koupě E30
koupě E30
jsem 18ti letej fanda do baworska,držitel ŘP už přes pul roku.a přemýšlim o koupi E30 coupé, bud 318 nebo v nejhoršim 316,ale mám k dispozici jen 18 tis.,ale hrozně moc chci auto. tak jestli to má vůbec cenu kupovat takhle levný báwo,abych po ujetí pár kiláku nezjistil že tam to se posralo a tamhle to nefunguje a brzdy jsou špatný a ták. jestli neskočit třeba do fáčka,ale to si řikám že fávo se taky určitě sere. čekám na rady a vaše zkušenosti když jste začínali s vozem BMW E30.mějte se fajn.díky. čágos
- Dan td
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si nejdřív projít FAQ, použij funkci hledat a prostuduj techniku na http://www.e30.cz a pak se ptej 

ber to tak, a myslim ze vetsina pritomnych mida za pravdu, za ty penize koupis mozna tak objet hodny generalni opravy, ale hlavne nejsem si sam za sebe zcela jist, jestli je BMW nejlepsi jako prvni auto, mluvim z vlastni zkusenosti, proslo mi rukama bezpocet skodovek, wartasu, golfu atd, pak se mi sesli penize, a v 19 jsem skocil do e28 528i,vysledek znel ctyri lidi v nemocnici, zakaz rizeni na 6,5 roku plus podminka 4 na 3, je mi jasny ze ty jsi zrovna ten clovek, kterej se po mesici rizeni nebude citit jako mistr sveta, a kterej si za volantem nebude nic dokazovat, ale uprimne, neni kam chvatat, a skocit z felicie do baga se 100 konma vzadu neni bez dozoru nejlepsi napad. jen muj nazor
Myslím že bávo za 18 litrů koupit určitě lze,ale já osobně bych asi po E30 nesáhl,zkus E21,dáš za ni kolem 20ti a bude epesní. Nicméně je to můj názor,ale v tomhle se se spoustou lidí shoduju že E30 ztratila kouzlo a žraloci jsou hezčí. Jinak jsou to jen auta a za ten obnos nemůžeš čekat zázraky. V případě fáva vs. Ecokoli bych asi o fávu vůbec ani nepřemýšlel,to nejsou auta,to jsou jezdící rakve mnohdy shnilé víc než o deset let starší žraloci. Hele nechám ti za 4 plus přepis shade pětikvalta,když zbytek dáš do oprav tak se ještě královsky a dlouho a spolehlivě povozíš. A brzdy za 4500 na tom jsou od podzimu nový

BMW E21 315@318i M10 r.v.83@81
BMW E30 318i M10 r.v.86
Peugeot 405 2,0SRi XU9JAZ r.v.89
WINTER CAR Škoda Favorit 135LX r.v.93
BMW E30 318i M10 r.v.86
Tak tak,souhlasím. Já měl své první auto v 16ti,byl to E21 316 z roku 79 dotažený z D za 130 marek a dá se říct že jsem se na něm naučil řídit. Pak mi prošlo rukama spousta dalších aut až jsem nakonec skončil zase u žraloka a u toho už míním zůstat. Maximálně bych ho vyměnil za 635CSi,ale to je hoooooooooooooodně daleká budoucnost. Rozhodně nedoporučuju začít jezdit s takovým autem bez předchozích zkušeností z provozu,rychlost je v těchto vozech relativní,kilo tam máš na dvojku a osmdesát v obci je nejmenší problém a ani ti to nepřijde že ho tak metelíš. Z toho mohou plynout vysoké pokuty a v horším případě i to co raději nechtěj zažít. Jinak samozřejmě předchozí moje zpráva platí,jsou to výborné vozy a lze jen doporučit. Pro nabrání zkušeností si kup něco levnýho a jezdi jezdi,až se otrkáš a zvykneš si na stav že za volantem jsi jednou nohou v hrobě a druhou v kriminálu tak si kup něco silnějšího,osobně ti můžu říct že i takovej Golf II 1.6 stříkačka je pěknej ďábel. Ale předokolky nemám rád.Mpower píše:ber to tak, a myslim ze vetsina pritomnych mida za pravdu, za ty penize koupis mozna tak objet hodny generalni opravy, ale hlavne nejsem si sam za sebe zcela jist, jestli je BMW nejlepsi jako prvni auto, mluvim z vlastni zkusenosti, proslo mi rukama bezpocet skodovek, wartasu, golfu atd, pak se mi sesli penize, a v 19 jsem skocil do e28 528i,vysledek znel ctyri lidi v nemocnici, zakaz rizeni na 6,5 roku plus podminka 4 na 3, je mi jasny ze ty jsi zrovna ten clovek, kterej se po mesici rizeni nebude citit jako mistr sveta, a kterej si za volantem nebude nic dokazovat, ale uprimne, neni kam chvatat, a skocit z felicie do baga se 100 konma vzadu neni bez dozoru nejlepsi napad. jen muj nazor

