diagnostika BMW
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
diagnostika BMW
Zdravim panáčkové
mam dotaz - potrebuju si hodit auto na diagnostiku (chcou to kluci ze servisu), ale vubec nic o tom nevim. nevim co tam zjistujou jak to zjistujou a tak... zajimalo by mne to protoze bzch chtel o svem aute vedet co nejvice ze... tak pokud nekdo vite jak to probiha a co se tam deje a co se tim da zjistit popripade spravit tak mne sem piste please. no a pak mam jeste jeden problemek auto ktere chcu takto otestovat je E28 525e r.v. 87 ale nemuzu (chlapci ze servisu nemuzou) sehnat nikoho kdo by mnel na tohle auto program... - jsem ze severni moravy tak mne napadlo zavest to auto do Ostravy do origo BMW Autecu.. myslite ze tam ten program it buou ? asi jo ze, mate nekdo pribliznou orientaci kolik by to stalo v original servise? - vim, ptam se jak debil, ale mam ted vtom kapku zmatek...

- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
Zkus hledat někoho, kdo má firmu na opravy zapalování a vstřikování BOSCH.Kubajz von Odry píše:hmm ale asi mne nikdo nepordi kde by se tu dal sehnat levnejsi a pripadne kdyz to bude pekne mastny v autcu tak kolik to tam bude stat...
Ten bude mít přístroje.
--
U nás to dělá jeden živnostník, cena 400,- /hod.
Bohužel, pro tebe je na opačným konci republiky.
to Venca. A Ty jsi odkud..?? Měl bych zájem.DíkesVenca. píše:Zkus hledat někoho, kdo má firmu na opravy zapalování a vstřikování BOSCH.Kubajz von Odry píše:hmm ale asi mne nikdo nepordi kde by se tu dal sehnat levnejsi a pripadne kdyz to bude pekne mastny v autcu tak kolik to tam bude stat...
Ten bude mít přístroje.
--
e34/M540i
e34/M5 3.6
e34 2.5 24v vanos
ex e36 1.8i R.I.P
2x podauto: 2x1,3 MPi
Schmiedmann.cz
e34/M5 3.6
e34 2.5 24v vanos
ex e36 1.8i R.I.P
Schmiedmann.cz
Město TouškovRendis píše:to Venca. A Ty jsi odkud..?? Měl bych zájem.DíkesVenca. píše:Zkus hledat někoho, kdo má firmu na opravy zapalování a vstřikování BOSCH.Kubajz von Odry píše:hmm ale asi mne nikdo nepordi kde by se tu dal sehnat levnejsi a pripadne kdyz to bude pekne mastny v autcu tak kolik to tam bude stat...
Ten bude mít přístroje.
--
Vlkýšská 214
tel. 377 922 300
..
Asi tak 10 km západně od Plzně.
Nutno se k němu objednat dopředu, má pořád na 14 dní obsazeno.
Na takové jsem nakonec zkončil taky, ale původně jsem si chtěl nechat vyčíst chyby z ŘJ, což touto technikou nešlo...Venca. píše:Na diagnostice vůbec ten konektor nepoužili.Lukáš325e píše:Já jsem před nějakou dobou obvolával servisy v okolí kvůli diagnostice a nikdo (z těch, co jsem zkoušel) v okruhu asi 30km neměl zástrčku do E30.
Na všechno měli svoje kabely.
U mojí 318i M10 stejně nic vyčíst nelze, je tam analogová ŘJ.Lukáš325e píše:Na takové jsem nakonec zkončil taky, ale původně jsem si chtěl nechat vyčíst chyby z ŘJ, což touto technikou nešlo...Venca. píše:Na diagnostice vůbec ten konektor nepoužili.Lukáš325e píše:Já jsem před nějakou dobou obvolával servisy v okolí kvůli diagnostice a nikdo (z těch, co jsem zkoušel) v okruhu asi 30km neměl zástrčku do E30.
