Má někdo zkušenosti s Skoda Octavia TDI 110koní?
Kupujes Skodovku - to je jasny, ze je jebou-to je dycky. Ale ja jsem osobne jeste neslysel o nikom, komu by na TDi cku odesly vstriky - akorat jednou u HDi Peugeota. Takze nebudte tak vystraseny. Rekl, bych ze u Oktavky nebyva nejvetsi problem s motorem TDi.Rotten píše:20 litrů za vstřik? To si snad dělaj prdel... No koukám že se ty Oktávky pěkně jebou, měl jsem jeden čas do Oktávky chuť jít, že bych si koupil relaitivně nový auto a nemusel na to ani šáhnout, ale tohle...
Brecka: S Oktavkou mam nejaky svy zkusenosti. Podle mejch zkusenosti je to vcelku slusnej drzak, ma ale svy velky ALE:
1. kratkej rozvor a s tim souvisejici horsi vlastnosti ve vyssich rychlostech na dalnici
2. batoh, kterej to v zatackach taha ven prdeli
3. kratkej rozvor (opakuju se, ale tentokrat kvuli prostoru uvnitr)
4. palubka je obrovsky bago
5. budiky jsou jak pro duchodce, kdyby si nahodou zapomneli brejle
6. oktavka NENI velky auto, i kdyz si na nej hraje. Aspon teda prvni generace rozhodne ne. Ovsem hafo lidi si to mysli. Jestli to je auto pro matku a byla by spokojena i s golfem, tak ber...
Jinak mam zkusenosti s 1,6i a 1,9 TDi (i ve verzi 4x4) a TDicko mi je mnohem prijemnejsi i co do toho zvuku... Ta 1,6ka je takova trochu pila a ma mne vylozene neprijemnej zvuk...
1. kratkej rozvor a s tim souvisejici horsi vlastnosti ve vyssich rychlostech na dalnici
2. batoh, kterej to v zatackach taha ven prdeli
3. kratkej rozvor (opakuju se, ale tentokrat kvuli prostoru uvnitr)
4. palubka je obrovsky bago
5. budiky jsou jak pro duchodce, kdyby si nahodou zapomneli brejle
6. oktavka NENI velky auto, i kdyz si na nej hraje. Aspon teda prvni generace rozhodne ne. Ovsem hafo lidi si to mysli. Jestli to je auto pro matku a byla by spokojena i s golfem, tak ber...
Jinak mam zkusenosti s 1,6i a 1,9 TDi (i ve verzi 4x4) a TDicko mi je mnohem prijemnejsi i co do toho zvuku... Ta 1,6ka je takova trochu pila a ma mne vylozene neprijemnej zvuk...
E39 535i sedan
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Zasedlej nesasedlej, tyhle přiblblý motory používá i Ford ve vozech Galaxy, kdybych furt jen neviděl jak se na tom něco sere tak bych možná mluvil jinak. Životnost vstřikovačů je počítána na 150 000 km jesli někomu vydržej víc tak mu to moc přeju, ale kupovat ojetýho diesela co má na tachometru 150 000 km a více je podle mě vstupenka do prdele ať si každej říká co chce. Nechápu co s tý ropě každej vidí, cena s benzínem skoro stejná a spotřeba oproti benzínu zase tak propastnej rozdíl, aby jsi hrozně ušetřil tak nevimKuaJa píše:Hanis tady sice porad reje do tech vstriku, ale zda se mi, ze je nejakej zasedlej. Ja znam spoustu aut s motorem TDi, ktery jezdi statisice kilometru bez problemu. Jinak i v ty Oktavce bude mit ten motor zivotnost pul milionu uplne bez problemu a odvdeci se ti ti fantastickou spotrebou do tak 6 litru. Ja bych vubec nevahal. Ty TDi byly svyho casu jiste uplne nejlepsi diesliky a do dneska v pohledu na spotrebu exceluji.
Ja bych to koupil a nebal se toho.

Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
Tiez chodim "rychlejsie" ak potrebujem, a pravdupovediac, mna zas seru machri (nehovorim teraz teraz len o BMW, ale vacsinou su to BMW), ktori drzia klobuka na 140, aby im to nezralo, a ked sa za nich naserem a blikam v 170, tak si otocia ksiltofku a dupnu tomu, pojdu tak 5km 240-tkou, aby som videl 'ver iz d paua', a potom drzia stredny pruh zas 120-tkou... akoby mu nebolo jednoduchsie uhnut mrdke Passatovi ktory sa nanho nechyta ani zdaleka, a pustil ho, ked uz ten "podclovek" v tom "podaute" ma naponahlo... 

