Kontrola na STK
Kontrola na STK
Ahoj
mohl by mi prosim nekdo napsat co vse se kontroluje na dvoulete prohlidce?
Projde emisemi i auto bez katu?
A posledni dotaz, jakou STK by jste mi doporucili?
Diky moc
Diky moc
na stk se prohlíží funkce světel brzd (včetně ruční) přední čepy brzdoví hadičky těsnst výfuku,převodovky,motoru atd atd...na emisích by ti legálně auto bez katu projít nemělo!!pokud ej to teda katovej motor!
E12-518,E28-518i,E34-525i,Ex34-524td,Ex34-530i V8 touring,Ex34-535i,Ex34 540i V8,E39 520i touring,Ex39-528i,Ex23-735ia,Ex30-318i,Ex36-316i,Ex36-318i cabrio,Ex36-318tds touring,Ex36-328coupe,Ex36-318is coupe,E46 320d
728 36 83 19
728 36 83 19
Re: Kontrola na STK
Dobrý emise jsou na Radliku- je to kousek od Prahy směrem na Jílové, na auto se podívaj akorát, když lepěj známkuMartinfly píše:Ahoj
Diky moc

tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
hele kontrolujou toho fakt hodně a co jsem si vzpomněl jsem napsal v prvnim příspěvku!vlada320 píše:To BMWAK:
prosimte mohl by jsi napsat vsechno co kontrolujou na technicky?ja ji budu delat a tak chci vedet na co vsechno se mam zamerit.
E12-518,E28-518i,E34-525i,Ex34-524td,Ex34-530i V8 touring,Ex34-535i,Ex34 540i V8,E39 520i touring,Ex39-528i,Ex23-735ia,Ex30-318i,Ex36-316i,Ex36-318i cabrio,Ex36-318tds touring,Ex36-328coupe,Ex36-318is coupe,E46 320d
728 36 83 19
728 36 83 19
Na STK jsem někdy hotov za 3 - 5 minut kromě vypsání papírů.
A někdy taky 20 minut.
Záleží kde, který den, v kolik hodin, kolik času a jakou náladu má ten, kdo to prohlíží.
Jezdím tam zhruba každý 2 měsíce, pokaždý trochu něco jinýho.
Někdy dostanou přeháňku, a začnou se pídit po okolí VIN, jestli není převařovaná. Světla je vůbec nezajímaj.
Podruhý tam přijedu a můžou se zbláznit kvůli mlhovce, že jde příliš nahoru. A zrovna VIN zkontroluje stylem: "Přečti mi to tam, co tam je..."
A někdy taky 20 minut.
Záleží kde, který den, v kolik hodin, kolik času a jakou náladu má ten, kdo to prohlíží.
Jezdím tam zhruba každý 2 měsíce, pokaždý trochu něco jinýho.
Někdy dostanou přeháňku, a začnou se pídit po okolí VIN, jestli není převařovaná. Světla je vůbec nezajímaj.
Podruhý tam přijedu a můžou se zbláznit kvůli mlhovce, že jde příliš nahoru. A zrovna VIN zkontroluje stylem: "Přečti mi to tam, co tam je..."
mě jednou nic nenašel, tak se ptal po lékárničce, ta byla prošlá v roce 85, což by mě (být tím týpkem) i pobavilo. ale kokot mi to nechal napsat do lehkých závad "autolékárnička".
to jsem tam byl s otcovou felicií (pako..dal tam starou lékárnu) ale auto mělo na tachu asi 38000km takže jinak funglovka. a takový zmrd.
s mou nelegálně bezkatovou e30 se bojím i kolem toho STK projet na vzdálenost menší než 50m, natož abych tam dělal TK a ME. si myslím, že by si s mým techničákem ten borec rovnou vytřel prdel
.
tak přemýšlím.. až budu mít (možná) na autě ty dva výfuky.. každý pro 2 válce.. jak by to vůbec měřili? když má někdo 2 laufy a má je pod společným tlumičem, tak mu ten jeden ucpou hadrem a hadici nasadí na druhý, ale tak? no stejně bych neprošel tak ani tak. navíc momentálně by na mou koncovku a průměru 15cm tu hadici ani nenasadili.
to jsem tam byl s otcovou felicií (pako..dal tam starou lékárnu) ale auto mělo na tachu asi 38000km takže jinak funglovka. a takový zmrd.
s mou nelegálně bezkatovou e30 se bojím i kolem toho STK projet na vzdálenost menší než 50m, natož abych tam dělal TK a ME. si myslím, že by si s mým techničákem ten borec rovnou vytřel prdel

