Bmw a new driver

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
Fx

Příspěvek od Fx » 10. 03. 2005 17:15

KuaJa píše:Coze, tobe nekdo umrel v aute??? :shock:
Ne jeden a samozrejme ne v mym aute, ale v aute jako vseobecne (tu vetu je mozne pochopit vice zpusoby, coz jsem si pri psani neuvedomil). Nerad bych to tady propiral.

Stejne tak jak par lidi, ktere treba jen znam, zabili... Jednoho takovyho mam v rodine, jednoho znas mozna i ty - vybavujes si, jak v Tabore mladej kluk srazil dva duchodce a byl u toho i vrtulnik? Pani umrela a pan prezil... Stalo se letos v lednu... No tak ten ridic je kluk my kamaradky.
KuaJa píše:Tohle je podle me trochu nediferencovana debata - auto muze ridit podle myho nazoru i 9-tilety dite, technicky perfektni ridic muze byt 17-tiletej na okruhu, nejlepsi ridic, jaky muze byt kazdy jednotlive se vsim vsudy je podle me clovek ve veku, kdy jezdi dlouho a jeste nema nejake problemy, ktere zapricini vek - tj. zhorseny zrak,spatna reakcni doba ap.
V tom s tebou naprosto souhlasim, ale je tu par faktoru, ktery mne osobne trochu vadej. Ja nerikam, ze jsem nejlepsi ridic na svete. To bezesporu nejsem. Samozrejme se (snad) budu zlepsovat... To vsechno ano... Na co jsem reagoval hned od zacatku je to, ze silny auto nepatri do rukou hovadku-bestii, ktera ten vykon nebude pouzivat s rozumem a citem. A tohle samozrejme s vekem uzce souvisi, ale nelibi se mi hazet vsechny mlady do jednoho pytle.

Stejne tak bych mohl nadavat na ridice z povolani, kteri na silnici uz div neusinaji, jezdi jak prasata, protoze na ne zamestnavatele tlaci, atd. - ovsem to nepatri samozrejme do tehle debaty.
KuaJa píše:Nevim, proc to takhle porad probirame - kdyz je nekomu 20let, tak z nej proste bude cim dal tim lepsi ridic a ma ted mnohem vetsi pravdepodobnost, ze to rozstipe, nez jini, kteri uz jezdi dyl a jsou lepsi ridici.
Ja vim, proc to probirame. Je to zajimavy tema, proc si o tom nepopovidat?
KuaJa píše:Do tehle rovnice (spis nerovnice) je treba zakompnovat promenou X, ktera znaci, jestli je nekdo pako, ktery nema k rizeni bunky a nikdy se ridit nenauci :-)
Na 200 koni pod kapotou si musi clovek treba pul roku zvykat, nez zacne byt ve stadiu, ze ho to auto uz nemuze prekvapit - i kdyz to samo bude zaviset na tom, kolik najizdi ap.
Promenna X je hezka vec, ale tech faktoru tam jsou fakt megatuny, napriklad misto nehody. Nejvic nehod se stava doma. Proc? No jednak je to unava, jednak to je podceneni treba rychlosti ve znamym prostredi...

Na 200 koni si clovek musi zvykat, to je jasny, ja jsem sice s 220konovym autem najezdil asi 10 tisic kilometru (z toho asi 800 po Svedsku) a rozhodne nemuzu rict, ze by me to auto nebylo schopny nikdy prekvapit. Na druhou stranu to, o cem jsem tu taky mluvil, byla snaha jezdit tak, aby nejaky takovyhle prekvapko proste nenastalo :)
E39 535i sedan

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 10. 03. 2005 17:45

FX: Naprosto se vsim souhlas. Ja to nemyslim nijak proti tobe, spis ze se to tady probira z ty obecnejsi roviny.
Ale jeste k tomu vsemu - shodneme se na tom,ze kdyz si koupis pro zacatek 2.5l, tak je to jen o tom, abys mel rozum a nedelal s tim autem nikde kraviny a jezdil proste rozumne, s tim, ze postupne se s nim naucis a budes jezdit dobre. Potom kdyz to shrnu, tak se mi zda 2.5l pomerne nevhodny auto na zacatek -drazsi, vyssi naklady i PR, opotrebeni, vyssi riziko nezvladnuti auta - neni teda lepsi si koupit treba 318i?
Kdyz budu kupovat auto na okruh,tak nevaham, ale myslim, ze v beznym provozu ti 100 kobyl na bezpecnou a sviznou prepravu staci uplne moc. Jak jsi psal, ze Jirku vytahli kone z problemu-je to tim, ze to asi umi-jinak mu ty splaseny konici vzadu budou porad spis skodit a ohrozovat ho,nez je zkroti.
Beru to podle motorek a zacatecnik bude na slabsi motorce nejen jezdit bezpecnejc, ale i si to vic uzije-proste tocis, radis, brzdis na max. a pritom je to porad cely takovy pomalejsi, zvladnutelnejsi a nakonec se nemusis tolik bat a vic si to uzijes.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Fx

