rozsvítil světla a nic. Jen se hooodně slabě nasvítily budíky. :? Ale z ničeho nic... To lítání ručičky se objevilo před týdnem při jízdě a za chvíli to přestalo a ukazování přes vypnutý zapalování je novinka. Juknu na to. S tou vodou to teda vidím na tu díru v podběhu,je to přesně to místo kde to pod palubovkou drží (drželo) koberec. Dík za link,je to přesně totéž. Když se kouknete na tu fotku pořádně tak je vidět zavlhlý koberec šikmo nahoru za brzdovým pedálem. Auto jen stálo na dešti,má nové prahy a nemá šíbr,takže to kostkou není. Jedině teda bude díra pod oknem nebo to teče po plechu do toho podběhu (příčky). :(

Odpovědět