BMW E21 315@318i M10 r.v.83@81
BMW E30 318i M10 r.v.86
BMW E30 318i M10 r.v.86
- scandinavian
chudáákConscious píše:Myslím že bávo za 18 litrů koupit určitě lze,ale já osobně bych asi po E30 nesáhl,zkus E21,dáš za ni kolem 20ti a bude epesní. Nicméně je to můj názor,ale v tomhle se se spoustou lidí shoduju že E30 ztratila kouzlo a žraloci jsou hezčí. Jinak jsou to jen auta a za ten obnos nemůžeš čekat zázraky. V případě fáva vs. Ecokoli bych asi o fávu vůbec ani nepřemýšlel,to nejsou auta,to jsou jezdící rakve mnohdy shnilé víc než o deset let starší žraloci. Hele nechám ti za 4 plus přepis shade pětikvalta,když zbytek dáš do oprav tak se ještě královsky a dlouho a spolehlivě povozíš. A brzdy za 4500 na tom jsou od podzimu nový![]()

zéwlovat :rock:
- scandinavian
ale taky řeknu svuj názor - je to hlavně o lidech. i když je pravda, že já svý první auto mam až od 24ti let
(( koupil sem 316i v kupéčku a jelikož nejezdim jako prase, tak se mi nic nestalo a nejspíš ani vlastní vinou nestane. je pravda, že nesedim poprvé v autě jako někdo, kdo si to koupí v 18ti, řídil sem už hodně aut kamarádů a tak... OT zjistil sem, že 1,6 je málo, už chci něco silnějšího 

zéwlovat :rock:
muj nazor je, ze jestli zacit jezdit, a ucit se, tak jedine zigul nebo polskej fiat, zadni nahon to je, posilovace vesmes chybi, a hlavne, ty jizdni vlastnosti, co je to auto schopne vymyslet, uprimne si myslim, ze nic horsiho na rizeni byt nemuze, ale o to vic se na tom clovek nauci, pak uz te proste nic, krome vyssiho vykonu, a s tim vyplyvajici rychlosti a s tou souvisejicich problemu nemuze prekvapit.... kdo jezdil s zigulem, vi, o cem mluvim
to že si se rozsekal to je tvoje vina a ne vina BMW klidne v šade se ti to mohlo stat taky(a to byste asi už nerozdejchali)Mpower píše:ber to tak, a myslim ze vetsina pritomnych mida za pravdu, za ty penize koupis mozna tak objet hodny generalni opravy, ale hlavne nejsem si sam za sebe zcela jist, jestli je BMW nejlepsi jako prvni auto, mluvim z vlastni zkusenosti, proslo mi rukama bezpocet skodovek, wartasu, golfu atd, pak se mi sesli penize, a v 19 jsem skocil do e28 528i,vysledek znel ctyri lidi v nemocnici, zakaz rizeni na 6,5 roku plus podminka 4 na 3, je mi jasny ze ty jsi zrovna ten clovek, kterej se po mesici rizeni nebude citit jako mistr sveta, a kterej si za volantem nebude nic dokazovat, ale uprimne, neni kam chvatat, a skocit z felicie do baga se 100 konma vzadu neni bez dozoru nejlepsi napad. jen muj nazor
o fávu řikáš že je jezdící rakev a začneš mi nabizet šáde-ta je si myslim ve všem horší ne fávo.jo a E21 mě neláká.E30 je mi bližšíConscious píše:Myslím že bávo za 18 litrů koupit určitě lze,ale já osobně bych asi po E30 nesáhl,zkus E21,dáš za ni kolem 20ti a bude epesní. Nicméně je to můj názor,ale v tomhle se se spoustou lidí shoduju že E30 ztratila kouzlo a žraloci jsou hezčí. Jinak jsou to jen auta a za ten obnos nemůžeš čekat zázraky. V případě fáva vs. Ecokoli bych asi o fávu vůbec ani nepřemýšlel,to nejsou auta,to jsou jezdící rakve mnohdy shnilé víc než o deset let starší žraloci. Hele nechám ti za 4 plus přepis shade pětikvalta,když zbytek dáš do oprav tak se ještě královsky a dlouho a spolehlivě povozíš. A brzdy za 4500 na tom jsou od podzimu nový![]()
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
já vim že je to málo ale fakt chci auto,je pravda že nejraši BMW ale v nejhoršim by stačilo něco obyč.,někdy přeci začit musim.čekat třeba ještě 2roky to fakt nechci. jo a fajn kolo už mám-horáka(jezdim MTB závody)ale jinak dikecBlumen_071 píše:hele kdyz budes dostatecne motivovanej a proaktivni teamovej hrac, ucinis par sikovnejch proskoku do neci prdele tak si brzy vydelas na provozuschopny auto. tech 18 si zatim schovej nebo si za ne kup perfektni kolo. ja si ho koupil misto devaty trici a nelituju

