Myslim, ze ceskej clovek si vzdycky cestu najde, ale uz to asi bude slozitejsi a hlavne drazsi
Me to netrapi, moje auto v rijnu proslo zcela legalne, co vas? Nakoupite raznice na cisla motoru a rezonatory budete vymenovat zpatky za katalyzatory?
A proc je vyndavas? Myslis, ze to prida vykon (kolik asi)? Neni skoda, kdyz mas to auto v takovym stavu, ze bys technickou prosel, ho schvalne udelat ilegalni? Nehlede na to, ze mnozstvi emisi, kterych ty nase auta uz tak vypousti dost, se tim znekolikanasobi...psena píše: Katy jdou na jare ven...
a mas e30ku nebo neco jinyho?Boban píše:A proc je vyndavas? Myslis, ze to prida vykon (kolik asi)? Neni skoda, kdyz mas to auto v takovym stavu, ze bys technickou prosel, ho schvalne udelat ilegalni? Nehlede na to, ze mnozstvi emisi, kterych ty nase auta uz tak vypousti dost, se tim znekolikanasobi...psena píše: Katy jdou na jare ven...
Asi to neni tvuj pripad, ale ja kdyz vidim, jak kluci na starych vydechlych autech venujou spoustu prace tomu, aby vyndali katalyzator a misto nej koupili (!) rezonator, a to vsechno proto, ze to pak "ma vic koni vole" (coz je kravovina), misto aby si koupili treba novy svicky nebo zapalovaci kabely, tak si rikam, ze by ty technicky kontroly asi vazne mely byt prisnejsi...
Ja jsem koupil na vrakaci za 1500 pekny origo predni dil vyfuku s katem, urcite minimalne 15 let stary a na emisich rikali, ze je normalne funkcni, takze takovy ty pohadky, ze katy vydrzi maximalne 100 tis. km asi davno neplati...
Souhlas.Boban píše: Ja jsem koupil na vrakaci za 1500 pekny origo predni dil vyfuku s katem, urcite minimalne 15 let stary a na emisich rikali, ze je normalne funkcni, takze takovy ty pohadky, ze katy vydrzi maximalne 100 tis. km asi davno neplati...
Tzv. "třícestný řízený .." - termín vznikl nesprávným překladem někdy na přelomu 80./90. let a média to začaly papouškovat.euromen píše:stejně to pude dál, já bych neprošel ani kdybych měl vše v caiku, s mojí poznámkou o třícestnym katu v techničáku (u auta bez katu od výrobce) nemám šanci. hold to bude dražší
ale já katík nemám, ani to nevypadá že by tam kdy byl, i když co já vim, třeba tam byl a někdo tam dal celej vejfuk pro bez kat autoVenca. píše:Tzv. "třícestný řízený .." - termín vznikl nesprávným překladem někdy na přelomu 80./90. let a média to začaly papouškovat.euromen píše:stejně to pude dál, já bych neprošel ani kdybych měl vše v caiku, s mojí poznámkou o třícestnym katu v techničáku (u auta bez katu od výrobce) nemám šanci. hold to bude dražší
Jde o katalyzátor s lambdou, tzv. trojčinný (CO, HC, NO).
To má každá E30, která má vstřikování s katalyzátorem.
Rovněž souhlasím. Můj kat je taky původní a má za sebou poctivých 356 000 km, technik na emisích říkal že už to není ono a už se mu moc nechce, nicméně do limitů jsem se vešel...Venca. píše:Souhlas.Boban píše: Ja jsem koupil na vrakaci za 1500 pekny origo predni dil vyfuku s katem, urcite minimalne 15 let stary a na emisich rikali, ze je normalne funkcni, takze takovy ty pohadky, ze katy vydrzi maximalne 100 tis. km asi davno neplati...
Mám katalyzátor origo z fabriky (1986/4).
Funguje bez problémů.