Celodenní svícení v zimě

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.

Souhlasíte s tím, že celodenní svícení v zimě je dobrý?

Jasně, je to dobrý, auta jsou líp vidět
24
44%
Je mi to jedno
0
Žádná hlasování
Je to totální nesmysl a výplod chorejch hlav, tvořících zákony, ale svítit teda budu, když se to musí
1
2%
Svítím celej rok
29
54%
Je to blbost a svítit v zimě nebudu
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 54

Badliner

Příspěvek od Badliner » 28. 10. 2003 16:57

Peťas píše:
Badliner píše: Po zapadnich cechach je tech mist spousty ,ale pokud zijes v miste kde vykaceli posledni les pred 100 lety...... :wink:
Co to vidím skoro z každého okna baráku? Jéééé on je to asi les. :shock:

Jak už jsem psal lesy kolem cest samozřejmě jsou, ale takové, kde by byl problém za jasného letního dne poznat nesvítící protijedoucí auto bude jenom pár a to ještě tam, kde lišky dávají dobrou noc a po té cestě projede tak jedno auto za týden. :P
Tak nim nevede silnice....
Ale to je jedno......
Proste svitit by se melo porad, kazdej nema spidnpst ,aby si rozsvitil v pravej cas.
Je lepsi svitit kdyz to neni treba ,nez nesvitit kdyz to zapotrebi je :!:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 28. 10. 2003 17:15

Badliner píše:Proste svitit by se melo porad, kazdej nema spidnpst ,aby si rozsvitil v pravej cas.
S první půlkou věty rozhodně NEsouhlasím! Už jenom proto, že jak už tu někdo zmínil, stejně by se našel někdo kdo si nerožne a pak ho trefit jenom proto že spoléhám na to že všichni svítí se mi rozhodně nechce. Takhle alespoň mezi svítícími vždycky předpokládám nesvítící auta a předjíždím až na 100% vím že můžu.

Badliner píše:Je lepsi svitit kdyz to neni treba ,nez nesvitit kdyz to zapotrebi je :!:
S tímhle bych souhlasil, ale myslím si (jak už jsem taky psal), že důsledné dodržování a kontrola přdpisů podle současného stavu by plně dostačovala :!:

Badliner

Příspěvek od Badliner » 28. 10. 2003 17:26

Peťas píše:
Badliner píše:Proste svitit by se melo porad, kazdej nema spidnpst ,aby si rozsvitil v pravej cas.
S první půlkou věty rozhodně NEsouhlasím! Už jenom proto, že jak už tu někdo zmínil, stejně by se našel někdo kdo si nerožne a pak ho trefit jenom proto že spoléhám na to že všichni svítí se mi rozhodně nechce. Takhle alespoň mezi svítícími vždycky předpokládám nesvítící auta a předjíždím až na 100% vím že můžu.

Badliner píše:Je lepsi svitit kdyz to neni treba ,nez nesvitit kdyz to zapotrebi je :!:
S tímhle bych souhlasil, ale myslím si (jak už jsem taky psal), že důsledné dodržování a kontrola přdpisů podle současného stavu by plně dostačovala :!:
Pokud by se muselo svitit porad, lidi by si nakonec zvykli
A mozna by ani nebylo od veci kdyby se svetla poustely samocinne kdyz by se auto rozjelo.....

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 28. 10. 2003 17:29

Badliner píše:... A mozna by ani nebylo od veci kdyby se svetla poustely samocinne kdyz by se auto rozjelo.....
Tohle maji vsechna auta ve Skandinavii, ja to mel na predchozim aute dobastlene tez. Na soucasne uz to mam prichystane, jen jaxi nestiham ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

THC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THC » 28. 10. 2003 17:45

milo píše:www.osram.cz .... hned na uvod sa otvori flash light@day a myslim ze i ked je to reklama, pravda to jednoznacne je

svietim cely rok cely den. aj noc :-)
Naprostej souhlas.Na tý reklamě je jasně vidět o čem se bavíme.Nikdo neřiká že to auto neni v lese vidět,a ty blbý keci o očním doktorovy.Ale snadněji ho PŘEHLÍDNEŠ!!!!!Svítit celej rok povině.... :evil: :evil:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 28. 10. 2003 18:29

Snadněji PŘEHLÍDNEŠ!!!!! jedno nesvítící mezi všemi svítícími, než deset nesvítících mezi dvěma svítícími.

