Zadreny buben?
Zadreny buben?
Ahoj, dnes se mi stala divna vec. Jedu si takle z prace do kopce 110 z Motola a najednou pred sebou vidim auta stat na semaforu tak dufno na brzdu sasvistej gumy a zabrzdim skoro na miste, takze vsechno v klidu, za 10 minut dojedu domu a chci zatahnout rucku, ale kdyz za ni zatahnu tak je hrozne tuha, jakoby byla uz zabrzdena, ale neni. Jdu se kouknout k zadnimu kolu a koukam ze se mi s praveho zadniho kouri od brzdy. Je to tim ze se mi nejak zasekla brzda na kole??? Da se s tim neco udelat aniz bych musel do servisu??? DIK!.
zjisti co s tím je, že sundáš buben, když nepůjde, tak pořádně, ale lehce bouchat do bubnu, třeba to odskočí.
a když to nepůjde, tak zkus pomalu jet a znova pořádně dupnout na brzdu, může se to vzpamatovat, jinak nevím...
jo a může asi nastat pár situací když to sundáš, bude seklý prase, tak zkusit jemným násilím (kladávko, šroubovák, hasák) vrátit zpět a zkusit jeho pohyblivost, případně vyměnit, nebo se ti něco jenom uvolnilo a seklo to pakny, nebo (fakt jsem viděl) se ti nevrátila brzdovka z hadičky kvůli nějakému bordelu v hadičce a pak je to na demontáž hadic... to ti nepřeju.

a když to nepůjde, tak zkus pomalu jet a znova pořádně dupnout na brzdu, může se to vzpamatovat, jinak nevím...
jo a může asi nastat pár situací když to sundáš, bude seklý prase, tak zkusit jemným násilím (kladávko, šroubovák, hasák) vrátit zpět a zkusit jeho pohyblivost, případně vyměnit, nebo se ti něco jenom uvolnilo a seklo to pakny, nebo (fakt jsem viděl) se ti nevrátila brzdovka z hadičky kvůli nějakému bordelu v hadičce a pak je to na demontáž hadic... to ti nepřeju.

Naposledy upravil(a) DaWe dne 15. 07. 2003 13:17, celkem upraveno 1 x.
EX VAZ 2101
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
kolo sundáš, pak nastane problém s budnem...
a co takhle ložisko???? nehučelo ti někdy od zadní nápravy? Kámošovy přesně při couvání seklo, bylo mimo chlívek... pomohlo sundat takové té čepičky a vylít olejem, pak stejně jel do servisu na výměnu, ale dojel v pohodě.
a co takhle ložisko???? nehučelo ti někdy od zadní nápravy? Kámošovy přesně při couvání seklo, bylo mimo chlívek... pomohlo sundat takové té čepičky a vylít olejem, pak stejně jel do servisu na výměnu, ale dojel v pohodě.
EX VAZ 2101
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
no tak v tom případě jdi nejdřív po tom, jestli ti půjde sundat buben (nezapomeň, že musíš mít dole ručku-nezataženou), když sundáš buben celkem v pohodě, ale kolem nejde otočit, tak vyřaď a zkus to znovu, pokud to nepůjde, tak je to na 99% ložisko, sundej ten čepec a nalej tam olej (je jedno jakej, stejně musí ložisko nový), našrouubuj šrouby do náboje a zkus pajcrem cukat na levo a na pravo, snad to rozchodíš a pak je to jasný- zkusit sehnat od někoho zadky v pohodě a přehodit to celý a nebo servis...případně samodomo, ale nevím, jaký máš přípravky. Cenu ložisek netuším, ale druhovýroba nemůže být darda...
edit:na autoshop2000 mají ložiska kolem 1200,- podle typu...
edit:na autoshop2000 mají ložiska kolem 1200,- podle typu...
EX VAZ 2101
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
EX 320i M20
EX G2 1,6 GTD + G2 1,6 D
EX 318i, M40, turisťák
OI 1,9 TDI, 103 kW
Taky se mi při prudkým zabrždění kousla brzda, resp. váleček v prasátku u zadní pakny na levým kole. Jak píše DaWe, chce to sundat kolo, povolit dírou po šroubu samostav, i když se nejspíš díky pístku pakna moc nevrátí, povolit buben a poklepávat buben po obvodu. pomůže taky mírně páčit šroubovákem buben od zadního štítu a otáčet. Po sundání je lepší vyndat prasátko, vyndat pístky a pročistit jemným šmirglem vnitřek prasátka a ev. nové těsnící manžety. Pokud budeš měnit ložisko (pokud musíš), nabízím starší, ale naprosto dobré, které jsem nechal vyměnit, protože "hučelo", ale po výměně, kdy mi řekli, že tomu ložisku nic není, jsem zjistil, že to dělají gumy.
Nejdřív zjisti, co se stalo. Taky mi to teklo a byl to váleček.Feryt píše:pruserprisel jsem k autu ze se na to podivam a zjistil jsem se my u praveho zadniho kola, kde se mi predtim kouzrilo z brdy vytekla brzdovka.
Asi je brzda v haji co? Ma cenu to opravovat? Nebo koupit celej zadek i s kotoucema? Nevite na kolik to prijde i s montazi???
noname 425,- (nedoporučuju)
Lucas cca 650,-
Brzda ne, jen povolily těsnící manžety v prasátku, rádo to dělá při sjetých paknách, kdy jsou pístky už dost vyjeté z těla prasátka. Je naprosto zbytečné kupovat nové i celé prasátko, tomu většinou nic není. Pokud máš průměr (myslím) 22mm, tak tam pasujou ze Škodovky, já je tam mám taky a drží, jak hluchej dveře. Napiš mi mejla, odkud jsi, pomohl bych ti s montáží, ale jen zítra, dnes nemůžu a pk švištim na dovču.Feryt píše:pruserprisel jsem k autu ze se na to podivam a zjistil jsem se my u praveho zadniho kola, kde se mi predtim kouzrilo z brdy vytekla brzdovka.
Asi je brzda v haji co? Ma cenu to opravovat? Nebo koupit celej zadek i s kotoucema? Nevite na kolik to prijde i s montazi???