Křižovatky nebezpečí

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Vune benzinu

Křižovatky nebezpečí

Příspěvek od Vune benzinu » 03. 11. 2005 02:27

Vzpomněl jsem si na jednu situaci,která každýho po obdržení řidičáku nenapadne a je dobrý si ji uložit do buněk.V autoškole mně před 6 léty upozornil instruktor. :arrow:
Přijedeš po vedlejší na hlavní kde z leva se blíží bus.Máš v plánu odbočit do leva.Bus není až tak blízko a máš času dost na najetí na hlavní.Je dobrý,ale počkat,protože za busem může být schován předjíždějící busu,kterýmu pak vjedeš do cesty. :idea: To samý s motorkama schovanýma za dodávkama atd atd.....
Napadlo mě to,protože jedna kamarádka přesně tohle opomenula.Hned jsem jí to narval do hlavy.Vina je pak 50/50.

Jestli Vás napadne nějaká takováhle záludnost na silnicích.Napište to sem třeba to v budoucnosti ubere jednoho nebo více zesnulých ve statistikách.
Naposledy upravil(a) Vune benzinu dne 03. 11. 2005 17:17, celkem upraveno 1 x.

vlada320
Teenager

Re: Křižovatky nebezpečí

Příspěvek od vlada320 » 03. 11. 2005 07:54

Vůně benzínu píše:Vzpomněl jsem si na jednu situaci,která každýho po obdržení řidičáku nenapadne a je dobrý si ji uložit do buněk.V autoškole mně před 6 léty upozornil instruktor. :arrow:
Přijedeš po vedlejší na hlavní kde z leva se blíží bus.Máš v plánu odbočit do leva.Bus není až tak blízko a máš času dost na najetí na hlavní.Je dobrý,ale počkat,protože za busem může být schován předjíždějící busu,kterýmu pak vjedeš do cesty. :idea: To samý s motorkama schovanýma za dodávkama atd atd.....
Napadlo mě to,protože jedna kamarádka přesně tohle opomenula.Hned jsem jí to narval do hlavy. Při takové nehodě má vinu ten co najíždí na hlavní.

Jestli Vás napadne nějaká takováhle záludnost na silnicích.Napište to sem třeba to v budoucnosti ubere jednoho nebo více zesnulých ve statistikách.
to je dobre ze si to sem dal.cloveka to vetsinou nenapadne az kdyz toho motorkare sejme nebo jeho nejaky rozjety auto!kdyztak piste neco dalsiho co me muze potkat na silnici at sem o neco chytrejsi a pripravenej na to ze se to muze stat.
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 :-)

Venca.

Příspěvek od Venca. » 03. 11. 2005 08:02

Ženská s Fiestou předjíždí autobus, ten jí zakryl značku "zákaz předjíždění".

Zleva se připojuje vedlejší silnice, z ní vyjede Passat, odbočí doleva (doprava se pitomec nepodíval) a srazil se čelně s tou Fiestou.

Vina na nehodě 50/50 Fiesta/Passat.

Fx

Příspěvek od Fx » 03. 11. 2005 08:07

No na některejch křižovatkách se dá najet z dvou pruhů vedlejší do dvou pruhů hlavní, přičemž ještě musíš křižovat oba proudy druhého směru na hlavní. Tam pak vzniká nebezpečí, že pojedeš v pravým, zastavíš, pak vedle tebe zastaví bus, no a ty už jenom koukáš, jestli bus jede nebo nejede, protože přes něj nevidíš. Potíž je v tom, že dneska ty busy s automatama při přeřazení (řidič se - někdy velmi POMALU - teprv připravuje na rozjezd) sebou trochu cuknou a někdo může nabýt dojmu, že vyjíždí. Nemá smysl se někam cpát jinak než přímo vedle autobusu nebo až za ním.

Kamarád takhle vyjel dřív než bus a kamion mu ustřihl čumák auta - naštěstí jen to.

