Vsude stejny???
Vsude stejny???
co kdo vi o tom, ze na vsech 4 kolech by mely bejt stejny rozmery pneu??? nedavno mi to nekdo rikal, ale nejak se mi tomu nechce moc verit.
když musíš, tak ..... BMW
- tomik
- Kontaktovat uživatele:
mrkni se co máš v TP a víš to hned.
dovoz automobilů,vrakoviště,specializace E30 IS,M3 E30,Alpina.Neregistrován http://tomikauta.webnode.cz
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vsude stejny???
Věř si čemu chceš,ale pokud máš auto vybavený systémem ABS je stejný rozměr resp. stejný obvod pneu nutnostídarkeye píše:co kdo vi o tom, ze na vsech 4 kolech by mely bejt stejny rozmery pneu???
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
- thomas_a_anderson
Tenkrát když jsem ještě jezdil Unem, sebrali mi techničák za sjetý gumy (fakt už to byly slicky). Tak jsem na předek nahodil zimáky 165 a vzadu nechal leťáky 155. Jel jsem pro techničák a tam mi polda řek, že mi to teda dá, abych ho už nezdržoval, ale ať si koukám vyměnit i ten zadek, že na autě musí bejt stejnej rozměr na všech kolech a stejná konstrukce a typ na nápravě.
Takže pokud není výjimka v techničáku, musí bejt všechno stejný. I rezerva.
Takže pokud není výjimka v techničáku, musí bejt všechno stejný. I rezerva.
...modrá <b>byla</b> dobrá...
zákon 301/2001, §22, odst. 7, hlavně část c)
7) Závadou podle odstavce 1 na pneumatikách vozidla je vždy,
a)
je-li hloubka dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů menší než 1,6 mm u vozidel všech kategorií a u mopedů menší než 1,0 mm,
b)
obnažuje-li trhlina nebo poškození pláště pneumatiky na jejím vnějším obvodu (oblast koruny, ramene, boku a patky) kostru pneumatiky nebo ji narušují,
c)
jsou-li namontovány pneumatiky různého rozměru na téže nápravě, nejde-li o nouzové dojetí.
Takže na téže nápravě musí být shodné rozměry....
7) Závadou podle odstavce 1 na pneumatikách vozidla je vždy,
a)
je-li hloubka dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů menší než 1,6 mm u vozidel všech kategorií a u mopedů menší než 1,0 mm,
b)
obnažuje-li trhlina nebo poškození pláště pneumatiky na jejím vnějším obvodu (oblast koruny, ramene, boku a patky) kostru pneumatiky nebo ji narušují,
c)
jsou-li namontovány pneumatiky různého rozměru na téže nápravě, nejde-li o nouzové dojetí.
Takže na téže nápravě musí být shodné rozměry....
No a pak ještě vyhláška 100/2003 ministerstva dopravy:
§21 odst. 13
(13) Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něhož na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M. S nebo M/S nebo MS a terénní.
Kde je to podle mě nejasné. Myslím si ale, že zákon je víc jak vyhláška i když v našem "právním" státě si to každý může vyložit jinak.
Při schvalování mám dovoleno použít různé pneu, ale nevím, nikde se při schvalování nestnoví, jestli to můžu udělat najednou. Tam je jen napsáno povolené alternativní pneu....
§21 odst. 13
(13) Na vozidle se nesmí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na téže nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená (BIAS BELTED). Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní, dezén zimní, u něhož na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M. S nebo M/S nebo MS a terénní.
Kde je to podle mě nejasné. Myslím si ale, že zákon je víc jak vyhláška i když v našem "právním" státě si to každý může vyložit jinak.
Při schvalování mám dovoleno použít různé pneu, ale nevím, nikde se při schvalování nestnoví, jestli to můžu udělat najednou. Tam je jen napsáno povolené alternativní pneu....
- Martin_BMW
- Kontaktovat uživatele:
Mam nas 750i E32 v technicaku 205/15. Je vrazda na nich jezdit, pouzivam je jen v zime, kdyz auto stejne vetsinou stoji. Jinak jezdim na 235/17 a v zadu 255/17 a zatim sem nemel problem, kdyz me staveli. Ono to asi na bavoru neni tak napadny, kdyz jedes na sirokejch gumach. Je jasny, ze na skodovce siroka guma napadna a kazdej policajt vi, jaky tam maj bejt, ale bavo bych neresilGhost82 píše:Taky myslím že crossfire má v techničáku větší kola vzadu než ve předu. Jako že na předku je 17ctka a vzadu 18ctka. Taky je to ale od výrobce. Prostě co není v techničáku není povoleno.