Příspěvek od Fx » 10. 03. 2005 17:50

Ano, ano, ano... 100% souhlas se vsim, ted si myslim, ze se to dostalo do te spravne a rozumne roviny. Rozum asi opravdu rozhodne neveli, aby si zacatecnik kupoval 325.

Jen tak mimochodem, mne pro zacatecnika prijde idealni auto tak s 70-100 konmi (taky i podle hmotnosti)... Ono totiz zas s extra malym vykonem se taky musi umet jezdit a kdyz si vzpomenu, jaky harakiri obcas je s Microu s litrovym motorem najet na dalnici... Ty kone proste taky jsou potreba.
E39 535i sedan

DC
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DC » 10. 03. 2005 17:51

no ja osobne jsem byl rad, ze jsem zacal s BMW na 318i a i ta me jednou hezky vytrestala (bez následků naštěstí), potom s 325kou (po 3 měsících) to byla supr jízda (měla krátkej difer) takže raketa, bohužel jsem si ji užil jen krátce (týden) a i zloděj si ji užil jen dva dny po kterých ji totálně rozsekal (viz. fotka dole), takže nezbývá než varovat, že je to nebezpečné auto - bez dostatku respektu rozhodně nedoporučuji,

Obrázek
Obrázek

více na http://bmw.zpevak.net/zrot.htm

Odpočívej v BMW nebi :idea: :wink:
Naposledy upravil(a) DC dne 10. 03. 2005 18:02, celkem upraveno 1 x.
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry

Maranelo
Bublik a Ondrášek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maranelo » 10. 03. 2005 18:01

325 me taky pekne vytrestala ale nastesti jsem to zvladnul jak pilot F1 :lol:
Byl sem zvyklej na 323 ktera jela hodne dobre a pak sem si koupil 325 no a jelikoz sem necekal ze je tam takovej rozdil od 323 (nejakych 20koniku neni moc) tak sem s ni jel jako by to byla 323 a na jednom sjezdu z dalnice zvyklej na 2,3 si to jedu na 3r st. a dam plnej no ale jejej to co nasledovalo bylo tosku divocina a od ty doby vim ze 325 neni zadna ovecka ale pekne svinska mrcha kterou musi clovek opatrne krmit papanim jinak je mooc divoka :lol: :wink: nastesti v ty zatacce zrovna asi piknikoval nekdo z vrchu a byl pri me takze krasnej smejrik a rychle pryc 8)
Mam shnilou 325i s KO motorem :-(
Obrázek
325>kundolap/ 320>pracant/ 318>sekačka/ 316>nemám slov
Obrázek

Night.chimera

Příspěvek od Night.chimera » 10. 03. 2005 19:52

Angel-bmw píše:
Fx píše:
Angel-bmw píše:Mno a o tom jsem se celou dobu bavil.Tak se nakonec schodnem:o)
Nerikam, ze zvladnu kazdou krizovku, ale tohle jsem myslel spis tak, ze ti ty kone muzou pomoct i ven z ni... Myslim, ze jirka325 by tady taky mohl popsat jednu krizovku, z ktery by se asi nebejt koni nedostal...
Jasne.To asi kazdej potreboval nekdy rychle zmizet z krizovatky pred jistou kolizi.Ja se jen snazil rict ze je bmw v rukou zaciatecnika(blazna,magora,frajirka)mnohem horsi zbrani nez Favo.Tebe Fx radim do kategorie lidi kteri si podle me dokazi uvedomit jak je auto nebezpecna vec a moc neblbnou.Bohuzel u nas v okoli je to tak jak jsem psal.Mladej frajirek dodela papiry,koupi bmw a mysli si ze sezral modroust sveta a jde blbnout do normalniho provozu.Pak se jen divi jak ho dokaze Bmw vyskolit.Vzpomen si na nedavnou debatu okolo Chimery.

