Pokuta a pojisteni
Ja jezdim jen po Praze a taky jezdim na letnich... Kdyz uz nic jinyho (vim, ze zimni maji jiny vlastnosti atd., o tom zadna), tak neporusuju zakon...Max-Max píše:Chimera je pako v inom - zimne gumy a tento tu zas serie na ruco. Blazon jak blazon.Fx píše:Chimera si pokud vim ruceni plati a co ho znam osobne, neni az takovy hovado, jak se muze na foru zdat... i kdyz - zdani muze klamat.
E39 535i sedan
co to tady z tebe padá, ty když vybereš banku tak se pujdeš zeptat na Policii jestli už to vědí že jsi to byl ty? To ho rovnou můžu poslat ze skály než jim ho tam nechat. Před 3 nedělema jsem byl na evidenčce s 325i r.v.89 to už neni jak za starejch časů normálně si do toho sednul, vodjel a mi tam 40 minut trnuli jestli to neni čorka a jestli nám ho vrátí (ject jsem s nim nemohl).Fx píše:To jsou jenom kecy... Podivej se, kdybys tu technickou vazne chtel, tak uz jsi tam davno byl a aspon to zkusil... Stejne tak s povinnym rucenim - proste plna huba kecu a nic z toho.101330 píše:no samozrejmě, auto z roku 2004 technickou nedělá (mimo vyjímek taxi atd.) A auta z 2002 už jsou podle tebe plečky, je to jednoduchý, buďto ten clověk má strach že mu to rozbijou, nebo má dost peněz aby se s tim neotravoval, si někdy viděl někoho jak jede s S Medem 2001 na technickou? Bohužel nemám známý s Favoritama, ty nemaj 400 aby si připlatili a nemuseli tam jezdit, a dědu s favoritem vodtamtud nevyhodí.

V tomto pripade opet blbost, evidencka se dela normalne na STK, otevrou kapotu, zkontrolujou cislo kastle a typ motoru, pripadne i jeho cislo (neni-li vymaz) a barvu auta. Nic jinyho, muzes u toho byt a zadny takovyhle levarny by se tam dit nemely. Jestli je to corka stejne hovno poznaj, kontrolujou jenom jestli to sedi s papirama
2Max: No mas pravdu, auto se mi chova i na snehu a ledu lip jak lecktery jiny auto na zimakach (Sierra bmwm3 v tom teda excelovala, jak byla od urcitych momentu neovladatelna) a ze Chimera je strelec, nicmene o5 - aspon neporusuje zakon. S 318kou jsem taky zimu na letnich odjel, ale je fakt, ze ja nejsem takovej strelec...
2Max: No mas pravdu, auto se mi chova i na snehu a ledu lip jak lecktery jiny auto na zimakach (Sierra bmwm3 v tom teda excelovala, jak byla od urcitych momentu neovladatelna) a ze Chimera je strelec, nicmene o5 - aspon neporusuje zakon. S 318kou jsem taky zimu na letnich odjel, ale je fakt, ze ja nejsem takovej strelec...
E39 535i sedan
jo jo zlatý starý časy, to že jsem nikdy nebyl na technický snad neznamena že jsem nebyl na evidenčce, nedelej ze me mag*ra. To se mi stalo poprvý, jezdim vždicky do minosu na prosek a ted je tam tahle novinka. Jednou po mě dokonce chtěl, abych mu to cislo nadiktoval, a pak se mě zeptal kolik chci napsat stav tacho. jo jo zlatý starý časy,Fx píše:V tomto pripade opet blbost, evidencka se dela normalne na STK, otevrou kapotu, zkontrolujou cislo kastle a typ motoru, pripadne i jeho cislo (neni-li vymaz) a barvu auta. Nic jinyho, muzes u toho byt a zadny takovyhle levarny by se tam dit nemely. Jestli je to corka stejne hovno poznaj, kontrolujou jenom jestli to sedi s papirama
možná že jinde to nezměnily.

