přidejte se :o)
- Spooky-0987
přidejte se :o)
e30/320i rv 88
Třeba tato věta:
Jestli se zavede tolerance, tak tím spíš bych souhlasil s drsnějším ohodnocením, když se dostanete mimo toleranci.
Kdo vám brání držet ručičku tachometru třeba 3-4kmh pod stanoveným limitem?
Neříkám, že jsem ze systému nadšenej, ale myslím že to smysl má. To, že i mě neustále vytáčej lidé kteří jedou o 10-20kmh pomaleji než je stanoveno a díky plné čáře je není možno předjet, je pravda přiznávám párkrát jsem se i nechal strhnout a používal jsem sprostá slova a klakson, ale to je v těch lidech a né v systému.
Tyto lidi by tato petice určitě nezměnila.
No to je hustá blbost, že? Už vidím, jak řidič Pepa z HodníDolní vyhodnocuje kde ta značka má či nemá smysl.přenosné dopravní značení musí být po dokončení práce na daném úseku vždy odstraněno. Pokud řidič prokáže, že na místě být neměly, nesmí obdržet trestné body ani pokutu.
Proč z jakého důvodu?Zrušení principu „třikrát a dost“, dvakrát a dost nebo „jednou a dost“ s výjimkou velmi závažných přestupků související s vyšším obsahem alkoholu v krvi nebo nehodou při níž došlo k usmrcení osoby nebo vážnému zranění.
Na co toleranci? Šáhněte si do svědomí. Kolik pojedete když víte, že tolerance je 10kmh? No pojedete o 10kmh víc.zakomponovat toleranci 10 km/h ve městě a 15 km/h mimo město jak pokud jde o pokuty, tak o bodové ohodnocení při porušení maximální rychlosti, výše pokuty bude potom úměrná překročení rychlosti, každých dalších 10 km ve městě a 15 km mimo město jeden bod a 500 Kč pokuty.
Jestli se zavede tolerance, tak tím spíš bych souhlasil s drsnějším ohodnocením, když se dostanete mimo toleranci.
Kdo vám brání držet ručičku tachometru třeba 3-4kmh pod stanoveným limitem?
Proč zrovna tyto hodnoty?zvýšit max. rychlost na dálnicích na 140 km/h, na vybraných úsecích nových dálnic 160 km/h
Tak tohle snad mohlo napadnout jen člověka duchem slabšího. Co je to pomalé vozidlo? Znamená to, že když mám pomalé vozidlo a po silnici jezdí rychlejší auta, že mám auto odstavit vozdilo na krajnici a čekat až přejedou? To snad ne!zakomponování povinnosti pomalých vozidel umožnit předjetí dočasným odstavením na krajnici
Neříkám, že jsem ze systému nadšenej, ale myslím že to smysl má. To, že i mě neustále vytáčej lidé kteří jedou o 10-20kmh pomaleji než je stanoveno a díky plné čáře je není možno předjet, je pravda přiznávám párkrát jsem se i nechal strhnout a používal jsem sprostá slova a klakson, ale to je v těch lidech a né v systému.
Tyto lidi by tato petice určitě nezměnila.
Ondra ex.M-Fahrer
plnej souhlas s Ondrou_m 
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
na to snad nechtěj odpovědětondra_m píše: Kdo vám brání držet ručičku tachometru třeba 3-4kmh pod stanoveným limitem?
když budu vědět že tolerance je 10 km/h tak se změní jediná věc: Pojedu pořád padesát s tim rozdílem že nebudu trávit 60% času s pohledem na tachometr nevěnujíc se jízdě a tudíž se pohybujíc jako nebezpečný řidič a pak se holt stane že několikrát za jízdu zrychlím na 60 což se mi ostatně stvává i současně akorát se musim bát že za to dam nakonec pulku vejplaty
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
A do teď jsi tachometr nesledoval?
Jestli máš problém s tím udržet konstatní rychlost, tak si zjisti jaký máš rozptyl a jeď o tuto hodnotu pomaleji.
Když zavedeme toleranci, tak pak značka určující maximální povolenou rychlost je vlastně značka určující maximální povolenou rychlost plus 10kmh. To je přeci blbost.
Nezaměňuje si někdo značku maximální povolená a doporučená rychlost?
