Dolik007 píše:Huska píše:Nezáleží ani tak na alarmu, ale na motorcích stahování oken....Důležité je jestli mají doběh (takovej, že jen klikneš na tlačítko a dojede až nahoru samo) U tohoto systému to lze zapojit. U ostatních kde "manuálně" zavíráš...... to nejde
Právě takhle sem to předpokládal - ten doběh obsahuje asi ten komfort pack, o kterým se hovoří v manuálu k alarmu... No a ten já tam nemám, protože mi okna automaticky nedobíhaj, musím je držet
Proto jsem semka vhodil tento dotaz, jestli to už někdo nedělal, ať už způsobem popsaným Danem_td /mimochodem, kde se nějakej ten releovej modul dá sehnat?/ a nebo způsobem jiným /doma "na koleně" atd.../

Ty moduly prodava nejakej clovek v Annonci za osm kil, jinak je maji vsude, kde autoalarmy ( myslim, ze to dela i Jablotron ). Ty moduly jsou prave pro okna, ktery nemaji ty dobehy a ktery funguji systemem - drzis cudlik, okno jede,pustis ho, okno stoji.
Je to neco na ten zpusob, jak pises niz, proste nejaka vterinka, kdy to dovira, nehraje roli.
Druhou moznosti je vyuzit volny kanal na alarmu tak, ze pokud drzis tlacitko dalky, okna se zaviraji a pokud ho pustis, tak se zastavi.