- Michal e34
Tak k tý technický...
Kdyby to někdo náhodou nevěděl,"technická" je:
Kontrola technické způsobilosti motorového vozidla k provozu na pozemních komunikacích.To znamená že auto musí být bezpečné a způsobilé podle určitých norem.Těmi se technik řídí a jsou k nahlédnutí v každé STK.Znamená to,že projde všechno co je v dostatečném stavu.Prošel jsem se svým Fordem Capri,který neměl 6let technickou.Jen jsem vyměnil destičky a vyvařil podběhy.A žádnej extra kousek to nebyl.Normal "votlučenej starej šuplik",tak se nevymlouvej na Bmw z roku 86.Z toho co tu čtu vyplívá,že si koupil největší starou mrdku pod sluncem.Měl bych strach si do toho sednout že se někde rozmáznu a zbude ze mě jen velká pizza....
Už to tady neřešte.
Buď to vyhoď a jezdi třeba tramvají,nebo to koukej dát do dobrýho stavu.
Kdyby to někdo náhodou nevěděl,"technická" je:
Kontrola technické způsobilosti motorového vozidla k provozu na pozemních komunikacích.To znamená že auto musí být bezpečné a způsobilé podle určitých norem.Těmi se technik řídí a jsou k nahlédnutí v každé STK.Znamená to,že projde všechno co je v dostatečném stavu.Prošel jsem se svým Fordem Capri,který neměl 6let technickou.Jen jsem vyměnil destičky a vyvařil podběhy.A žádnej extra kousek to nebyl.Normal "votlučenej starej šuplik",tak se nevymlouvej na Bmw z roku 86.Z toho co tu čtu vyplívá,že si koupil největší starou mrdku pod sluncem.Měl bych strach si do toho sednout že se někde rozmáznu a zbude ze mě jen velká pizza....
Už to tady neřešte.
Buď to vyhoď a jezdi třeba tramvají,nebo to koukej dát do dobrýho stavu.
Pežot 406 v plný polní a driftwagen E28
Stejně jako boží hudba chlapíků LedZeppelin,
lahodí uchu když zahučí Temelín.....
Stejně jako boží hudba chlapíků LedZeppelin,
lahodí uchu když zahučí Temelín.....
- Michal e34
101330:
Všechno co jsi tu zatím napsal jsou opravdu pičoviny
1) Auto může mít STK propadlé jak dlouho chce. Prostě tam přijedeš, oni ho zkontroluji a následují tři možnosti: a) auto projde a dostaneš známku na dva roky. b) auto má nějaké závady (řeknou Ti jaké) a dostaneš známku na měsíc. c) auto je opravdu vrak. Známku nedostaneš. Nikdo nebude nic dělat s autem ani papírama.
Chceš konkrétní případ: v září jsem si, jako pracovní auto, koupil VW Golf I r.v. 82 s 1/2 roku propadlou technickou i emisema. Emise se udělaly v pohodě, na technické mi našli ohnuté rameno a vymlácene tři čepy. Dostal jsem známku na měsíc a auto nechal spravit. Potom jsem už STK udělal normálně
2) Na evidenče jenom skontrolují zda souhlasí všechno co je v papírech s tím co je na autě. Pokud ne, napíšou to do protokulu. Nikdo s autem nikam nejede a nijak se v něm nevrtá. U všeho jsi.
Opět příklad: v prosinci jsem koupil BMW E39, na evidenčce zkontrolovali hmotnosti a výrobní čílo. Typ motor nikde nenašli a nikdo to nijak neřešil. Prostě do protokolu napsali kontrola neprovedena, údaj je pod krytem.
3) K pov. ručení se vyjádřím jenom jednou větou: Jak už někdo napsal, magora z tebe nikdo nedělá, protože magor prostě jsi.
1) Auto může mít STK propadlé jak dlouho chce. Prostě tam přijedeš, oni ho zkontroluji a následují tři možnosti: a) auto projde a dostaneš známku na dva roky. b) auto má nějaké závady (řeknou Ti jaké) a dostaneš známku na měsíc. c) auto je opravdu vrak. Známku nedostaneš. Nikdo nebude nic dělat s autem ani papírama.
Chceš konkrétní případ: v září jsem si, jako pracovní auto, koupil VW Golf I r.v. 82 s 1/2 roku propadlou technickou i emisema. Emise se udělaly v pohodě, na technické mi našli ohnuté rameno a vymlácene tři čepy. Dostal jsem známku na měsíc a auto nechal spravit. Potom jsem už STK udělal normálně
2) Na evidenče jenom skontrolují zda souhlasí všechno co je v papírech s tím co je na autě. Pokud ne, napíšou to do protokulu. Nikdo s autem nikam nejede a nijak se v něm nevrtá. U všeho jsi.
Opět příklad: v prosinci jsem koupil BMW E39, na evidenčce zkontrolovali hmotnosti a výrobní čílo. Typ motor nikde nenašli a nikdo to nijak neřešil. Prostě do protokolu napsali kontrola neprovedena, údaj je pod krytem.
3) K pov. ručení se vyjádřím jenom jednou větou: Jak už někdo napsal, magora z tebe nikdo nedělá, protože magor prostě jsi.
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
bych teda rad videl tu slepici na kterou chces zrovna timhle strojem udelat dojem101330 píše:proto ho mámMax-Max píše:hlavne ze mozes pred rostenkami robit machra, ze mas bavorak...101330 píše:...Nikdy jsem se nesetkal s nikym kdo tim prošel a prošel. Tak nehodlam ryskovat že tam přijdu, auto mi roztrhaj a dokly zabavěj. Ja nevim co tam s tim autem delaj.

