kde je teplotní čidlo M20 ?
kde je teplotní čidlo M20 ?
kde je teplotní čidlo u M20 (E34) který zapíná sitič ? 
Re: kde je teplotní čidlo M20 ?
Lenost hledat v ETK nebo neznalostproktorcz píše:kde je teplotní čidlo u M20 (E34) který zapíná sitič ?
díl č.12
teplotní čidla jsou na pouzdře termostatu. Jedno pro ukazatel teploty na přístrojovce a druhý pro ŘJ na studené starty. Mám taky problém se startem, ale opačný. Po nastartování se mi drží otáčky na 2000 a po zahřátí na hodnotě 1000. Koupil jsem zcela nový čidlo, ale po výměně žádná změna nenastala. Jedno je ale zajímavý. pokud čidlo odpojím po lehce zahřátém motoru, tak se otáčky srovnaj na cca 750. A pokud se motor ohřeje na provozní teplotu tak mi to zas stoupne na 1000 i s odpojeným čidlem. Pokud motor po zahřátí vypnu a znova nastartuju, tak mi začnou otáčky lítat od 600 do 900. Neměl jste někdo podobný problém?
Napadá vás čím by to mohlo být?
Napadá vás čím by to mohlo být?
me motor vubec nechtel drzet otacky na volnobeh ale i kdyz byl zahratej(m20 320i Motronic s katem),zkousel sem vymenit snad vsechno hrozne me sralo ze nemuzu prijit na to cim to je.pak sem tu nekde cet ze by to mohl ze si to nekde prisava falesnej vzduch.proste nekde netesni sani.pohral sem si se vsema hadicema co vedou od sani,nektery sem dal novy nektery utesnil teflonem atd. a co hlavne vymenil sem tesneni pod sanim.od ty doby to drzi volnobeh dokonale a lidi co mi s tim pomahali a nevedeli co uz mi poradit na co se mam podivat tak kroutili hlava a neverili.je to tak musis mit dokonale utesneny sani to je zacatek a dokud tomu tak nejni tak bych nic jinyho zatim neresil.je to moje zkusenost nerikam ze mas to sami ale na mim motoru mi to pomohle a docela sem cumel 
Moje budoucí láska-BMW E30 320i Cabrio, v barvě briliantrot a úpravě M-Technic 2 
Podle toho co psal Hanis výše (a ten s tim ma zkusenosti) tak naopak:BigMara píše:Tak jeste jednou na real oem je
12 ENGINE COOLANT TEMP SENSOR 1-POL 1 12621710512 - cidlo studenyho motoru pro sytic?
13 TEMPERATURE SENSOR M12X1,5 1 13621709966 - cidlo teploty pro budiky?
12 senzor pro budík
13 teplotni cidlo pro RJ
Kdybych toto řešil a nebyl si jist, neboť E34 nemám...
-------------------------------------------------------------------
Odpojil bych akumulátor.
Vytáhl konektor ŘJ.
Odpojil obě čidla (12 i 13).
Pomocí ohmetru a dostatečně dlouhých měřících šňůr zjistím, které čidlo je vyvedeno na pin 45 ŘJ.
U čidla pro ŘJ změřím jeho okamžitou ohmickou hodnotu.
Připojím obě čidla.
Změřím hodnotu pin 45 proti kostře, tím ověřím, zda se signál z čidla dostává až k ŘJ.
Porovnám se správnými, x-krát zde zmíněnými hodnotami.
---------------
Kam ten svět spěje...
-------------------------------------------------------------------
Odpojil bych akumulátor.
Vytáhl konektor ŘJ.
Odpojil obě čidla (12 i 13).
Pomocí ohmetru a dostatečně dlouhých měřících šňůr zjistím, které čidlo je vyvedeno na pin 45 ŘJ.
U čidla pro ŘJ změřím jeho okamžitou ohmickou hodnotu.
Připojím obě čidla.
Změřím hodnotu pin 45 proti kostře, tím ověřím, zda se signál z čidla dostává až k ŘJ.
Porovnám se správnými, x-krát zde zmíněnými hodnotami.
---------------
Kam ten svět spěje...
OKAlex_78 píše:Podle toho co psal Hanis výše (a ten s tim ma zkusenosti) tak naopak:BigMara píše:Tak jeste jednou na real oem je
12 ENGINE COOLANT TEMP SENSOR 1-POL 1 12621710512 - cidlo studenyho motoru pro sytic?
13 TEMPERATURE SENSOR M12X1,5 1 13621709966 - cidlo teploty pro budiky?
12 senzor pro budík
13 teplotni cidlo pro RJ
jsem se ptal kuli tomu ze na realoem je u dilu c 12 1-POL a hanis pise o jednopolovim na dile 13.