výměna ukazatele teploty v budících-poraďte prosím
výměna ukazatele teploty v budících-poraďte prosím
Ručička teploty nejde,předpokládám,že když vyndám budíky a našroubuju tam funkční ukazatel,bude to o.k.Dělal to už někdo?Podaďte,prosím.Není tam nějaká záludnost?Ještě jsem to neměnil.Když už to budu dělat-chtěl bych dát do budíků místo hodin otáčkoměr-jde to?Mám čtyřválec 318i 1985 a otáčkoměr je ze čtyřválce 316i 1989.Předem dík za pomoc.Autojacek.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: výměna ukazatele teploty v budících-poraďte prosím
sundas dekl ze zadu pristrojovkyautojacek píše:Ručička teploty nejde,předpokládám,že když vyndám budíky a našroubuju tam funkční ukazatel,bude to o.k.Dělal to už někdo?Podaďte,prosím.Není tam nějaká záludnost?Ještě jsem to neměnil.Když už to budu dělat-chtěl bych dát do budíků místo hodin otáčkoměr-jde to?Mám čtyřválec 318i 1985 a otáčkoměr je ze čtyřválce 316i 1989.Předem dík za pomoc.Autojacek.
uvolnis rucicku teplomeru - nejvhodnejsi je vidlicka

uvolnis dva sroubky ze strany popisku
vymenis budik
otackomer - stejnej postup
kabelove svazky by meli byt s pripravou, jen dej pozor aby jsi tam konektory pro otackomer tveho typu co mas mel, mezi starym a novym typem pristrojovky je rozdil v nekterych pripojenich pro budiky a obvody inspekce a mam dojem ze ty budes mit presne tenhle problem, nebude to zrejme pasovat
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
hm, no delal sem to uz davno ale mam dojem ze popisky sou soucasti cele folie a budik je jen mechanika s oskou pro rucicku. Pokud se pletu, tak je to tim ze je to davnoMaranelo píše:jako max proc by mel pri prehazovani budiku sundavat rucicky to teda nejak nehcapu![]()

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
otackomery mezi chromackou a plastacou pristrojovkou nejdou .. zkousel jsem to ..
maji uplne jine pripojeni ..
chromacky otackomer sterk zezadu, plastacky ho ma zepredu na pritrojovce vpravo dole ..
budiky jdou vytahnout jednoduse .. rucicky se dolu nedavaji
petr
maji uplne jine pripojeni ..
chromacky otackomer sterk zezadu, plastacky ho ma zepredu na pritrojovce vpravo dole ..
budiky jdou vytahnout jednoduse .. rucicky se dolu nedavaji

petr
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Teploměry jsou stejné o staršího i novějšího typu přístrojovky, zaměnit jdou.
Rafičky se nemusí sundavat u žádného z budíků, přístrojovka je v tomhle modulární - je to přece BMW E30...
Mechanický štekr byl u staršího typu, od r. 1986 je el. obvod (nikoli tedy podle modelu chrom/plast).
Vnitřní základní desky se liší starší/novější, do novější desky mi nešel dát starší otáčkoměr. Nepasoval do výřezu v desce.
Rafičky se nemusí sundavat u žádného z budíků, přístrojovka je v tomhle modulární - je to přece BMW E30...
Mechanický štekr byl u staršího typu, od r. 1986 je el. obvod (nikoli tedy podle modelu chrom/plast).
Vnitřní základní desky se liší starší/novější, do novější desky mi nešel dát starší otáčkoměr. Nepasoval do výřezu v desce.