Příspěvek
od Jirka325 » 06. 04. 2005 02:37
Kecalci a temata o hovne me sraly, ale to co se je tu ted, tak z toho je mi primo na bliti.
Nepatrim mezi vyslovene kecalky a pisu sem cim dal min, takze se me moderovani az tolik nedotyka, ale vadi mi i ten pocit, ze nejaky nadclovek, ktery dostal par tlacitek navic bude rozhodovat o tom, co ja muzu napsat, nebo kam to muzu napsat, nebo to po me dokonce drze mym jmenem prepsat.
Pripomina to komunismus a ze svobody slova to dela prazdny pojem, to nekteri znaji asi jen z dejepisu, zvlast nase prvni moderatorska hvezda.
Je to jednoduchy - proc se tu lidi zacli hadat ? Protoze se zavedli moderatori, nadlidi, drabove, kteri nad nima dohlizeji a beda - zkus si napsat neco proti me, nebo neco co se me nelibi.
Z nekolika Ondrovych prohlaseni je jasne, ze se mu do toho, aby forum bylo moderovano nechtelo, nechtel ani zakazat anonymy apod., nicmene DC si svou funkci poctive vyzadonil a otazkou je, jestli je tak spravne.
Vyzkousel jsem si objektivitu moderatora velice tvrde, nicmene o to prave jde, osoba, ktera ma vykonavat nejakou funkci musi byt odolna a nesmi ji delat tak, jak se to hodi ji.
A v tomto DC zklamal, protoze kdyz jsem se do nej pustil, pricemz jsem ale konstatoval pouze hole fakty, sice ostre a jizlive, nicmene nenapsal jsem zadnou lez, nebo neco co by ho mohlo urazit - pouze hola fakta - a prispevek byl smazan, presto, ze byl k tematu, jen proto, ze se proste moderatorovi nehodil.
Tak to byt nesmi.
Moderatorem nemuze byt osoba zakomplexovana osoba touzici po autorite a moci. Tim nemyslim treba jen soucasne moderatory, ale obecne, pricemz me napadaji i jine osoby, ktere jeste moderatory nejsou, ale ani by byt nemely.
V podstate by asi osoba, ktera usiluje sama o to, stat se moderatorem, nikdy moderatorem nemela byt.
Myslim zkratka, ze i na ukor nejakeho toho prispevku mimo modrobilou vrtuli je lepsi, kdyz panuje normalni atmosfera, nez kdyz se lidi tresou neco napsat, jestli vubec muzou.
Obdrzel jsem spoustu SZ a ICQ reakci na to co se tady deje (nevim proc ja, kdyz jsem se k tomu doted nevyjadroval, ani nejsem nastesti moderator) a proc nejsou tady ? To mi dotycni napsali taky - protoze se boji, aby nebyli smazani, nebo zavrzeni, kdyz projevi nevoli vuci nadlidem - a tato skutecnost je smesna....nebo spis k placi ?
Moderatory castecne chapu, ze se snazi o to, aby melo forum uroven, ale je zde evidentni, ze moc lidi kazi a autoritu neprida.
Bylo zde zminovano, ze moderator zde vykonava vuli site admina, pricemz podle nekolika vyjadreni site admina mi to tak vubecn nepripada.
Snad i on se podle toho zaridi.
Soucasny stav dost lidem vcetne me forum znechutil, a je sice pravda jak Fido poznamenal, ze nekde je to hostovany, nekdo se o to stara a tudiz nemuze byt demokracie a ostatni se s tim musi smirit - to je urcite pravda, ale neni fora bez lidi. Kdyz vsichni znechucene odejdou, nebo se budou trast neco napsat, aby nahodou nenapsali neco proti libovuli moderatoru, nebude to asi zrovna idealni vysledek cele frasky.