:!: POVINNĚ JEN V ZIMĚ :!:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 28. 10. 2003 18:33

THC píše:... a ty blbý keci o očním doktorovy. Ale snadněji ho PŘEHLÍDNEŠ!!!!!
Pokud někdo má za jasného letního dne problém vidět nesvítící auto, tak asi doktora potřebuje.
THC píše:... doktorovy.
Já být dobrý češtin. :twisted:

Bobo

Příspěvek od Bobo » 28. 10. 2003 20:44

Jen v zimě. Pokud vůbec...
!! Koupím krémový interiér e30 4dv, nejlépe z 6V. Pouze v perfektním stavu !! sz, 774 894 601

Obrázek

MartinS

Příspěvek od MartinS » 29. 10. 2003 09:08

Přesně tak... nesvítící mezi svítícími je líp přehlídnutelnej !!!! :x

Takže buď:

a) svítit všichni vždycky !!!!
nebo:
b) svítit všichni jen v zimě jinak ne !!! :!: :!:

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 29. 10. 2003 11:41

Vy, kteri jste proti celrocnimu sviceni, kouknete se na vysledek hlasovani v ankete a zacnete pravidelne tahat za zapinac - a nezapomente vecer zatlacit na vypinac ;-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Bobo

Příspěvek od Bobo » 29. 10. 2003 18:18

I přes vysledek hlasovaní jsem proti. Tahat budu jen v případě potřeby. A bohužel asi celou zimu :(

A vzhelem k tomu, že anketa se otázkami zajímá pouze o povinnost svícení v zimě, neodkazuj se na ní.
!! Koupím krémový interiér e30 4dv, nejlépe z 6V. Pouze v perfektním stavu !! sz, 774 894 601

Obrázek

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 29. 10. 2003 18:51

Bobo píše:I přes vysledek hlasovaní jsem proti. Tahat budu jen v případě potřeby. A bohužel asi celou zimu :(

A vzhelem k tomu, že anketa se otázkami zajímá pouze o povinnost svícení v zimě, neodkazuj se na ní.
di do háje,

příklad z praxe: stojim na křižovatce, (je první jarní den kdy se nesvítí), dávám přednost autum na hlavní, svítící auto vidim dobrých 300m dřív, než nesvítící auto který bylo ode mě cca: 30m. to auto sem málem přehlédl.

Takže jediná alternativa svítit celý rok.

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 29. 10. 2003 20:28

Sleduju diskuzi a nestačím se divit. Ty lesy samozřejme nejsou tak hustý, že by tam slunce neprosvítilo, naopak - silnice je vlastně průsek. A potom teda logicky bud přímo zeshora nebo proti horizontu problikáva slunce, ne ? Stejne jak tu někdo psal, proti slunci mas tisíckrat větší šanci vidět auto, který svítí. Nemusíš jen předjíždět, ale třeba se vyhýbáš cyklistovi nebo to nesvítící jelito chce odbočit a už stojí půlkou auta v tvým pruhu - az ho trefíš nebo on tebe, budeš mít ten názor, že sice nesvítil, tys ho proto neviděl, ale je to OK ?
Stejně tak ty mlhovky, normální člověk, pokud nebydlí na horách nebo u mostecký uhelný, tak je použije párkrát do roka, když je fakt mlha a není vidět na krok. Specialitou jsou Filcky, těm svítěj vzadu obě, když se jede za ní, nedá se na to koukat a hlavně není téměř vidět, když začne brzdit.

