Schema zapojeni budiku a jejich druhy

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
MT

Schema zapojeni budiku a jejich druhy

Příspěvek od MT » 24. 11. 2005 15:17

Mel bych dotaz ohledne budiku. Mate nekdo schemata jejich zapojeni a popis druhu budiku? Nektere budiky majit totiz jen bily a modry konektor, nektere jeste navic zeleny z druhe strany rychlomeru. A neplati rozliseni na chromak vs. plastak, ani pocty valcu nejsou urcujici.

Konkretni problem - Na 325e mi nefungoval otackomer a rychlomer na budicich. Takze nasledovala vymena za sestivalcove plastacke, ktere ovsem maji ten zeleny konektor navic - vysledek - nefunkcni rychlomer. Takze nasledovala vymena za chromacke budiky bez zeleneho konektoru, jenze rychlomer opet nefunkcni. Zacinam si myslet ze to asi nebude budikama, ale cidlem na diferu nebo...kdo vi cim. Puvodni majitel sice zarputile tvrdil, ze to je budikama, jenze puvodni majitel toho nakecal....jak jsem uz mel moznost, tak poruznu, zjistit :? (Proc nemuzou byt prodavajici ferovi :evil: ) No takze jsem se chtel zeptat, jestli nekdo presneji nevite, jak to s tema druhama budiku a zapojenim je, nez zacnu resit vymenu cidla a jine veci.

Diky moc
BMW - uzijte si to :-)
----------------------------------------------------
ex e30 325e
ex e30 318is R.I.P.
e36 320i mit Vanos :-)

Reno...

Re: Schema zapojeni budiku a jejich druhy

Příspěvek od Reno... » 24. 11. 2005 15:51

MT píše:Puvodni majitel sice zarputile tvrdil, ze to je budikama, jenze puvodni majitel toho nakecal....jak jsem uz mel moznost, tak poruznu, zjistit :? (Proc nemuzou byt prodavajici ferovi :evil: )
Protože by ti kolikrát za to auto museli ještě zaplatit, aby sis ho odvezl :lol:

Ten zelej konektor by na to neměl mít vliv

Co všechno nefunguje?
Rychloměr? Otáčkoměr? Ekonoměr?
Obrázek

Lukas-e21

Re: Schema zapojeni budiku a jejich druhy

Příspěvek od Lukas-e21 » 24. 11. 2005 16:45

MT píše:Mel bych dotaz ohledne budiku. Mate nekdo schemata jejich zapojeni a popis druhu budiku? Nektere budiky majit totiz jen bily a modry konektor, nektere jeste navic zeleny z druhe strany rychlomeru. A neplati rozliseni na chromak vs. plastak, ani pocty valcu nejsou urcujici.

Konkretni problem - Na 325e mi nefungoval otackomer a rychlomer na budicich. Takze nasledovala vymena za sestivalcove plastacke, ktere ovsem maji ten zeleny konektor navic - vysledek - nefunkcni rychlomer. Takze nasledovala vymena za chromacke budiky bez zeleneho konektoru, jenze rychlomer opet nefunkcni. Zacinam si myslet ze to asi nebude budikama, ale cidlem na diferu nebo...kdo vi cim. Puvodni majitel sice zarputile tvrdil, ze to je budikama, jenze puvodni majitel toho nakecal....jak jsem uz mel moznost, tak poruznu, zjistit :? (Proc nemuzou byt prodavajici ferovi :evil: ) No takze jsem se chtel zeptat, jestli nekdo presneji nevite, jak to s tema druhama budiku a zapojenim je, nez zacnu resit vymenu cidla a jine veci.

Diky moc

a nebud eto třeba tim, že maš etu tetu??? a ost budiky sou normoš?
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

MT

Příspěvek od MT » 24. 11. 2005 16:58

to RENO: otackomer funguje po vymene budiku vpohode, nefunguje rychlomer a tim padem nemuze fungovat ani ekonomer, jestli je jinak ekonomer v poradku zjistim jen tak, ze napred upochodim rychlomer

to Lukas-e21: Ty chromacky budiky, co tam mam ted, by mely byt z ETY.
Pokud jsou me informace spravne (normalni benzinak budiky do 7000rpm, diesely do 6000rpm, ETA do 5000rpm). Teda aspon na tech budikach neni na palivomeru napsano diesel a max. otacky jsou 5000.
BMW - uzijte si to :-)
----------------------------------------------------
ex e30 325e
ex e30 318is R.I.P.
e36 320i mit Vanos :-)

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 24. 11. 2005 17:39

MT píše:to RENO: otackomer funguje po vymene budiku vpohode, nefunguje rychlomer a tim padem nemuze fungovat ani ekonomer, jestli je jinak ekonomer v poradku zjistim jen tak, ze napred upochodim rychlomer

to Lukas-e21: Ty chromacky budiky, co tam mam ted, by mely byt z ETY.
Pokud jsou me informace spravne (normalni benzinak budiky do 7000rpm, diesely do 6000rpm, ETA do 5000rpm). Teda aspon na tech budikach neni na palivomeru napsano diesel a max. otacky jsou 5000.
nevim, koukal sem do ETKy a podle toho mizernyho obrazku jsou budiky z ETy a normal benzina rozdilny....

schvalne se koukni

ETA: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=62&fg=05

320i: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=62&fg=05

obje 2/86
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

Odpovědět