Podle mě je to proto, protože do teď všichni jezdili min. o 10kmh rychleji, protože se nebáli postihu a spoléhali na to, že to nějak ukecaj - včetně mě
A nyní se lidi bojí.
Teď je třeba bojovat o to aby se tyto omezující značky umisťovali tak aby to mělo a dávalo smysl.
Jestli máš problém s tím udržet konstatní rychlost, tak si zjisti jaký máš rozptyl a jeď o tuto hodnotu pomaleji.
Když zavedeme toleranci, tak pak značka určující maximální povolenou rychlost je vlastně značka určující maximální povolenou rychlost plus 10kmh. To je přeci blbost.
Nezaměňuje si někdo značku maximální povolená a doporučená rychlost?
Podle mě je to proto, protože do teď všichni jezdili min. o 10kmh rychleji, protože se nebáli postihu a spoléhali na to, že to nějak ukecaj - včetně mě
Teď je třeba bojovat o to aby se tyto omezující značky umisťovali tak aby to mělo a dávalo smysl.
Ondra ex.M-Fahrer
To je jasný, žádná tolerance rychlosti! A ještě dokonce toleranci uzákonit...
To se rovnou může zvednout max. pov. rychlost. Stačí kdyby ten dement co griluje používal mozek a když někomu změří 52, tak ho prostě tomu druhýmu dementovi s plácačkou nenahlásí a nechají ho jet. Prostě se má jezdit 50 a hotovo. Jaká by byla na silnicích pohoda kdyby všechny benga i řidiči přemejšleli hlavou...
Ne nesledovalondra_m píše:A do teď jsi tachometr nesledoval?
A ani tak jsem nejezdi rychleji než tedka, jedinej rozdíl byl ten že jsem se soustředil na jízdu
Jízdou od padesáti do šedesáti nikoho a nic neohrozim a na jízdní vlastnosti to nemá žádej vliv, tolerancí je myšleno to že za 52km/h nedostaneš 2000 pokutu a podruhé ti za to neseberou papíry, nebo si snad myslíte že to je jako uplně vpořádku jo?
Hlavně nechápu na co existujou tři druhy policie. když všichni stejnak řeší jenom automobilovej provoz a řidiče, nevim o ničem jinym co by kdokoli jinej dělal. Prostě dopravu má řešit dopravní policie, státní se má zabejvat vyšetřovánim a městská má zbírat hovna na chodníku
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
- Spooky-0987
Myslim že tim básník myslel např. traktory nebo nadměrný náklady.. Min. léto jsem jel asi 20 minut (+se mnou asi 3km dlouhá kolona) za nadměrnym nákladem na trase Kolín -> Havl. Brod, průměrná rychlost cca 25km/h... a ani je nenapadlo někde zastavit a nechat tu kolonu předjet.. pak mi prdly nervy a docela sem to tam vyhrotil, ale lituju ty řidiče který za nima jeli celej zbytek trasyondra_m píše:Tak tohle snad mohlo napadnout jen člověka duchem slabšího. Co je to pomalé vozidlo? Znamená to, že když mám pomalé vozidlo a po silnici jezdí rychlejší auta, že mám auto odstavit vozdilo na krajnici a čekat až přejedou? To snad ne!zakomponování povinnosti pomalých vozidel umožnit předjetí dočasným odstavením na krajnici
Takže asi tyhle situace tim byli myšlený
Jinak souhlas s tim co píšeš, pokud někdo není schopnej jet konstatně 50, tak mu snad nikdo nebrání jet 45, aby měl jistotu že nepřekročí rychlost a pak se nebude muset s měšťákama dohadovat jestli jel 52 nebo 53, ne
Mi občas připadá, že některý lidi nechápou že 50/90/130 jsou MAXIMÁLNÍ POVOLENÝ rychlosti, ne PŘIKÁZANÝ
e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
To Albert: sice nejsou přikázaný rychlosti, ale když jede někdo na 50sátce 30cet a u toho telefonuje a druhou rukou se rejpe v nose, tak to bych je vraždil ... na takový nervy nemám (hlavně teda v Praze) mimo Prahu je předjedeš, ale v Práglu kolikrát za nim jedeš deset minut než přijde místo kde ho můžeš bezpečně předjet 
Zewl-crew "M3 E3O rulezzzzz"