Zkušenýmu řidiči se tohle asi stávat nebude, ale je asi dobrý na to upozornit, protože tu máme nejen ostřílený profíky za volantem :-)

Jako další nebezpečný místo bych dal koleje, a to zvlášť pro ty se zadohrabama...
E39 535i sedan

vlada320
Teenager

Příspěvek od vlada320 » 03. 11. 2005 08:24

Fx píše:Jako další nebezpečný místo bych dal koleje, a to zvlášť pro ty se zadohrabama...
ja vim tata mi to jednou ukazoval co do udela!no jo zadokolka.uz se tesim na moji prvni zimu s bavem :twisted:
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 :-)

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 03. 11. 2005 12:11

Venca. píše:Ženská s Fiestou předjíždí autobus, ten jí zakryl značku "zákaz předjíždění".

Zleva se připojuje vedlejší silnice, z ní vyjede Passat, odbočí doleva (doprava se pitomec nepodíval) a srazil se čelně s tou Fiestou.

Passat odbočil spíš do prava než do leva co?

Venca.

Příspěvek od Venca. » 03. 11. 2005 12:18

Vůně benzínu píše:
Venca. píše:Ženská s Fiestou předjíždí autobus, ten jí zakryl značku "zákaz předjíždění".

Passat odbočil spíš do prava než do leva co?
Máš pravdu, sorry. :oops:

Jsem silně přepracovanej, neměl jsem letos ani den dovolenou a ještě mi tu něco žvaní o potřebě obětí na oltář podniku....

tampa
Teenager

Příspěvek od tampa » 03. 11. 2005 12:24

A to se smí do křižovatky předjíždět?

[CZ]Airwolf[OC]

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] » 03. 11. 2005 13:37

vlada320 píše:
Fx píše:Jako další nebezpečný místo bych dal koleje, a to zvlášť pro ty se zadohrabama...
ja vim tata mi to jednou ukazoval co do udela!no jo zadokolka.uz se tesim na moji prvni zimu s bavem :twisted:
alias me hodiny na magistrale :twisted:
Ex E30 318iS
Budoucí E36 - s pomoci DCho splneno :)

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmwm3 » 03. 11. 2005 16:36

Vůně benzínu píše: Při takové nehodě má vinu ten co najíždí na hlavní.
Nemáš úplně pravdu.
Dle vyhlášky je ZAKÁZÁNO předjíždet v křižovatce a tím je myšleno v jakékoli, i na pomyslném téčku, které jsi poslal.
Tudiž já bych to viděl max na spoluvinu.
Je možné, že před šestli lety se to ještě smělo, protože jsem se dostal už mnohokrát do "sporu" s kamarády letitými řidiči, kteří tvrdlili opak, ale je to tak, jak říkám.

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 03. 11. 2005 16:51

bmwm3 píše:
Nemáš úplně pravdu.
Dle vyhlášky je ZAKÁZÁNO předjíždet v křižovatce a tím je myšleno v jakékoli, i na pomyslném téčku, které jsi poslal.
Je možné, že před šestli lety se to ještě smělo, protože jsem se dostal už mnohokrát do "sporu" s kamarády letitými řidiči, kteří tvrdlili opak, ale je to tak, jak říkám.
Jak říkáš.Tak aspoň při výjezdu z polní nebo jiné nesilnice je vina jednoznačná.

břečka

Příspěvek od břečka » 03. 11. 2005 17:05

tampa píše:A to se smí do křižovatky předjíždět?
ne, to smi jenom prasata ve sluzebnich oktaviich TDI :lol: :lol: :lol:
H*O*T*E*N*T*O*T__C*R*E*W

Vune benzinu

Příspěvek od Vune benzinu » 03. 11. 2005 17:22

Vůně benzínu píše:
bmwm3 píše:
Nemáš úplně pravdu.
Jak říkáš.Tak aspoň při výjezdu z polní nebo jiné nesilnice je vina jednoznačná.
Ten první příspěvek jsem si dovolil opravit vina 50/50.

