hydrátka, prosím o radu
hydrátka, prosím o radu
Tak jsem nechal vyměnit hydrátka, těsnění pod hlavou, snad všechny těsnění v sání, u vejfuku, vyčistit hlavu...
. Vačka a vahadla zůstaly. Vačka v podstatě vyjetá neni, vahadla jsou trochu horší. Nemam dost peněz na to, abych koupil nové všechno, proto jen ty hydra. Když jsem si auto vyzvedával, běželo to krásně potichoučku. Ale zdá se mi, že někdy ventily zaslechnu. Jakoby to třeba záleželo na otáčkách (ale nejsou slyšet vždy při stejných). Dokonce jednou po ránu jsem zaslechl kraťoučký zacvakání. Někdy je motor uplně zticha, někdy ne. Poraďte někdo prosím, čím to může být, popřípadě co se může takhle projevovat. Kontrolka mazání mi nikdy ani neproblikne, takže tlak oleje je snad v pořádku. Jinak celkově motor v poměrně dost dobrym stavu.

to, ze neproblikne kontrolka mazani, neznamena, ze je tam dobry tlak ...
petr
petr
Naposledy upravil(a) ajfel dne 05. 08. 2005 04:45, celkem upraveno 1 x.
BMW X5 4.4i (2001)
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
Subaru Legacy Kombi 2.0R (služební)
ex - e30 318i, 525ix Touring ...
- [CZ]Airwolf[OC]
Když ti auto celou noc stojí a ty ho ráno nastartuješ tak chvilku trvá než olejové čerpadlo dožene olej až do hlavy tak zacvaká. A jestli ti to zacvaká občas při teplým motoru tak bych to viděl na tlak oleje jak už bylo řečeno dříve.Bobo píše:No to asi jo, ale proč to někdy trochu cvaká, proč někdy ne? A proč dokonce jednou po ránu zacvakalo fakt dost hlasitě (jen hodně krátce)?
Myslíš, že tohle může bejt těma vahadlama?
EX- BMW E30 316I Beránek ve vlčím rouše
BMW E39 528i T

BMW E39 528i T

Delalo mi to take nakonec jsem vymenil vahadla a je to ok .georg píše:Když ti auto celou noc stojí a ty ho ráno nastartuješ tak chvilku trvá než olejové čerpadlo dožene olej až do hlavy tak zacvaká. A jestli ti to zacvaká občas při teplým motoru tak bych to viděl na tlak oleje jak už bylo řečeno dříve.Bobo píše:No to asi jo, ale proč to někdy trochu cvaká, proč někdy ne? A proč dokonce jednou po ránu zacvakalo fakt dost hlasitě (jen hodně krátce)?
Myslíš, že tohle může bejt těma vahadlama?
Delalo to presne to co popisujes , za studena to cvakalo a chvili jo a chvili ne.
Uvidis ze to tlak oleje nebude. Koukal jsi na ty vahadla , jak vypadaj , pokud jsou vydreny tak je to jasny a co vacka ?