Jediný v čem s tebou na 100% soushlasim je, že nikdy nevíš co se stane. Já uvažuju přesně naopak než ty - já si radši budu držet 50tis rezervu kdybych např. totálně zbořil auto. Pudu a koupim jiný a v podstatě mě to moc nevykolejí. Kdežto ty budeš mít vrak, žádný pojízdný auto a dluhy na 2 roky dopředu. Pak stačí abys měl problém s příjmem, např. dostaneš padáka nebo budeš na nemocenský a jseš úplně v prdeli. Znám tyhle případy osobně.valmont píše: Mas pravdu.. Ale polovicni. je to o stylu cloveka. ja si treba radsi priplatim na urocich. Protoze cekat az nasetrim... Abych to mel nasetreny rychle tak budu rok zit z ruky do huby. a o tom zuivot neni. radsi budu dva roky splacet a misto 50tis zaplatim 63tis a to co chci nebo potrebuju mam hned a uzivam si to. TO je nejrozumnejsi reseni v dnesni dobe.. Nikdy nevis co se stane a nasetreny prachy budes muset vrazit jinam a mas zase prd... Ale jak rikam je to vec nazoru a zivotniho stylu....
Splatky
To je taky muj nazor.Kdyz neco chci ted tak si to koupim a ne ze budu 3 roky setrit.Hlavne neusetrim protoze vzdycky se najde neco "dulezityho" co si musim koupit.
Jinak s tim leasingem - blbe jsem to napsal,myslel jsem samozrejme uver.Jeden uz mam na motorku ale ted chci jeste auto.V bance chteji potvrzeni prijmu coz je mi jako ridici na hovno protoze mam psanou min. mzdu. A vetsina bazaru a firem na tyhle uvery mezi osobama potvrzeni nechteji protoze z toho maj prachy a jsou radi za kazdyho kdo si ten uver vezme.
Jinak s tim leasingem - blbe jsem to napsal,myslel jsem samozrejme uver.Jeden uz mam na motorku ale ted chci jeste auto.V bance chteji potvrzeni prijmu coz je mi jako ridici na hovno protoze mam psanou min. mzdu. A vetsina bazaru a firem na tyhle uvery mezi osobama potvrzeni nechteji protoze z toho maj prachy a jsou radi za kazdyho kdo si ten uver vezme.
valmont píše:Mas pravdu.. Ale polovicni. je to o stylu cloveka. ja si treba radsi priplatim na urocich. Protoze cekat az nasetrim... Abych to mel nasetreny rychle tak budu rok zit z ruky do huby. a o tom zuivot neni. radsi budu dva roky splacet a misto 50tis zaplatim 63tis a to co chci nebo potrebuju mam hned a uzivam si to. TO je nejrozumnejsi reseni v dnesni dobe.. Nikdy nevis co se stane a nasetreny prachy budes muset vrazit jinam a mas zase prd... Ale jak rikam je to vec nazoru a zivotniho stylu....ARMAN píše:Pravě že si to člověk musi spočitat s chladnou hlavou, emoce stranou i když se nechce![]()
V dnešni době prachy se daji vydělat, ne hned najednou ale daji![]()
Hehe... takovej připad znam takyRotten píše:Jediný v čem s tebou na 100% soushlasim je, že nikdy nevíš co se stane. Já uvažuju přesně naopak než ty - já si radši budu držet 50tis rezervu kdybych např. totálně zbořil auto. Pudu a koupim jiný a v podstatě mě to moc nevykolejí. Kdežto ty budeš mít vrak, žádný pojízdný auto a dluhy na 2 roky dopředu. Pak stačí abys měl problém s příjmem, např. dostaneš padáka nebo budeš na nemocenský a jseš úplně v prdeli. Znám tyhle případy osobně.valmont píše: Mas pravdu.. Ale polovicni. je to o stylu cloveka. ja si treba radsi priplatim na urocich. Protoze cekat az nasetrim... Abych to mel nasetreny rychle tak budu rok zit z ruky do huby. a o tom zuivot neni. radsi budu dva roky splacet a misto 50tis zaplatim 63tis a to co chci nebo potrebuju mam hned a uzivam si to. TO je nejrozumnejsi reseni v dnesni dobe.. Nikdy nevis co se stane a nasetreny prachy budes muset vrazit jinam a mas zase prd... Ale jak rikam je to vec nazoru a zivotniho stylu....
Od ty doby - to na co nemam v hotovosti si nekoupim. Tečka.
Nechci ten nazor nikomu vnucovat nebo něco ale je to věc na zamyšleni.

