Vidim to takhle rozebraný poprvé, nic o tom nevim, budu rád za každou radu

Díky.
Moje vacka byla vojeta docela dost . Cvakalo to za studena jak das . No tak jsem ji vyndal na brusce jsem strhnul hrany a zabrousil jsem to brouskem na kosu a jak to ted funguje bez cvakaniBobo píše:Rozebral jsem hlavu motoru m40 1,8. Jak poznám, že je příliš vyjetá vačka a vahadla? O hydroštelech už byla řeč asi 1000x, ale stejně - jde nějak poznat, jestli jsou v pořádku, nebo ne?
Vidim to takhle rozebraný poprvé, nic o tom nevim, budu rád za každou raduPopř. nechávaj se vačky přebrušovat, nebo nějak renovovat, nebo existuje jen alternativa koupě nové vačky? Moje stávající hlava začíná asi trochu cvakat. V chladu po startu, ale někdy lehce zacvaká i po chvilce jízdy. Nemam na koupi nový vačky, vahadel, hydro, ...
Díky.
zajimavej zpusob, jen si nejak nedokazu predstavit, jak si strhnutim hran a prebrousenim prisel o vuli mezi vackou a vahadlama... ja myslel, ze to cvaka, pac tam je mezera... prece renovace vacky se dela tak, ze na to nejakou blbost priplacnou a pak zabrusujou na puvodni velikost, ne?pkot píše:Moje vacka byla vojeta docela dost . Cvakalo to za studena jak das . No tak jsem ji vyndal na brusce jsem strhnul hrany a zabrousil jsem to brouskem na kosu a jak to ted funguje bez cvakani
Vacku a vahadla poznas jednoduse... na vacce na tech elipsoidnich castech kdyz je vyjeta je znat, ze tam par desetin mm chybi... proste je to uprostred toho sisoidniho blbce hlubsinez jeho kraje... eh, moc mi nejde vysvetlovatBobo píše: Jak poznám, že je příliš vyjetá vačka a vahadla? O hydroštelech už byla řeč asi 1000x, ale stejně - jde nějak poznat, jestli jsou v pořádku, nebo ne?
Ano, asi ti to necvaká, ale vyjetá vačka má už narušený tvrzený povrch, takže životnost takový vačky je hódně malá, a nehledě na to, že to podstatně sníží výkon.pkot píše: Moje vacka byla vojeta docela dost . Cvakalo to za studena jak das . No tak jsem ji vyndal na brusce jsem strhnul hrany a zabrousil jsem to brouskem na kosu a jak to ted funguje bez cvakani
mno, nemusíš se hned čertit. já Vám chci jenom poradit aby jste zbytečně neplatily za blbost, kterou jsem taky kdysi udělal. a nemá cenu dávat novýho jen něco. všecky věci v hlavě na sebe pěkně navazují. takže pokud budeš mít dobrou vačku špatný hydro nebo vahadla a podložky ventilů v jakýkoli kombinaci (starší vs. nový) tak ten špatnej díl ti ten novej pěkně zase vykurví. to už bych radši řešil jinou starší komplet hlavou. ale do ničeho tě nenutim - je to jen názor.Bobo píše:Balda: Četl jsem tvůj příspěvek? Mění to něco na tom, že chci vědět, kdo a kde a za kolik renovuje vačky? Počítám s tim, že minimálněkoupě zdvihátek se nevyhnu. Ale nechci kupovat nový všechno. A starší slušnou vačku? No nevim nevim. Kdo jí má, asi s ní spíš vesele jezdí
Za slušný lowe můžeš mit novou, Ruville.Balda píše:Četli jste můj příspěvek? Peníze za skrouhnutí vačky jsou vyhozený peníze. A když už si nemůžete dovolit GO, tak bych se radši podíval po dobrý starší vačce. Sehnat se určitě dá tak kolem 1500,- kč.Bobo píše:Nevíte o někom, kdo ty vačky za pěkný peníze renovuje?![]()