Mlhovka

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Jirka325

Mlhovka

Příspěvek od Jirka325 » 04. 09. 2003 00:52

Tak jsem si myslel, ze mam jednu mlhovku nakou oranzovou a ono ne, jsem ji otevrel a co na me vyteklo se neda popsat...takovy hnusny rezaty bahno...buhvi jak tam bylo dlouho....ono ja ty mlhovky nak moc nepouzival a zil jsem s tim, ze tam mam jenom nakou zaslepku misto mlhovky...jsem to vyplachnul vsim moznym,ale ta odrazova vrstva se mi zda docela oloupana, predpokladam ze s tim neudelam nic jinyho nez vymena mlhovky :) Nevali se nahodou nekomu naka prebytecna \prava strana - plastak\ za prijatelnej peniz ? Pochybuju totiz ze az to vyschne a dam tam zarovku, tak ze to bude nak rozumne svitit :(

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 04. 09. 2003 04:20

Teda nevim jak je ta mlhovka dělaná, ale většinou se to dá opatrně rozlousknout. Překryt vypucuj a na parabolu jsem lepil hliníkovou pásku. Používá se to na potrubí v barákách, vypadá to jak alobal a když si dáš práci, tak to pak ani není poznat a svítí to taky slušně.
Vyzkoušeno :wink:
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 04. 09. 2003 08:20

Mám pravou za 1000,-

603 459 366
Ondra ex.M-Fahrer

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 04. 09. 2003 14:01

Hmm, to zni velice zajimave, ja si rikal jestli to ma cenu treba vystrikavat stribrnym sprejem, ale to preci jen je dost matny. Ale k tomu rozdelani, jak jsi myslel rozlousknout ? Myslis na silu odlomit to sklo a pak se ho pokusit zase nakym silikonem nalepit zpatky ? Ja zatim veskery cisteni provadel pres to vicko na vymenu zarovky a este jsem si tam vsim takovyho obdelnikovyho vicka, to jsem nak odloup, pod nim nic krome kulatyho otvoru u promeru cca 5 mm, jehoz ucel jsem nepochopil :( kazdopadne s nim zatejka dovnitr :evil: No uvidime, kdyz to vyjde, tak fajn, preci jen mlhovky nepouzivam tak casto, abych do nich nak investoval, ale kdyz to nevyjde, tak asi vezmu za vdek tou ondrovou, doufam ze je to ta bez praskliny :lol:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 05. 09. 2003 12:23

Stepan píše:Teda nevim jak je ta mlhovka dělaná, ale většinou se to dá opatrně rozlousknout. Překryt vypucuj a na parabolu jsem lepil hliníkovou pásku. Používá se to na potrubí v barákách, vypadá to jak alobal a když si dáš práci, tak to pak ani není poznat a svítí to taky slušně.
Vyzkoušeno :wink:
Vcera jsem se na tu pasku ptal jednoho instalatera a koukal na me jak vejr :) Tusis pod jakym oficialnim nazvem se to prodava a kde to sezenu ? Obi, Baumax apod asi budou dostatecne velky, ale abych to tam nasel a osvicenost a ochota prodavacu preci jen...:(

Stepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepan » 05. 09. 2003 16:45

Nevim, lepí se s tim třeba izolace kol teplovodnich trubek u vzduchotechniky. V Praze to prej naj někde v okolí Bří. Synků. Menovat se to bude alu...něco, nebo tak nějak. Vypadá to jak alobal je to tak 6-7cm široký, ale je to samolepec. Když jsem s tím vylepoval mlhovku já, odrbal jsem dočista zrcadlo, a pak sem si nastříhal klíny a lepil je tam. Pak sem to zalepil silikonem a z venku to ani nebylo poznat asvítilo to OK. Práce na tom podle rukou tak na hoďku+silikon. 8)
Dala mi ultimátum: "Buď já nebo to auto".
Bude mi chybět, byla to dobrá žena :twisted:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 06. 09. 2003 11:27

Stepan píše:Nevim, lepí se s tim třeba izolace kol teplovodnich trubek u vzduchotechniky. V Praze to prej naj někde v okolí Bří. Synků. Menovat se to bude alu...něco, nebo tak nějak. Vypadá to jak alobal je to tak 6-7cm široký, ale je to samolepec. Když jsem s tím vylepoval mlhovku já, odrbal jsem dočista zrcadlo, a pak sem si nastříhal klíny a lepil je tam. Pak sem to zalepil silikonem a z venku to ani nebylo poznat asvítilo to OK. Práce na tom podle rukou tak na hoďku+silikon. 8)
Dneska jsem to chtel kdyz jsem nesehnal tu pasku zkusit natrit stribrenkou na ozdoby, coz teda nevim jak by odolavalo teplu :) kazdopadne jsem stejne skoncil na tom, ze se mi nepovedlo mlhovku rozebrat. at jsem chtel jakymkoliv zpusobem to sklo odloupnout,tak proste drzi jak pribity...asi je tam hodne poctivej silikon...i pri pokucu ho rozkuchat sroubovakem a ruznympacenim to spis odsirala hrana skla mlhovky a silikon jenom vesele pruzil, takze nevim nevim :((