Na všechno měli svoje kabely.
325e má Motronic, ale nejsem si jist. jestli každá verze umožňuje vyčítat nějaké proměnné údaje z ŘJ.
Není to náhodou jen u těch, co mají nějaký to OBD-2?
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
nasel sem neco na netu - je to seznam opraven kde by mneli mit potrebne vecicky ke kompletni udrzbe veci od BOSCHe tak snad tam budou mit aj neco pro mne...
http://aa.bosch.cz/aa/servisni-sit.php
takze v pondeli budu obvolavat a ptat se ...
Tak potom nahoď nějaký info jak to dopadlo..........Kubajz von Odry píše:nasel sem neco na netu - je to seznam opraven kde by mneli mit potrebne vecicky ke kompletni udrzbe veci od BOSCHe tak snad tam budou mit aj neco pro mne...
e34/M540i
e34/M5 3.6
e34 2.5 24v vanos
ex e36 1.8i R.I.P
Schmiedmann.cz
e34/M5 3.6
e34 2.5 24v vanos
ex e36 1.8i R.I.P
Schmiedmann.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
no jak vypada protokol presne bohuzel nevim bo tam jel jeden typek ze servisu ne ja. ale delali na tom asi 3 hodiny a pak mne ten typek ukazal asi 3 listy kde bylo vypsane ze vsechny komponenty (zkousene) jsou ok jen ridici jednotka je treba vymnenin + tam bylo primo vypsana cislo te jdnotky (jako cislo dilu)
Já tam mám 5 stránek.Kubajz von Odry píše:no jak vypada protokol presne bohuzel nevim bo tam jel jeden typek ze servisu ne ja. ale delali na tom asi 3 hodiny a pak mne ten typek ukazal asi 3 listy kde bylo vypsane ze vsechny komponenty (zkousene) jsou ok jen ridici jednotka je treba vymnenin + tam bylo primo vypsana cislo te jdnotky (jako cislo dilu)
Nemám to u sebe, ale vím, že tam byly průběhy předstihu, délka vstřik. impulsu, hodnoty lambda, HC, CO, O2, napětí, teploty vody a oleje, atd.
Taky rozdíly v kompresi válců, průběh startování - proud startéru, zvlnění na výstupu alternátoru a tak.
Jsou tam uvedený hranice, kde se ty hodnoty mají pohybovat a kde byly skutečný.
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky takovej trošku problém a zároveň otázku.Mám na 320i hrozně vysokou spotřebu, radili mi tady na foru snad už úplně všichni, ale žádnej zdárnej konec.Jak mi poradil Ondra_m, hadici na sání jsem zalepil, otáčky přestali kolísat, ale na plnou nádrž jsem stejně najel pouze cca 300km.Chci jet na diagnostiku, myslíte že zjistí, čím to je ? Mohou zjistit jestli to třeba dělá váha ?
- Hanis
- Moderátor e30.cz
- Kontaktovat uživatele:
A kde jinde by to měli zjistit než právě na diagnostice. Podle hodnot ze snímačů (váha, čidlo teploty motoru, lambda atd.) lze zjistit zda je něco v nepořádku. Trouba ve stodole se šroubovákem a kladivem v ruce bez patřičného vybavení to asi těžko zjistí a opravovat vstřikování metodou pokus omyl asi není to pravý.Tweety píše:Chci jet na diagnostiku, myslíte že zjistí, čím to je ? Mohou zjistit jestli to třeba dělá váha ?
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou
- Tweety
- Kontaktovat uživatele:
To je přesně ono. Je mi jasný že strejda Pepa s kladivem to nespraví, až tak hloupej nejsem. Jsem jen o něco míň hloupej a nebyl jsem si jistý, že na 18let starym autě zjistí na diagnostice tolik věcí...nemůžu vědět vše.Díky za informaciHanis píše:...opravovat vstřikování metodou pokus omyl asi není to pravý.