tak přemýšlím.. až budu mít (možná) na autě ty dva výfuky.. každý pro 2 válce.. jak by to vůbec měřili? když má někdo 2 laufy a má je pod společným tlumičem, tak mu ten jeden ucpou hadrem a hadici nasadí na druhý, ale tak? no stejně bych neprošel tak ani tak. navíc momentálně by na mou koncovku a průměru 15cm tu hadici ani nenasadili.

Z výfuku se odebírá jen vzorek plynu, proč by museli ucpat druhý "lauf"? Jinak ono hodně záleží na přístupu jak tam člověk přijede. Pokud se chová jako "borec" co všechno zná a ví, tak technika jen "nasere". Někdy jen stačí přijet v nevhodnou chvíli a je to hotové. On technik je taky jen člověk a když vám tam přijede několikrát člověk romské národnosti, který má vyvařené prahy ipou a vyhrožuje, případně tvrdí, že jezdí stejně jen kolem baráku tak to vydržte v klidu.sukura píše:mě jednou nic nenašel, tak se ptal po lékárničce, ta byla prošlá v roce 85, což by mě (být tím týpkem) i pobavilo. ale kokot mi to nechal napsat do lehkých závad "autolékárnička".
s mou nelegálně bezkatovou e30 se bojím i kolem toho STK projet na vzdálenost menší než 50m, natož abych tam dělal TK a ME. si myslím, že by si s mým techničákem ten borec rovnou vytřel prdel.
Jinak na http://www.dekra.cz
možná toho borce zarazilo, že mám takovou fajnou felinu, nevíc kombi a on by ji taky chtěl. ale ona nebyla moje..byla otcova. ale třeba mě bral jako jednoho z těch frajírků, co dostali v devatenácti auto od tatínka a nehli proto ani prstem. ale já mu opravdu jen dělal laskavost, aby tam nemusel jet on. navic jsem se snažil fakt působit mile.
no a s tím vzorkem výf.plynu... oni to tam musí přeci smažit po určitou dobu 30 sec - minuta??? při určitých otáčkách.. tz, že výfuk "nadýchá" určité množství CO, NOx a kdoví čeho no a tím, že to bude jen z poloviny motoru, tak toho bude 2x míň, ne? já jako fakt nevim.. jen to odvozuju od toho, co jsem jako "klient" viděl.
no a s tím vzorkem výf.plynu... oni to tam musí přeci smažit po určitou dobu 30 sec - minuta??? při určitých otáčkách.. tz, že výfuk "nadýchá" určité množství CO, NOx a kdoví čeho no a tím, že to bude jen z poloviny motoru, tak toho bude 2x míň, ne? já jako fakt nevim.. jen to odvozuju od toho, co jsem jako "klient" viděl.
Měří se obsah těch škodlivin ve výfukových plynech, to, jak jsou výstupní plyny nasyceny.sukura píše:no a s tím vzorkem výf.plynu... oni to tam musí přeci smažit po určitou dobu 30 sec - minuta??? při určitých otáčkách.. tz, že výfuk "nadýchá" určité množství CO, NOx a kdoví čeho no a tím, že to bude jen z poloviny motoru, tak toho bude 2x míň, ne? já jako fakt nevim.. jen to odvozuju od toho, co jsem jako "klient" viděl.
Nikoli nějaký objem plynu za určitou časovou jednotku.