ano, to ze jsem to rozsekal neni vina bmw, ale toho, ze jsem si naivne myslel, ze kdyz mam ridicak, a par tisic najeto, ze to auto ovladnu. podivej se do policejnich statistik, a uvidis, ze nejsem zdaleka sam, zajimalo by me, kolik lidi se dobrovolne treba tady na foru prizna k prvni bouracce v bmw, pokud to tady neni samej Jeremy Clarkson.
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
inu nezbyva nez pozorne sledovat inzerci. jinak asi jako spousta dalsi tak i ja jako prvni vuz sedlal skodu 105 no ale rozhodne bych te nezrazoval od koupe bmw a nenutil zacit u ni. pravdou je ze prvni 2.5 jsem statecne rozstipal takze asi na tom neco bude ze se to chce vyjezdit na necem slabsim. ale kam zas ta debata vede?! nikam. bouraj i zkuseni jezdci v nadupanejch karach, bouraj zacatecnici i ve shnilejch skopkach, bouraj uplne vsichni a vsadim se ze jestli se uz dnes nekdo stihnul zabit v aute tak nebyl posledni a je asi jedno v cem jel pokud udelal chybu a zavinil to sam.
koupi bych dobre zvazil a nepodcenoval tech. stav vozu. i provoz auta neco stoji to je potreba pocitat dopredu
no a myslim ze idealni z E30 pro tebe bude 325e. porizovaci cena bude nizka, vykon taky a svezeni krasny
tak mi dej casem vedet at to tady muzu smazat protoze se tu nikdy niceho nedobereme
koupi bych dobre zvazil a nepodcenoval tech. stav vozu. i provoz auta neco stoji to je potreba pocitat dopredu
no a myslim ze idealni z E30 pro tebe bude 325e. porizovaci cena bude nizka, vykon taky a svezeni krasny
tak mi dej casem vedet at to tady muzu smazat protoze se tu nikdy niceho nedobereme

Blumen_071 píše:inu nezbyva nez pozorne sledovat inzerci. jinak asi jako spousta dalsi tak i ja jako prvni vuz sedlal skodu 105 no ale rozhodne bych te nezrazoval od koupe bmw a nenutil zacit u ni. pravdou je ze prvni 2.5 jsem statecne rozstipal takze asi na tom neco bude ze se to chce vyjezdit na necem slabsim. ale kam zas ta debata vede?! nikam. bouraj i zkuseni jezdci v nadupanejch karach, bouraj zacatecnici i ve shnilejch skopkach, bouraj uplne vsichni a vsadim se ze jestli se uz dnes nekdo stihnul zabit v aute tak nebyl posledni a je asi jedno v cem jel pokud udelal chybu a zavinil to sam.
jo s naklady počitam to nějakej obnos taky mám. jo a zaraží mě tvoje doporučení 325e-co ale ten obsah????