kontrolka kuhlwasser
kontrolka kuhlwasser
Vyskytl se mi následující problém. Když startuju studený auto, nesvítí žádná kontrolka (jen bremslicht, která samozřejmě zhasne po sešlápnutí brd. pedálu). Po ohřání motoru cca po 5ti - 10ti minutách se rozsvítí kontrolka Kuhlwasser (chladící kapalina), což by mělo znamenat, že je tam málo vody. Vody tam mám ale dost a motor se nijak nepřehřívá ani nic špatnýho nedělá. Neměl někdo podobnej problém? Mohl by někdo poradit. Díky.
Re: kontrolka kuhlwasser
celkem bezna vec - umira cidlo (nebo jiz umrelo) v expanzce. Obcas pomuze vycistit kontakty a samotne cidlo, ale to je vetsinou labuti pisen. Ono dostava v chladici smesi docela zabrat, takze se mu neni co divit, ze po cca 20 letech odejde do duchodu. Opravy jsou 2:morvan píše:Vyskytl se mi následující problém. Když startuju studený auto, nesvítí žádná kontrolka (jen bremslicht, která samozřejmě zhasne po sešlápnutí brd. pedálu). Po ohřání motoru cca po 5ti - 10ti minutách se rozsvítí kontrolka Kuhlwasser (chladící kapalina), což by mělo znamenat, že je tam málo vody. Vody tam mám ale dost a motor se nijak nepřehřívá ani nic špatnýho nedělá. Neměl někdo podobnej problém? Mohl by někdo poradit. Díky.
1, prasacka - obejit cidlo aby to nesvitilo
2, nove cidlo - ale nepatri zrovna k halirovym polozkam
Taky jsem ho menil...
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
to se taky může stát pokud tam máš jen vodu - pokud vim, tak je čidlo dělaný aby pracovalo v roztoku nemrzky a vody, kterej má trošku jinou hustotu
taky už sem viděl experty, kteří obrátili ten plovák na čidle a čidlo pak samozřejmě nefungovalo správně
taky už sem viděl experty, kteří obrátili ten plovák na čidle a čidlo pak samozřejmě nefungovalo správně
Docent Chocholoušek BMW světa...
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry
pořádám BIG BMW Classic a sbírám starý klumpry