Najezdím přes 300 km denně po celý ČR a nestíhám se divit....

Naposled dnes v Domažlicich ( nic proti nim ), ale na jednom kilometru jsem čtyřikrát nedostal přednost, z toho dvakrát jsem měl zelenou a dvakrát jel po hlavní, z boku stopka a hup, multikráva pár metrů před autem :shock:

Jak Turecko, značky a semafory mají pouze informativní význam :evil:

Sakra, to jsem se rozohnil. Závěr ? Svítit celý rok, mít hlavně seštelovaný světla a mlhovky zapínat s rozumem :idea:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Jéňa

Příspěvek od Jéňa » 30. 10. 2003 09:37

Jasně svítit celý rok! I ve zpětném zrcátku uvidíš svítící auto mnohem líp než nesvítící (a to na mnohem větší vzdálenost).

Peťas

Příspěvek od Peťas » 30. 10. 2003 19:22

Blbosti :!:

V létě stejně nepoznáš jestli auto svítí, nebo se jen odráží slunce v paragolách.

A auto které je za mnou mne zajímá až ve chvíli, kdy je těsně za mnou.

Badliner

Příspěvek od Badliner » 30. 10. 2003 19:50

Peťas píše:Blbosti :!:

V létě stejně nepoznáš jestli auto svítí, nebo se jen odráží slunce v paragolách.

Tohle snad ani nemyslis vazne...
Jestli ano ,tak nezbyva nic jineho nez ti prat ,aby te zezadu nejake nesvitici auto nesmetlo :!:

Peťas

Příspěvek od Peťas » 30. 10. 2003 20:08

A v čem bude jiné to, když mě třeba smete svítící auto? Že budu mít dobrý pocit z toho že svítilo? :?

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 30. 10. 2003 20:17

Myslim, ze to uz nema cenu - je dobry, ze priznivcu je tady vetsina a odpurci se tedka budou muset alespon ten pulrok podridit. Z moji strany - howgh.

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 30. 10. 2003 20:18

Peťas píše:Blbosti :!:

To si delas srandu, ne ? Jestli auto sviti, nebo se odrazi slunce poznas, staci na to ujet sto km a mas grif hned.

A pokud na dalnici vjedes do levyho pruhu, protoze " tesne za tebou " nic prave nebylo, tak jen doufam, ze te nekdy na silnici nepotkam. Takovy ty ridice, co je to nezajima a poslou to pred auto jedouci o 50 km/h a vic vyssi rychlosti, tem bych bral ridicak misto pozdravu. To je prave problem vetsiny ceskych ridicu, ze je nezajima, jestli treba nekoho neomezi nebo neohrozi, proste ta teorie ja jedu a vsichni se po .... :aaa:
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 30. 10. 2003 21:22

Dneska jsem v TV viděl jak je dobrý svítit celoročně. Dobrý vidění není jen o dobrým zraku, ale taky o používání brejlí proti sluníčku.
Tákže, když si to spousta lidí smaží v sunglases a najednou projíždí např. zalesněným úsekem,..., tak zákonitě vidí celkem hovnovou a svítící káry situaci dost podstatně usnadňujou.
Stejně si, ale myslím, že dokud se na min. dopravy budou válet ty hovada, co vymejšlej většinou hovadiny jak ztrpčit lidem život a ne jak věci zlepšovat, tak je naše diskuze jalová. I když třeba pár e30 kařů po této diskuzi přibude k celoročně svítícím :idea: :D

Zeptám se: Když jezdím v létě s rozsvícenýma parkovačkama, je to blbost ? Není to nakonec proti předpisům-myslím buď potkávačky nebo nic? Nevim. Chtěl jsem dělat kompromis :roll: :D
BMW The Ultimate Driving Machine

Odpovědět