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 03. 11. 2005 17:36

koleje jak tramvajovy, tak vyjety :) kdyz sem s 225km/h na tachometru vletel do koleji (tech vyjetych), tak me celkem lepilo :D

Albert

Příspěvek od Albert » 03. 11. 2005 18:02

Nevim jaky situace bych tu popsal, ale kazdopadne okamzite zpozornim kdyz prede mnou jede auto jehoz ridic ma na hlave cepici (tim nemyslim zimni v zime, ani ksiltovku, ale treba radiovku) nebo plato vajec za voknem.. :twisted: :lol:

(Prdel je tyhlecty vajickare vybrzdovat :wink: :twisted: :lol:)
e28 525i, e83 X3

EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i

athlon_137

Příspěvek od athlon_137 » 03. 11. 2005 18:09

Albert píše:Nevim jaky situace bych tu popsal, ale kazdopadne okamzite zpozornim kdyz prede mnou jede auto jehoz ridic ma na hlave cepici (tim nemyslim zimni v zime, ani ksiltovku, ale treba radiovku) nebo plato vajec za voknem.. :twisted: :lol:
(Prdel je tyhlecty vajickare vybrzdovat :wink: :twisted: :lol:)
ja spozornim kdyz vidim SPZ z Blanska a Vyskova :lol: Vietnamci sou taky dobri :wink:

Melich

Příspěvek od Melich » 04. 11. 2005 12:36

No mně přijde drsná tahle situace:
Vyjíždíš z vedlejší na hlavní a odbočuješ doprava. Zleva po hlavní přijídí auto a odbočuje doprava na vedlejší, bliká mu samozřejmě pravej blinkr. Širokodaleko nikdo jinej. Všechno by tedy mělo být OK a ty můžeš v pohodě vyjet, ale... Pokud ten týpek jen zapomenul ten blinkr vypnout z předchozího odbočování, tak to do tebe zleva napálí. A až zjistí že blikal tak jen vypne blinkr a policajtům nahlásí žes mu tam vjel a že on jel rovně, no a vina bude 100% na tobě...
Alles unter sechs Zylinder ist sozial... oder asozial!

břečka

Příspěvek od břečka » 04. 11. 2005 12:41

Melich píše:No mně přijde drsná tahle situace:
Vyjíždíš z vedlejší na hlavní a odbočuješ doprava. Zleva po hlavní přijídí auto a odbočuje doprava na vedlejší, bliká mu samozřejmě pravej blinkr. Širokodaleko nikdo jinej. Všechno by tedy mělo být OK a ty můžeš v pohodě vyjet, ale... Pokud ten týpek jen zapomenul ten blinkr vypnout z předchozího odbočování, tak to do tebe zleva napálí. A až zjistí že blikal tak jen vypne blinkr a policajtům nahlásí žes mu tam vjel a že on jel rovně, no a vina bude 100% na tobě...
ja vetsinou pockam az hodne zpomali a mam jistotu ze fakt odbocuje..nebo pokud je jeste daleko tak vyjedu a cihla na plyn
H*O*T*E*N*T*O*T__C*R*E*W

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 04. 11. 2005 12:42

2Melich: proto v takový situaci buď raději počkám než přejede, nebo když je dál, tak to voroštuju a hurá ať sem odtamtud pryč...
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 04. 11. 2005 12:46

Jedes po hlavni, predchazeni povoleno. Zacnes predjizdet a v te chvili ti do pruhu, ve kterem prave jsi a je to de facto protismer, pac predbihas, vjede pako kterej si hida jen svuj smer a kouka doleva na prichazejici auta v jeho smeru, doprava nekoukne, nebot tam nepredpoklada auto. Dle vyhlasky musi dat prednost vozidlum jedoucim po hlavni, je jedno jestli jdou oproti a pouze obihaji v jeho pruhu nebo jsou v jeho smeru. Pokud chce nekdo argumentovat ze na krizovatce se nepredbiha, jedna se o pripojeni vedlejsi na hlavni a predbihani je povoleno.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Odpovědět