Faszom a seggedbe verem te buzi 

Nevim co tady vsichni proti dieselum od VW maj, ale meli jsme doma od dieselovy B2 do dieselovy B6 a natocilo se na nich za tu dobu hodne (spis hodne moc) kilometru. Zajimavy, ze ty "vstriky se zivotnosti 150 000 km" nam nikdy neodesly a to nektery ty exemplare mely ke konci i 300 000+ km... Holt neco jinyho je asi auto z bazaru a neco jinyho auto, na kterym najedes tohle sam a od zacatku. Ale i tak - veci, co odesly bylo dost: B2ce odchazelo cerpadlo, B4ce se rozpadl motor
, B5ce klasicky odesla vaha...
Osobne mi diesel auta od VW koncernu pripadaj jako skvelej nastroji pro dopravu veci/osob za dobry naklady, ale BMW to neni a nebude. Chybi jim duse.

Osobne mi diesel auta od VW koncernu pripadaj jako skvelej nastroji pro dopravu veci/osob za dobry naklady, ale BMW to neni a nebude. Chybi jim duse.

Oktavka je proste Golf s batohem, stejne jako Rendlik Thalia je Clio s batohem. Kvuli tomu jsou tam velky omezeni jizdnich vlastnosti, vnitrniho prostoru a tak... Hlavne ze to ma velkej kufr.Hanis píše:a vůbec oktávka je hnusný autoa souhlasím s FXem že je to navoněná bída.
Co do svezeni mi ale Oktavka TDi celkem sedla. Kdybych se nemusel bat zivotnosti vstriku (u staryho TDi - ne PD jsem ale moc narku na ty vstriky neslysel), tak bych do auta se starym TDi sel, jenom nevim, jestli by to byla Oktavka. Kdyz uz auto tyhle kategorie, tak Golfa, ten si aspon na nic nehraje. Na druhou stranu mam z toho auta pocit, jako kdybych si pred jizdou proste musel na hlavu placnout baleni gelu a udelat si z vlasu rozkopnutej drn. Aspon bych se ale nemusel plasit s nejakym tuningem. U Golfu je snad nejvetsi tuning zustat v serii. Kolikrat si clovek rika, ze vsechny ty tuningovy golfy se lisej akorat barvou a velikosti "pruduchu" v narazniku...
Nevim, na svoje cestovani uz bych asi nemenil, se 406 jsem na stopro spokojenej. Na blbnuti a pocit z auta, aby to jelo a zpivalo si, na to je pro me stejne nej E30.
Abych se po tom velkym offtopicu aspon trochu vratil k tematu, tak tvoje mama na tom stejne asi prd pozna, kdyz ji to trochu hur pojede a bude to hur startovat. Na nakupy to je dobry, na jezdeni po meste taky. Spousta lidi je s tim spokojena (protoze za to draze zaplatili a nemuzou na to prece plivat), ale kdo poznal lepsi, tak si o Oktavce bude minimalne myslet svy, kdyz uz to o ni nebude rikat. Me proste Octavia nijak nenadchla, jediny, co z toho auta mam jako docela dobrej pocit, je ta robustnost. To, ze tam ty debilni plasty vrzou a musej se podkladat molitanama, nebo vsechny uvedeny body, jsou veci, ktery vadej mne a par lidem tady na foru. Jestli se ta oktavka tve matce libi, tak si ji stejne koupi...
E39 535i sedan
Nevykladej mi, ze v golfu neni stejne mista jak v Octavii:

To, ze zadni dvere vedou az nekam do prdele, jeste neznamena, ze tam taky je operadlo... Mel jsem moznost to srovnat s golfem a je to fakt skoro stejny. Faceliftovana oktavka ma akorat trochu vykously predni sedadla, tim si trochu pomohla, ale ne zas tak moc. Ja si vzadu "sam za sebe" proste nesednu.

To, ze zadni dvere vedou az nekam do prdele, jeste neznamena, ze tam taky je operadlo... Mel jsem moznost to srovnat s golfem a je to fakt skoro stejny. Faceliftovana oktavka ma akorat trochu vykously predni sedadla, tim si trochu pomohla, ale ne zas tak moc. Ja si vzadu "sam za sebe" proste nesednu.
E39 535i sedan