tak na chimeru bacha ma uz 4ty auto a najezdil dost kilometru a nadriftoval hafo moc hodim na strahove i na ulicich :lol:
520i E34 M50 pekne autoObrázek Obrázek
cekatel na novejsi BMW nebo mercedes benzin+lpg

Strana

325iX

Příspěvek od Strana » 10. 03. 2005 21:46

....nedá mě to abych se nepřipojil...
Hned v osumnacti jsem dostal shade 100 ...muj nenavideny a milovany prvni...vec... :o pak druha 100, do toho jsem lital s brachovim iXem a tatovou jeste Etou....pak 100 dojezdila prisel na radu favorit......a konecne pred cca pul rokem jsem koupil prvni BMW...a sel jsem do 325iX...z brachovi auta jsem si proste na tu ctyrkolu zvyk tak, ze to jinak neslo :o
P.S. Nejhorsi zazitky mam s Fackem....i ta Shadovka se chovala lip....
327iX E30 iX Power
Byla...je...bude navždy.....E30 :) :)

Angel-bmw

Re: 325iX

Příspěvek od Angel-bmw » 11. 03. 2005 14:35

Strana píše:....nedá mě to abych se nepřipojil...
Hned v osumnacti jsem dostal shade 100 ...muj nenavideny a milovany prvni...vec... :o pak druha 100, do toho jsem lital s brachovim iXem a tatovou jeste Etou....pak 100 dojezdila prisel na radu favorit......a konecne pred cca pul rokem jsem koupil prvni BMW...a sel jsem do 325iX...z brachovi auta jsem si proste na tu ctyrkolu zvyk tak, ze to jinak neslo :o
P.S. Nejhorsi zazitky mam s Fackem....i ta Shadovka se chovala lip....
Co se ti na facku nezda?Ja si na to nemuzu stezovat.
E46 328CI & Octavia 1.9Tdi

Angel-bmw

Příspěvek od Angel-bmw » 11. 03. 2005 14:37

Night.chimera píše:
Angel-bmw píše:
Fx píše: Nerikam, ze zvladnu kazdou krizovku, ale tohle jsem myslel spis tak, ze ti ty kone muzou pomoct i ven z ni... Myslim, ze jirka325 by tady taky mohl popsat jednu krizovku, z ktery by se asi nebejt koni nedostal...
Jasne.To asi kazdej potreboval nekdy rychle zmizet z krizovatky pred jistou kolizi.Ja se jen snazil rict ze je bmw v rukou zaciatecnika(blazna,magora,frajirka)mnohem horsi zbrani nez Favo.Tebe Fx radim do kategorie lidi kteri si podle me dokazi uvedomit jak je auto nebezpecna vec a moc neblbnou.Bohuzel u nas v okoli je to tak jak jsem psal.Mladej frajirek dodela papiry,koupi bmw a mysli si ze sezral modroust sveta a jde blbnout do normalniho provozu.Pak se jen divi jak ho dokaze Bmw vyskolit.Vzpomen si na nedavnou debatu okolo Chimery.

tak na chimeru bacha ma uz 4ty auto a najezdil dost kilometru a nadriftoval hafo moc hodim na strahove i na ulicich :lol:
Ja to pres forum nechcu rozebirat.To spis radsi s tebou zajdu nekam na pivko a pokecame;o)
E46 328CI & Octavia 1.9Tdi

Albert

Příspěvek od Albert » 11. 03. 2005 14:48

Ja zacinal (zacinam) na e28 525i... :P :lol:

pkot

Příspěvek od pkot » 11. 03. 2005 15:30

Albert píše:Ja zacinal (zacinam) na e28 525i... :P :lol:
e28 525? ? ? ? :roll:

Albert

Příspěvek od Albert » 11. 03. 2005 15:31

pkot píše:
Neco se ti nezda?

pkot

Příspěvek od pkot » 11. 03. 2005 15:37

Albert píše:
pkot píše:
Neco se ti nezda?
No jasne kdyt e28 nei 5tka a ty pises ze zacinas na e28 525 . Nebo jsem to blbe pochopil ?

