Nezahreje se na presnych 50%.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Vydrou se lopatky a tim padem se zmensi plocha ktera pohani vodu do okruhu.Splaš píše:To samozřejmě může. Nejdřív se ale zaměřím na tu vrtuli, je to jednodušší a levnější.
Blbý dotaz: Co se vlastně může podělat na vodní pumpě? Buď pracuje, nebo je přidřená což se snadno pozná, ale něco mezi...???
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
jsem na tom stejne...vetsinou je na prvni rysce... v kolone se dostane na pulku..v sosne jednou do cervenyho(ale to bylo utrzenym motorem
)termostat sem varil a funguje normalne...takze bych to videl na cidlo nebo na budik..

B ílo M odrá W rtule
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...
nepotrebujete-pomoc-plati-stale-t53547.html
To sem zvedavej, jak dlouho to vydrzi tentokrat..14372km
Opravy, upravy, G.O...

Re: ukazatel teploty kecá...
V takovem pripade asi opravdu zbyva jen vodni pumpa a vrtule, sazim spise na vodni pumpu...Splaš píše: Druhá věc je, že teď jak se oteplilo se mi to při stání (volnoběh) zahřívá trochu víc, stačí lehce zvýšit otáčky a hned to zas klesne.Může to být způsobeno tím, že z nějakého důvodu mám namontovanou 9 listou vrtuli místo ETK-posvěcené 11 listé
Visco spojka je 5 let stará a správně prošla novinovým testem, chladič je 5 let starý a zarostlý asi nebude.
Já mam vodní pumpu novou (Artex myslím). Saharu mam, vrtuli snad snad správnou, visco dobrou - zdá se, a při stání na volnoběh jde mírně přes půlku (fakt jen málo). Když mam vypnuté topení, možná trochu víc. Když jedu zlehka, standartně, tak je to skoro OK, ale když rychlej a víc šlapu na plyn, třeba do kopce, přelejzá půlku taky. A můžu jet klidně i rychle - asi nestačí nápor vzduchu.
Napadá mě zarostlý chladič, nebo špatná vodní pumpa (ale tomu se mi nechce věřit, přece jen je nová).
Co myslíte?
Díky.
Napadá mě zarostlý chladič, nebo špatná vodní pumpa (ale tomu se mi nechce věřit, přece jen je nová).
Co myslíte?
Díky.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Ten chladič by to mohl být. A termostat v hrnci jsi zkoušel ? Vypadá to jako by se málo otvíral a cirkulace vody byla nízká - jen doměnka. Ale je to jediné, co by možná mohlo zabrat, když tam máš skoro vše nové.Bobo píše:Já mam vodní pumpu novou (Artex myslím). Saharu mam, vrtuli snad snad správnou, visco dobrou - zdá se, a při stání na volnoběh jde mírně přes půlku (fakt jen málo). Když mam vypnuté topení, možná trochu víc. Když jedu zlehka, standartně, tak je to skoro OK, ale když rychlej a víc šlapu na plyn, třeba do kopce, přelejzá půlku taky. A můžu jet klidně i rychle - asi nestačí nápor vzduchu.
Co myslíte?
Díky.
Naposledy upravil(a) Tweety dne 09. 05. 2005 17:36, celkem upraveno 2 x.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
tipujem zarostlej chladic a mozno aj uz mierne spatny termostat.Bobo píše:Já mam vodní pumpu novou (Artex myslím). Saharu mam, vrtuli snad snad správnou, visco dobrou - zdá se, a při stání na volnoběh jde mírně přes půlku (fakt jen málo). Když mam vypnuté topení, možná trochu víc. Když jedu zlehka, standartně, tak je to skoro OK, ale když rychlej a víc šlapu na plyn, třeba do kopce, přelejzá půlku taky. A můžu jet klidně i rychle - asi nestačí nápor vzduchu.
Co myslíte?
Díky.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne, kdyby jsi měl špatnou vodní pumpu, tak by se ti to při zvýšení otáček (např. na pětku, 3500ot.) chladilo až podchlazovalo a naopak při nízkých nebo na volnoběh bys měl ručičku až v červenémBobo píše:Tweety, Max-Max: Díky za odpovědi.
Zapomněl jsem napsat - termostat je novej. A starej dělal totéž. Fungoval. Takže to asi né. Takže asi chladič? Nová vodní pumpa snad bejt špatná nemůže, ne