stav hydrostelu
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Hydraulické zdvihátko vymezuje ventilové vůle a dávaly se do motorů právě proto, aby odpadla potřeba tuto vůli seřizovat. To že má určitou životnost je normální jako u každého jiného dílu.Lenoch píše:Dávaly se do aut proto, aby se prodloužily intervaly mezi štelováním vůle ventilů. Sice se intervaly zdvojnásobily, ale co interval to výměna za nové!!!!
Není, normální je že nemlátíLenoch píše:ŽE TO MLÁTÍ TAK 3 SEC PO NASTARTOVÁNÍ - UPLNĚ MORMÁLNÍ!!!
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Tak proč mi u isa který mělo najeto 200 000 km zdvihátka nerachtaly ani po půl roce stání. Proč 16V motory od posranýho Fordu nerachtaj ani po 300 000 km a proč všichni který mají v prdeli zdvihátka trvděj, že je to normálníAnonymous píše:přesně tak:)))darkeye píše:ok, ale pak musis mit novej nebo ne moc starej motor aby vsechno behalo tak jak ma,nechce se mi moc verit ze nejakej motor vydrzi 10 a vice let bez zasahu aniz by to zaklapalo

No, mozna je to mysleno tak, kdyz nekdo tvrdi, ze to cvakani vubec nevadi, za to proste nema vliv na funkci motoru.
Co se muze stat, kdyz hydrostel cvaka? - asi nevymezuje idealne vuli, ne? -ale jakej to ma realnej vliv na motor - nehlede na vykon, u 15 let staryho motoru?
Me teda zdvihatka cvakaji statecne a dost casto i zatepla - jednou jo, jednou ne a podle vsech referenci to pry zase tak hrozne nevadi - tak zkousim oleje a ted asi koupim jinou hlavu - nechce se mi do toho davat penize i s ohledem na to, ze muzou zase zacit rychle cvakat i novy.
Nerikam, ze je to normalni, ale myslim, ze to nevadi a 15 let stary auto, kterymu budou cvakat hydrostely sem koupil a koupil bych ho znova - myslim, ze jsou zvuky u motoru, ktery opravdu vadej, ale tyhle k nim ja nepocitam.
Co se muze stat, kdyz hydrostel cvaka? - asi nevymezuje idealne vuli, ne? -ale jakej to ma realnej vliv na motor - nehlede na vykon, u 15 let staryho motoru?
Me teda zdvihatka cvakaji statecne a dost casto i zatepla - jednou jo, jednou ne a podle vsech referenci to pry zase tak hrozne nevadi - tak zkousim oleje a ted asi koupim jinou hlavu - nechce se mi do toho davat penize i s ohledem na to, ze muzou zase zacit rychle cvakat i novy.
Nerikam, ze je to normalni, ale myslim, ze to nevadi a 15 let stary auto, kterymu budou cvakat hydrostely sem koupil a koupil bych ho znova - myslim, ze jsou zvuky u motoru, ktery opravdu vadej, ale tyhle k nim ja nepocitam.
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Jasně akorát to dělá kravál, ventily se díky větší vůli neotvírají jak mají, motor může mít horší volnoběh a nižší výkon. Zvýšený namáhání ventilového rozvodu díky velkým vůlím taky nevadí a další věci který z toho vyplývají.KuaJa píše:No, mozna je to mysleno tak, kdyz nekdo tvrdi, ze to cvakani vubec nevadi, za to proste nema vliv na funkci motoru.
Jezdit se stím samozřejmně dá cena nových dílů potřebných k opravě někdy převyšuje cenu auta tak je jasný, že se to nikomu nechce dělat, ale v pořádku to není.
Je to tak, jak rika Hanis. Ono u auta, kde ty zdvihatka samotny vyjdou na 16 tisic a jinej motor na 12 (moje 406) asi fakt neni moc co resit.
Mimochodem, cvaka mi v mrazech regulator tlaku paliva... Co tam tak muze cvakat? Je to podle polohy plynu, ne otacek. A kdyz jsem na ten regulator sahl, tak klapal. Proste ho vymenim, to je jasny, ale zajima me z technickyho hlediska, co tam cvaka
Nevis, hanisi?
Mimochodem, cvaka mi v mrazech regulator tlaku paliva... Co tam tak muze cvakat? Je to podle polohy plynu, ne otacek. A kdyz jsem na ten regulator sahl, tak klapal. Proste ho vymenim, to je jasny, ale zajima me z technickyho hlediska, co tam cvaka

E39 535i sedan
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Asi žábaFx píše:...ale zajima me z technickyho hlediska, co tam cvakaNevis, hanisi?

U 406 1,8i 16V je to zcela běžnej problém, dělá to jenom zastudena a v mrazech. Za tepla se to asi ohřeje od motoru, tak to přestane. Je to prostě divný, zní to jako nějaký relé...Hanis píše:Asi žábaFx píše:...ale zajima me z technickyho hlediska, co tam cvakaNevis, hanisi?
Je tam menbrána a ventil, kterej v závislosti na podtlaku v sacím potrubí reguluje tlak paliva ve vstřikovací liště a samozřejmně pružinka, která může být prasklá. Nikdy jsem to nerozdělával a to, že to cvaká slyším poprvý.

E39 535i sedan
Jo, to nevim... Nikdo z lidi, s kterymi jsem to resil, nema to auto nove, spis podobne stare jako ja (max o rok-dva novejsi)... Takze tezko rict. Ale je fakt, ze s kym jsem mluvil, popsal mi to samy.Hanis píše:A není to normální, že u žopedu udělali ventil, kterej v mrazu cvaká, aby jsi nekoupil novej a to samý.
E39 535i sedan