to byla ironie (for Blumen_071: To znamená, jako že jsem chtel naznačit, že na to fakt žádnou nezbalim, a většina zde zučastněných to asi pochopila předpokládám že i Max-Max to myslel ironicky. Jestli i ty si to myslel ironicky tak věz že ta slepice se na to možná teď kouká a protože je to slepice, tak to pochopit nemusíBlumen_071 píše:bych teda rad videl tu slepici na kterou chces zrovna timhle strojem udelat dojem101330 píše:proto ho mámMax-Max píše: hlavne ze mozes pred rostenkami robit machra, ze mas bavorak...![]()
![]()

- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
budiz ale ja to stale vidim napsany tak jak to je a zrovna mezi temihle radky bych se neobtezoval neco hledat. nicmene bych tuto mnohostrankovou diskuzi s dovolenim shrnul:
kdo neplati ruceni a jeste se pta ostatnich ucastniku silnicniho provozu esli je to ok, tak moc moudra nepobral a evidentne neni schopen vyhodnocovat dusledky sveho pocinani.
no a kdyz se mame bavit konkretne tak tvuj projev nasvedcuje vrozenemu kretenismu.
ted uz je to jedno ale mozna bys na to uhral modrou knizku
kdo neplati ruceni a jeste se pta ostatnich ucastniku silnicniho provozu esli je to ok, tak moc moudra nepobral a evidentne neni schopen vyhodnocovat dusledky sveho pocinani.
no a kdyz se mame bavit konkretne tak tvuj projev nasvedcuje vrozenemu kretenismu.
ted uz je to jedno ale mozna bys na to uhral modrou knizku
Děkuji Děkuji DěkujiPeťas píše:101330:
1) Auto může mít STK propadlé jak dlouho chce.
/ tři možnosti: a) auto projde a dostaneš známku na dva roky. b) auto má nějaké závady (řeknou Ti jaké) a dostaneš známku na měsíc. c) auto je opravdu vrak. Známku nedostaneš. Nikdo nebude nic dělat s autem ani papírama.
1). k času "propadení" - to je problem při stk BEZ AUTA řikám to asi po stý!!
TP jsem dal již čtyřem lidem všichni mi ho po tejdnu vrátili že to nejde (jeden mi dokonce nevrátil prachy)
a). b). c). pro mě velmi cenné informace Děkuji
(doufám že jsou aktuální)
2). to byla po leta i má zkušenost byl jsem skutečně v šoku když s tim odjel. pamatuji si že se to stalo den po tom co přehlášení zdražili na 800,-
3). opakuji otázku: K čemu pojistka, když nemám STK?
Dále: (předpokládám že se vyznáš)
Tlumiče se maj "oficiálně" měnit po 30tis Km pak jsou udajně nezpůsobilé v jakym si je měl stavu?
Pneu: nelze nahradit nějakým eqivalentem? V TP neni nic jen "195/50 r15 disky lité", přitom jsem nejednou viděl E30 na plecháčích.

Ty neumíš číst? Pišu že platim pokuty za STK a že nevim jak ho udělat, a asi po stoprvní opakuji otázku: K ČEMU POJISTKA, KDYŽ NEMAM STK?Reno... píše:Taky nevím co ušetříš na povinným, když to pak zaplatíš na pokutách