Fx

Příspěvek od Fx » 11. 03. 2005 15:46

E39 535i sedan

Albert

Příspěvek od Albert » 11. 03. 2005 15:50

pkot píše:
Albert píše:
pkot píše: e28 525? ? ? ? :roll:
Neco se ti nezda?
No jasne kdyt e28 nei 5tka a ty pises ze zacinas na e28 525 . Nebo jsem to blbe pochopil ?
Nejak nechapu co se snazis pochopit.. e28 je petkova rada.. nebo ti nesedi ten motor? nebo jak? :roll:

adam320

Příspěvek od adam320 » 11. 03. 2005 16:03

[/quote]
kdyt e28 nei 5tka a quote]

ALbert:těžko říct jak to myslel :roll: :D

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 11. 03. 2005 16:23

adam320 píše:
kdyt e28 nei 5tka a quote]

ALbert:těžko říct jak to myslel :roll: :D[/quote]

když e28 neni 5tka
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

antik

Příspěvek od antik » 11. 03. 2005 16:47

no, mam ridicak presne rok, 3/4 roku sem jezdil s Favem a rekl bych, ze to byla nejlepsi skola... Holt old-school czech car, jak by rekl krajan :-) Ted se vozim ve Vaginateuru a muzu rict, ze bych se k Favu kolikrat i vratil. Nicmene vsemoznymi zpusoby shanim penizky na BiloModrouWrtuli, nechci nic brutalne silnyho, stacila by i 1,6 nebo 1,8. Mohl jsem mit E30 1,6 krasne upravenou od jarin325 - taky clen E30 fora. Jenze zasahla vyssi sila a misto toho se koupilo ho*no. Potreboval bych sehnat nejakou vyhodnou brigadicku a z vydrenejch penizku si jednu wrtulku doprat... Problem ale je, ze se ted chystam na vejsku a tam bude asi potreba kazdej penizek. Na druhou stranu, kdyby se mi v nejakym vetsim meste podarila najit prace na nejakej polovicni uvazek, nebylo by to spatny ;) Takze doufam, ze co nejdriv budu patrit mezi vas - vyvolene...
splnil jsem si sen...
OO=[][]=OO in da house...
www.jansvehla.cz - Školení řidičů a kondiční jízdy

Marosh

Příspěvek od Marosh » 11. 03. 2005 23:13

adam320 píše:
Marosh píše:
Nezlob se na me, ale v 9ti letech neumi deti jeste pomalu ani nasobit... tomu, ze nekdo od DEVITI let jezdi autem proste neverim a nebudu tomu verit ani kdyz budu totalne statej!
asi si pořídim děcko a za deset let ti to ukážu, proč bys nedošáh na pedály jako? myslíš že k tomu abych s dědou jezdil po polních cestách a na parkovišti na jadničku a na dvojku jsem potřeboval umět násobit? neřikam názor
Decko si klidne porid, ale kdzy napises:
adam320 píše: já dával dacii( od devíti, v jedenácti jsem jí poslal do zdi..šrot)pak sieru, filcku a oltshita a sieru a pak xr3i, pak dva tejdny s asconou a pak e30 320i a ted zas e21 320i
a bavime se tady predevsim o tom, jak jsou mlady kluci v silnym aute nebezpecny v provozu, tak to vyznelo, ze jsi v 9 letech vzal rano klice od Dacie, odfrcel do skoly, pak druzina a odpo zase sednul do auta a hura domu... :) jezdit nekde na polnacce s dedou je trochu rozdil, to uz sem muzem rovnou psat, ze "sem dával od pěti autodrom a děda seděl vedle mě..." :D Mír. :lol:

Lukas-e21

Příspěvek od Lukas-e21 » 11. 03. 2005 23:53

no jak to tak ctu, tak kazdej je neomylnej, kazdej si dava bacha....a ja nevim co. Tak proč sou statisticky mladi řidiči nejrizikovější??????

ja zacinal na Š 105, měl sem dvě, pak e21 318i, a ted dva dvoulitry e30

jezdil sem uz s ruznyma autama, hlavne BMW (M3,M5 apod. a bez zavineny nehody, a pred trema tydnama ejhle....zboril sem blbyho dvoulitr e30 - shoda nahod, pocasi a rychlosti a bouračka je na světě.

Takže panove nikdo nejsme dokonalej, každej z nas děla chyby. Pamatujte si to!!!
Naposledy upravil(a) Lukas-e21 dne 12. 03. 2005 09:53, celkem upraveno 2 x.
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru

Odpovědět