Tak výměna 325i za IS je na spadnutí.
Poraďte, jak to co nejjednodušeji provézt na úřadech, když já jsem z HK a druhý z Prahy.
Co vše se musí absolvovat ( garančka,... ) a jaké minimum potřebuje člověk pro úředníky, popřípadě kolik co stojí.
Dík, BlackM
Výměna aut mezi majiteli - jak na to na úřadech ?
Výměna aut mezi majiteli - jak na to na úřadech ?
Jednejte rychle, ale klidně a účelně. Vytrvejte, neboť většina postižených je mrtva jen zdánlivě...
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna aut mezi majiteli - jak na to na úřadech ?
Že jste to vyměnili, nikoho nezajímá, postupuješ stejně, jako kdybys koupil a prodal. Tzn. odhlásit na nového majitele a předat mu papíry. Ten si udělá ručení, evidenčku, vezme osm kil a jde to na sebe přihlásit. On to udělá stejně.BlackM píše:Tak výměna 325i za IS je na spadnutí.
Poraďte, jak to co nejjednodušeji provézt na úřadech, když já jsem z HK a druhý z Prahy.
Co vše se musí absolvovat ( garančka,... ) a jaké minimum potřebuje člověk pro úředníky, popřípadě kolik co stojí.
Dík, BlackM
Takže krok za krokem :
1. odhlásit ( auto je ničí nebo nahlásit údaje nového majitele a uřad zapíše do TP )
2. předat TP novému majiteli
3. evidenčka, povinný ručení
4. přihlášení na novýho majitele ( Potvrděj se údaje z kroku jedna )
Když tak to oprav, krokem jedna a čtyři si nejsem jistej
BlackM
1. odhlásit ( auto je ničí nebo nahlásit údaje nového majitele a uřad zapíše do TP )
BlackM
Jednejte rychle, ale klidně a účelně. Vytrvejte, neboť většina postižených je mrtva jen zdánlivě...
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1. Odhlásit na nového majiteleBlackM píše:Takže krok za krokem :
BlackM
2. O. K.
3. Povinný ručení, potom evidenčka
4. O. K.
5. Pokud je to z kraje do kraje, tak znova na pojišťovnu, protože dostaneš jinou RZ ( SPZ )
A co když auto odhlásím na novýho majitele, povezu auto a TP do Prahy a zastavěj mě benga ?
A na pojišťovnu jako původní majitel musím před krokem tři, zrušit ručení, nebo převézt na nový auto, pokud to pojišťovna umožňuje a počkat až budu mít papíry od druhýho auta a pojistit ?
Chystám novou přezdívku - BlackLama
A na pojišťovnu jako původní majitel musím před krokem tři, zrušit ručení, nebo převézt na nový auto, pokud to pojišťovna umožňuje a počkat až budu mít papíry od druhýho auta a pojistit ?
Někde to i bez OTP nechtějí odhlásit.Alex_78 píše:nic.BlackM píše:A co když auto odhlásím na novýho majitele, povezu auto a TP do Prahy a zastavěj mě benga ?
OTP (maly TP) Ti zustane, odevzdava se az na "cilovem" urade
zákonné pojištění stále platí
atd...
ex BMW e39 528it 142kW
ex BMW e39 540iAt 210kW
ex BMW e38 730DA 135kW
ex BMW e39 530DA 142kW
ex BMW e30 335iC 155kW
ex BMW e39 523iT 125kW
ex BMW e39 540iAt 210kW
ex BMW e38 730DA 135kW
ex BMW e39 530DA 142kW
ex BMW e30 335iC 155kW
ex BMW e39 523iT 125kW
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Většinou OTP seberou, což je taková mezera v zákoně. Pokud budeš mít velký TP s sebou, asi ti nic neudělaj. Ručení převádět z auta na auto nelze, musíš zrušit původní pojistku a uzavřít novou.BlackM píše:A co když auto odhlásím na novýho majitele, povezu auto a TP do Prahy a zastavěj mě benga ?