Ebay
Takže když něco vydražíš a pošleš jim peníze na učet tak jsou ochotni to poslat do čr?Splaš píše:vydražil jsem tam zatim 5 položek...
Dosud mám jen dobrý zkušenosti, co jsem koupil (a zaplatil předem převodem na účet) vždy přišlo a stav vždy přesně odpovídal popisu.
při dražení je dobrý si to hlídat a přihodit až těsně před koncem.
Jak kdy ... někdy mají přímo u draženýho předmětu poznámku, že poštou pouze po NěmeckuSlid píše:Takže když něco vydražíš a pošleš jim peníze na učet tak jsou ochotni to poslat do čr?Splaš píše:vydražil jsem tam zatim 5 položek...
Dosud mám jen dobrý zkušenosti, co jsem koupil (a zaplatil předem převodem na účet) vždy přišlo a stav vždy přesně odpovídal popisu.

Zewl-crew "M3 E3O rulezzzzz"
Myslim, že takto:Tweety píše:Jak je to tam prosim tě napsaný, když to chce zaplatit nejdřív na konto ?Splaš píše:(a zaplatil předem převodem na účet)
Zahlungshinweise des Verkäufers
Nach Ersteigerung sind die Bankkontodaten für den Käufer einsehbar. Ware wird nach Geldeingang unverzüglich versendet.
I pár takových už mi poslalo sem, dražím to taky, protože takových co napíšou že pošlou kamkoliv je málo. Oni ti to stejně do ČR pošlou, jim je to jedno protože poštovný platíš ty. Někdy docela ranec, což je nevýhoda. Když si nejsi jistý, tak se jich ještě před dražbou můžeš na to zeptat.Fikux píše:Jak kdy ... někdy mají přímo u draženýho předmětu poznámku, že poštou pouze po NěmeckuSlid píše:Takže když něco vydražíš a pošleš jim peníze na učet tak jsou ochotni to poslat do čr?Splaš píše:vydražil jsem tam zatim 5 položek...
Stručný postup:
vydražíš
Jméno, adresa a kontakt na prodejce ti přijde automaticky na email.
vyžádáš si bankovní spojení (IBAN a BIC) na prodejce a celkovou částku = cena + poštovný. Tam upozorníš že bude posílat do ČR.
Zaplatíš a čekáš. trvá to tak 14 dní, někdy dýl.
Je dobrý s prodejcem komunikovat - až zaplatíš tak mu to napsat, žádat aby ti dal zprávu až dostane peníze a tak.
Naposledy upravil(a) Splaš dne 13. 02. 2006 21:51, celkem upraveno 1 x.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Hele, tak třeba tady : http://cgi.ebay.de/ALU-FELGEN-MIT-REIFE ... dZViewItem
Dá se poslat na dobírku do ČR ? Jak to poznáte ?
Jen blbej by posílal na dobírku. Výraz je 'nachnahme'.Tweety píše:Hele, tak třeba tady : http://cgi.ebay.de/ALU-FELGEN-MIT-REIFE ... dZViewItem
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Blbej by nejdřív posílal peníze na konto a čekal jestli bude němec fajn chlap a pošle mu za to zboží...nachnahme jsem si ve slovníku taky našel, ale na těchto stránkách jsem ten výraz nikde nenašel a pochybuju, že by nebyl nikdo na ebay, co pošle na dobírkuratgeber píše:Jen blbej by posílal na dobírku. Výraz je 'nachnahme'.Tweety píše:Hele, tak třeba tady : http://cgi.ebay.de/ALU-FELGEN-MIT-REIFE ... dZViewItem
A jak si myslíš, že ebay funguje? Prostě si vybereš co chceš, vydražíš, pošleš peníze a pak čekáš až ti to přijdeTweety píše:Blbej by nejdřív posílal peníze na konto a čekal jestli bude němec fajn chlap a pošle mu za to zboží...nachnahme jsem si ve slovníku taky našel, ale na těchto stránkách jsem ten výraz nikde nenašel a pochybuju, že by nebyl nikdo na ebay, co pošle na dobírkuratgeber píše:Jen blbej by posílal na dobírku. Výraz je 'nachnahme'.Tweety píše:Hele, tak třeba tady : http://cgi.ebay.de/ALU-FELGEN-MIT-REIFE ... dZViewItem

No jsou tam samozřejmě nějaký postihy při nedodržení podmínek ... proto u každýho prodávajícího a kupujícího máš hodnocení jeho spolehlivostiTweety píše:Fikux píše:A jak si myslíš, že ebay funguje? Prostě si vybereš co chceš, vydražíš, pošleš peníze a pak čekáš až ti to přijdeTak takhle by to asi v české republice moc dlouho nefungovalo. Nemyslim, jak to funguje, proto se tu ptám