Váš názor na 318iA
Váš názor na 318iA
Nazdar všem,
chci se vás zeptat na váš názor na 318i M40 automat. Jestli někdo máte nějakou zkušenost, prosím napište ji. V dubnu jsem si rozštípal své první báwo (316i M40), teď jsem se trochu zmátořil a chci zas do něčeho jít (do E30-tky samo).
Toho automata bych kupovat tento týden, ale známej mechanik mě od toho odrazuje, že prej to víc chlastá a že to je v zimě k neuřízení a tak.
Zajímalo by mě taky jestli se to dá sehnat třeba z Německa na díly, nebo jestli by tam třeba šla napasovat nějaká manuální převodovka (kdyby se to vysralo).
Nejsem žádnej odborník, tak dík za každej názor.
Jinak má to bejt 318iA M40, cca 130 naj. (???), 2dv., r.v. 88, plasťák s malou korozí, nic moc výbava, provoz v Čechách, cena 25 000 Kč.
Není to z bazaru. Co vy na to?
chci se vás zeptat na váš názor na 318i M40 automat. Jestli někdo máte nějakou zkušenost, prosím napište ji. V dubnu jsem si rozštípal své první báwo (316i M40), teď jsem se trochu zmátořil a chci zas do něčeho jít (do E30-tky samo).
Toho automata bych kupovat tento týden, ale známej mechanik mě od toho odrazuje, že prej to víc chlastá a že to je v zimě k neuřízení a tak.
Zajímalo by mě taky jestli se to dá sehnat třeba z Německa na díly, nebo jestli by tam třeba šla napasovat nějaká manuální převodovka (kdyby se to vysralo).
Nejsem žádnej odborník, tak dík za každej názor.
Jinak má to bejt 318iA M40, cca 130 naj. (???), 2dv., r.v. 88, plasťák s malou korozí, nic moc výbava, provoz v Čechách, cena 25 000 Kč.
Není to z bazaru. Co vy na to?
E34 ruullleeeeezzzzzz
- RedBaron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Váš názor na 318iA
Čtyřválec k neuřízení? Tvůj mechanik asi upadl. Co bych měl říkat já s třiapůllitrem? 

Škoda Octavia kombi + Suzuki GSX-1300R Hayabusa
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
Ex: [E30] 325i Cpe [E24] 635CSi [E34] 540iA [E34] 524td [E34] 525i [E34] 525i 24V [E32] 735iA [E46] 330dT
- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
Automatická převodovka je všeobecně náročnější na údržbu než manuál, ale není to žádná věda. Tady je Darmonovo povídání o automatech (snad se na mě nebude zlobit): http://www.bmw-e32.net/almara.htm
Spotřeba je ovlivněná stylem jízdy, o neuřízení není auto, ale řidič. Manuál by tam přehodit šel, ale to už bych radši koupil rovnou auto s manuálem, než to předělávat.
Taky počítej s tím, že to bude o fous línější než stejný auto s manuálem. Nech se někým svézt, kdo má báwo v automatu ať vidíš, jak se to chová.
Spotřeba je ovlivněná stylem jízdy, o neuřízení není auto, ale řidič. Manuál by tam přehodit šel, ale to už bych radši koupil rovnou auto s manuálem, než to předělávat.
Taky počítej s tím, že to bude o fous línější než stejný auto s manuálem. Nech se někým svézt, kdo má báwo v automatu ať vidíš, jak se to chová.
sanguis non est aqua
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
E24 635CSi Hartge & E34 525iXAT & E46 M3 Cabrio & E46 325Ci & G02 X4 & G12 M760Li
to skoro nic...ale pokud nekdo dokaze rozstipat 316-ku...tak to asi o necem svedci...jak jsem rikal nic ve zlym...takze tomu "dotycnemu" jeste jednou sorry...
...jinak si myslim ze s automatem se musi jezdit jinak nez s rucou...no a pokud nezvladl ruco tak bych se na nej podival v zime s automatem...nebo na mokru...k tomu zadohrab...si to secti...netvrdim ze je to 100% rana...ale nevim jestli si to uz nekdy zazil ale kdyz se ti utrhne automat tak tam uz moc veci delat nemuzes....
...takhle jsem to myslel...ale je to jen muj nazor...
...jinak si myslim ze s automatem se musi jezdit jinak nez s rucou...no a pokud nezvladl ruco tak bych se na nej podival v zime s automatem...nebo na mokru...k tomu zadohrab...si to secti...netvrdim ze je to 100% rana...ale nevim jestli si to uz nekdy zazil ale kdyz se ti utrhne automat tak tam uz moc veci delat nemuzes....
...takhle jsem to myslel...ale je to jen muj nazor...

- Fido
- Velký bratr ..... Hartge
- Kontaktovat uživatele:
2 GeRoX: jak jsem psal, je to o řidiči. Je bez debat, že se s tím jezdí trošku jinak než s manuálem. Jde o zvyk.
No a když se automat utrhne, jezdil jsem se svojí automatickou 6kou v Sosně, tudíž vím, jak se to chová, když se to utrhne
A řízený powerslide s tím rozhodně praktikovat lze, nejenom v Sosně
Ale je fakt, že u tý 1.8 k tomuhle budou chybět PSové.
No a když se automat utrhne, jezdil jsem se svojí automatickou 6kou v Sosně, tudíž vím, jak se to chová, když se to utrhne

sanguis non est aqua
svata pravda...ale ja myslel utrhnout kdyz se utrhne bez toho aby to ridic chtel...Fido píše:2 GeRoX: jak jsem psal, je to o řidiči. Je bez debat, že se s tím jezdí trošku jinak než s manuálem. Jde o zvyk.
No a když se automat utrhne, jezdil jsem se svojí automatickou 6kou v Sosně, tudíž vím, jak se to chová, když se to utrhneA řízený powerslide s tím rozhodně praktikovat lze, nejenom v Sosně
Ale je fakt, že u tý 1.8 k tomuhle budou chybět PSové.

Trochu uvedu věci na pravou míru. Tu 316ku jsem rozšleh když jsem dostal mikrospánek po probdělý noci a dlouhý cestě, asi ve 120 jsem sjel z cesty a přerazil slušnej strom.
Ale dík za vaše zkušenosti, volím taky slabší obsahy kvůli pojistce, moc toho nenajezdím a nejsem zrovna vatař. Měl bych to mít v pátek a nejspíš pudu do toho a uvidí se. No prostě Favorita a ostatní havěť NECHCI
Když se mi to povede, dám sem nějaký foto nějak příští týden.
Zatím zduř
Ale dík za vaše zkušenosti, volím taky slabší obsahy kvůli pojistce, moc toho nenajezdím a nejsem zrovna vatař. Měl bych to mít v pátek a nejspíš pudu do toho a uvidí se. No prostě Favorita a ostatní havěť NECHCI

Když se mi to povede, dám sem nějaký foto nějak příští týden.
Zatím zduř
E34 ruullleeeeezzzzzz
Nikoho zjevně nepřekvapila ta cena - 25 tis za plaťáka
va automatu s M40 motorem - jestli je to bez papírů tak dejme tomu ale s papírama je to 100% past - nekupovat. A jestli nejsi vatař tak si automat nepořizuj - vyšší spotřeba a když se vy... tak se s tím můžeš tak nechat vyfotit. Souhlas s GeRoxem - jednaosma v automatu bude svině líná 

member of zewl crew