H1 Silverstar
H1 Silverstar
Jedna zkušenost:
Životnost H1 Silverstar - zhruba 6000 km, (podíl městskýho provozu jen asi 1/10), z toho jen asi polovina (3000 km) s rozsvícenými světly (měl jsem je v tlumených světlech).
Odešly obě po stejné době používání, na obou se utavily vlákna před spirálkou na špici (ne jako u obyčejných, kde se uklepe celý vlákno).
U nových jsem porovnával odpory a voltampérovou charakteristiku - bylo to stejný jako u obyč. H1 Tesla, Philips nebo Tungsram.
Při porovnání v autě se skutečně jeví, že lepší svítí (výrobce v reklamě - 50%).
Má někdo jinou zkušenost?
Životnost H1 Silverstar - zhruba 6000 km, (podíl městskýho provozu jen asi 1/10), z toho jen asi polovina (3000 km) s rozsvícenými světly (měl jsem je v tlumených světlech).
Odešly obě po stejné době používání, na obou se utavily vlákna před spirálkou na špici (ne jako u obyčejných, kde se uklepe celý vlákno).
U nových jsem porovnával odpory a voltampérovou charakteristiku - bylo to stejný jako u obyč. H1 Tesla, Philips nebo Tungsram.
Při porovnání v autě se skutečně jeví, že lepší svítí (výrobce v reklamě - 50%).
Má někdo jinou zkušenost?
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto stejna zkusenost. Ted mam rok xenony a jsem spokojen.
V dalkovych mam uz treti rok H1 Hella nevimjaxejmenujemodel, sice 260 Kc/ks, ale jak pisu - uz TRETIM rokem stejny kusy a drzi.
V dalkovych mam uz treti rok H1 Hella nevimjaxejmenujemodel, sice 260 Kc/ks, ale jak pisu - uz TRETIM rokem stejny kusy a drzi.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
No, abych to nezakřikl, já je mám na autě už rok, najeto taky dost - bohatě přes 20k, jsem zvyklej svítit furt a drží. (teď přijdu k autu a vertig
), předtím jsem měl nevím jaký z tesca, za 199,-/ks, co svítí tak nažloutle a přišlo mi to subjektivně, jako když dodělává baterka, tak výměna za Silverstar a výrazně lepší osvit vozovky a na dálkový by se dalo přistávat. Co jsem se o nich bavil , tak převládá názor, že hned po montáži se zdá, že to byly vyhozený peníze, ale jen do té doby, než se tam vrátí normální žárovka (třeba jen na zkoušku), pak není vidět. Pravda, proti xenonům nemůžou konkurovat.

Miguel píše:Kdyby je někdo scháněl v Praze tak je koupí tady:
Kontakt je
následující:
Alpamayo s.r.o. (u křižovatky "OHRADA")
Koněvova 97
130 00 Praha 3
tel. 222582756
po-pá 10-17 h
Ceny: H1 - 194
H4- 191
To myslíš Silverstary??
Já je kupoval na dobírku od:
VAMOS LIGHT s.r.o.
Leoše janáčka 807
561 69 Králíky
vamos@vamos.cz
cena za 1 ks - 122,- bez DPH
profi balík 96,-
- ev. by se vyplatilo, kdybychom se domluvili a objednali jich víc pro několik zájemců a náklady si rozdělili. Uvažuju je přikoupit, páč nemám náhradní a původní mám na autě už rok. Pokud někdo máte zájem, dejte mi vědět. Zároveň chci koupit Osram H3 55W+30% All Season do mlhovek, které nabízejí za cenu 113.30 bez DPH/ks.
Jo, máš pravdu, vzpoměl jsem si, žes o té prodejně na Mikulášským psal, ale na Borech to je novej kontakt. Díky Venco za tip. Nevíš, do kolika tam maj otevřeno v pátek??Venca píše:V Plzni celý sortiment OSRAM, Mikulášské náměstí.
H1 Silverstar za 175,- s DPH.
Další prodejna Osvětlení s.r.o., Kaplířova ul., Bory

V tom Osvětlení asi do 16:30 (byl jsem tam naposled v květnu), na Mikulášským v pátek asi jen do 15:30.kdo. píše:Jo, máš pravdu, vzpoměl jsem si, žes o té prodejně na Mikulášským psal, ale na Borech to je novej kontakt. Díky Venco za tip. Nevíš, do kolika tam maj otevřeno v pátek??Venca píše:V Plzni celý sortiment OSRAM, Mikulášské náměstí.
H1 Silverstar za 175,- s DPH.
Další prodejna Osvětlení s.r.o., Kaplířova ul., BoryMa Mikulášským myslím do 17ti.
Světla sou tam origo, ale maj plechový zadky, ale nevim jak je na tom třicka, prej maj některý ty zadky i bagelitový a to by se asi spekloAce píše:Stepan: a máš na tý E21 origo světla, nebo jsi tam zabastlil čočky? Já bych tam taky chtěl ty 100W, ale mám strach aby se mi to neupeklo. Jakej typ žárovky je to, co máš v káře? Nikde jsem ty 100W neviděl![]()
Dík

Jinak jsem ty žárovky koupil ve Slezský na Vinohradech, cenu si nepamatuju, ale maj tam i 130W

Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena
Bude mi chybět, byla to dobrá žena

Ty chceš ty žárovky dát jen do potkávaček, nebo jen do dálkových?? Lepší je dát do všech a pak jich potřebuješ 4 + ev.1 ks. Osvit je fakt lepší při stejném tepelném výkonu. 100W už namáhá nejen vlastní světlomet, ale i vedení, relé, pojistky a všechno.Miguel píše:Kdyby jste teda náhodou chtěly koupit víc kousků, tak mě taky počítejte.
Určitě chcu ty H1. Pochopitelně 3 stucky (musim mít jednu v zásobě). Cena 122 je více než přijatelná![]()
díky kucí