TO je taky takovy osemetny... Ja se treba o praci bat nemusim... Kdyz budu nemocnej, tak mi to pokreje vsechny naklady co mam... To jsem si spocital nez jsem do toho sel.... Je fakt, ze je to takovy na hrane, ale jak jsem psal, je to vec zivotniho stylu a nazoru... Na co budu skudlit a mit dobrej pocit, kdyz nikdy nevim co se stane.. Muzu rano vylizt na ulici a sejme me ozralej magor nebo zastrelit kolem jedouci benga, ktery honej kradeny auto jak se to stalo pred par lety jedny zenky od nas z prace.... Snazim se koukat do budoucnosti, ale taky zije jen pro ten dnesni denRotten píše:Jediný v čem s tebou na 100% soushlasim je, že nikdy nevíš co se stane. Já uvažuju přesně naopak než ty - já si radši budu držet 50tis rezervu kdybych např. totálně zbořil auto. Pudu a koupim jiný a v podstatě mě to moc nevykolejí. Kdežto ty budeš mít vrak, žádný pojízdný auto a dluhy na 2 roky dopředu. Pak stačí abys měl problém s příjmem, např. dostaneš padáka nebo budeš na nemocenský a jseš úplně v prdeli. Znám tyhle případy osobně.valmont píše: Mas pravdu.. Ale polovicni. je to o stylu cloveka. ja si treba radsi priplatim na urocich. Protoze cekat az nasetrim... Abych to mel nasetreny rychle tak budu rok zit z ruky do huby. a o tom zuivot neni. radsi budu dva roky splacet a misto 50tis zaplatim 63tis a to co chci nebo potrebuju mam hned a uzivam si to. TO je nejrozumnejsi reseni v dnesni dobe.. Nikdy nevis co se stane a nasetreny prachy budes muset vrazit jinam a mas zase prd... Ale jak rikam je to vec nazoru a zivotniho stylu....
k tematu: Kdyz tak pujcku nebo kdyz se ti nechce davat prachy na vic bance, tak setrit.....

- Night.chimera
55KKc nejsou moc velky penize-jestli vydelavas,tak nerikej,ze nemas neco nasetrino. Zkus nekoho, at ti pujci treba pulku a zbytek res pres pujcku.
Nechci se moc rozepisovat,ale myslim,ze bys nekoho v okruhu znamejch urcite sehnal,ne,
Jinak na takhle dlouhy splatky se ti to hrozne preplati-nedelal bych to.Nemas nejaky stavebni sporeni? Dobre se pojisti a mas to hned
K opatrnosti-kdyz bude splacet 1500,- mesicne, tak ma rezervy i na nejaky opravy ap.-clovek by si nemel brat uver bez rezervy.
Chci vas videt,jak timhle zpusobem usetrite na barak. Hypoteka je v pohode.
Kdyz si udelas dluh,tak si muzes koupit veci, na ktery by se v podstate usetrit nedalo
Nechci se moc rozepisovat,ale myslim,ze bys nekoho v okruhu znamejch urcite sehnal,ne,
Jinak na takhle dlouhy splatky se ti to hrozne preplati-nedelal bych to.Nemas nejaky stavebni sporeni? Dobre se pojisti a mas to hned
K opatrnosti-kdyz bude splacet 1500,- mesicne, tak ma rezervy i na nejaky opravy ap.-clovek by si nemel brat uver bez rezervy.
Chci vas videt,jak timhle zpusobem usetrite na barak. Hypoteka je v pohode.
Kdyz si udelas dluh,tak si muzes koupit veci, na ktery by se v podstate usetrit nedalo
Obojí znám z vlastní zkušenosti. A řeknu to takhle - hypotéka má smysl, pač kupuješ nemovitost, která v dnešní době na ceně roste. Navíc úrok na hypotéku je cca 3%. Navíc ti to prachy v podstatě šetří - ti kdo platí např. v Praze za podnájem asi zjistili, že za stejný prachy můžou bydlet ve svým a splácet hypotéku. Byt přinejhorším když nemáš na splátky pronajmeš a jdeš třeba k rodičům (samo že byt v Praze a ne někde Horních Kotěhůlkách). To k hypotékám.KuaJa píše: Chci vas videt,jak timhle zpusobem usetrite na barak. Hypoteka je v pohode.
Kdežto ostatní půjčky maj úrok o dost větší a kupuješ auto - kus plechu kterej dneska máš a zejtra mít nemusíš. Navíc to stojí furt prachy za provoz. Nemluvím o tom, že s časem auto na ceně ztrácí.
Co jsem dělal dřív já je, že jsem si prachy na auto pučil od rodičů a pak jim to splácel, čili žádný úroky. A tím jsem byl nucenej při škole dělat brigošky, na který bych jinak nechodil. Pokud už někdo pracuje, tak je to jiná, maximálně ho to přinutí dělat přesčasy nebo prostě míň utrácet. Každopádně se kvůli autu zadlužit u banky a mít to všechno nadoraz - od vejplaty k vejplatě - do toho bych prostě nešel.

a