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 06. 09. 2003 19:28

No vidíš já sháněl levou mlhu jako blázen a všichni jsou šílení i někteří kterým jsem za babku nechal díly po mě chtěli 1000kč za prasklou a nakonec jsem sehnal ve Slušticích za 500kč taky prasklou ale neteče do ní tak to vidíš to sou lidi

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 06. 09. 2003 22:49

Ivo píše:No vidíš já sháněl levou mlhu jako blázen a všichni jsou šílení i někteří kterým jsem za babku nechal díly po mě chtěli 1000kč za prasklou a nakonec jsem sehnal ve Slušticích za 500kč taky prasklou ale neteče do ní tak to vidíš to sou lidi
No jo no, ja na to taky koukam obcas jak vejr. Nekdy ty samy lidi nabizej levne, nekdy zase za sileny palky. Ale prave u ty mlhovky, kdyz jsem koukal v ruznejch autodilech tak napr kelly vede jenom levy, pravy proste v ceniku nejsou, je tam napsano zruseno a tim to konci...No a cena za mlhovku, kdyz si vezmu, ze normalni svetlo poridim tak za petikilo a pouzivam ho porad, zatimco mlhovku tam mam jenom abych tam nemel diru a zapnu ji tak 5x do roka, tak preci jen s ni uvidim az jak bude po nakejch jestli nebude na aute investovat do neceho dulezitejsiho, jako sestelovat motor, nakou zakladni udrzbu, mozna tlumice atd.

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 07. 09. 2003 07:38

Jirka325 píše:
Ivo píše:No vidíš já sháněl levou mlhu jako blázen a všichni jsou šílení i někteří kterým jsem za babku nechal díly po mě chtěli 1000kč za prasklou a nakonec jsem sehnal ve Slušticích za 500kč taky prasklou ale neteče do ní tak to vidíš to sou lidi
No jo no, ja na to taky koukam obcas jak vejr. Nekdy ty samy lidi nabizej levne, nekdy zase za sileny palky. Ale prave u ty mlhovky, kdyz jsem koukal v ruznejch autodilech tak napr kelly vede jenom levy, pravy proste v ceniku nejsou, je tam napsano zruseno a tim to konci...No a cena za mlhovku, kdyz si vezmu, ze normalni svetlo poridim tak za petikilo a pouzivam ho porad, zatimco mlhovku tam mam jenom abych tam nemel diru a zapnu ji tak 5x do roka, tak preci jen s ni uvidim az jak bude po nakejch jestli nebude na aute investovat do neceho dulezitejsiho, jako sestelovat motor, nakou zakladni udrzbu, mozna tlumice atd.
Jo tak to máš v zásadě pravdu asi ji fakt málokdy použiješ :roll:

Ace

Příspěvek od Ace » 07. 09. 2003 19:32

Já si tam mlhovky chci dát taky, ale kvůli tomu, abych s nima svítil v noci permanentně...vím, že se to nemá, ale čočky svítěj docela nic moc, bez dálkovejch to není ono.
Jedině si tam zabastlit bi-xenony. Viděl jsem to a je to dokončo. 8)
8) ///M Power 8)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 07. 09. 2003 22:30

to ACE: to te urcite nocni protijezdci milujou z celyho srdce :!: :?: :!:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 07. 09. 2003 22:34

Tak stacily by normalni xenony ne ? O tech taky premejslim. A jeden clovek co mi ukazoval ze ma xenony, tak prej ma taky bixenony a prej se to dava oboje do tech vnejsich parabol. Ale dalkovy jsou vcelku v pohode, spis mi prave vadi, ze prd vidim kdyz jedu s potkavackama a nemuzu zapnout dalkovy, pac by me prave vsichni milovali :)

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 07. 09. 2003 23:18

Ciste dalkove svetlomety s xenonama jsou docela problem - xenon ma prodlevu pri zazehnuti, tudiz ho nelze pouzit jako svetelnou houkacku, nikoho by "nevyblikal" :-) Proto se delaji bi-xenony, u kterych se pri prepnuti na dalkova pouze odklopi clonka omezujici svetlo na tlumene. Takto vybavena auta ale stejne mivaji prodavna dalkova s H1 nebo H7, prave z duvodu svetelne houkacky pri vypnutych svetlech.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 08. 09. 2003 19:46

Aha, me se zdalo, ze ma v tech druhejch svetlech zarovky...tak proto to takhle je...hele Francisi ty to mas zmakly, ze se mi juknes na ty moje zlobivy svetla ve stredu, prosim prosim smutne koukam :)

Odpovědět