mam takovy problemek ...
mam na aute nove kotouce a desky (predni) (vetrane)
najeto je na nich par malo tisic km ... (2,3tkm?)
pri bzdeni to zacina kopat volantem

vetsinou jen pri slabsim brzdeni, kdyz prislapnu vic, prestane to.
co s tim?
diky
petr
to není kotoučemaajfel píše:ahoj,
mam takovy problemek ...
mam na aute nove kotouce a desky (predni) (vetrane)
najeto je na nich par malo tisic km ... (2,3tkm?)
pri bzdeni to zacina kopat volantem
vetsinou jen pri slabsim brzdeni, kdyz prislapnu vic, prestane to.
co s tim?
diky
petr
hmmm...to mam radost ...Mazety píše: to není kotoučemamáš přední nápavu před GO
silentbloky, čepy možná ložiska, investice cca 10K
No to nemusí bejt takajfel píše:hmmm...to mam radost ...Mazety píše: to není kotoučemamáš přední nápavu před GO
silentbloky, čepy možná ložiska, investice cca 10K
po vymene kotoucu to bylo uuuplne klidne ..
petr
nikde nic nemlati, auto plave na podelnych nerovnostech - ale to podezrivam gumy, dela to az po prezuti ze zimaku a tyhle jsou jeste puvodni a jsou takove vselijakeadam320 píše: No to nemusí bejt tak
ložiska jestli nevržou nebo nehučej nijak tak toto určitě způsobovat nemohou, čepy by mohly, silentbloky taky ale jinak to co řikáš je příznak KO destiček což je nepravděpodobný nebo uvolněnej brzdič![]()
Každopádně i za předpokladu že máš v tahu čepy a silentblokx na stabilizátoru tak to je částka podstatně menší,
Při přejíždění nerovností to někde mlátí? Je auto v zatáčká ch nejistý...plave předek? Teda vše za předpokladu že za práci nikomu neplatíš, jinak by měl asi Mazety pravdu
diky za tip, podivam se ...Záchvat píše:Já bych to tipnul na volný zadní silentbloky předních ramen. Dělalo mi to to samý, čepy byly dobrý, ty silentbloky se mi zdály volnější. Vyměnil jsem je a ty nový se skoro nehnou. Kopání do volantu přestalo.
zeby se nove kotouce hned pokroutily?Tweety píše:Já mám také nové kotouče a taktéž mi to dělá. Ale dle mého názoru jsou to zkroucené kotouče. Protože i když jedu pomalinku na brzdě do křižovatky, tak mi auto střídavě brzdí více pak hned méně. Takže je nechám stočit a pokud to nevyřešíš, tak dám vědět, jak to dopadlo.
jasne,ze na to muzou mit vliv sisate bubny ...adam320 píše:ajfel píše: .. ale to muzou byt i sisate bubny ...
petr
No to jsem eště neslyšel že by bubny mohli mít nákej takovej vliv, každopádně jsi psal že ti to kope do volantu ne, tak to musí být z přední nápravy
gratuluji jsme na tom naprosto stejne, na nerovnostech tu cvaká a pri malem brzdeni kope, mno uz mam objednanou opravnou sadu u bmw coz je cca 400kc, v kelly je okolo 200mizuh píše:Vítej do klubu, u mě je to vůle mezi brzdičem a držákem brzdiče. při přejíždění nerovností to pěkně rachtá![]()
BTW: nemáte někdo za babku ten držák nebo celej brzdič?
Já dělal opravu předních ramen a kupoval jsemajfel píše:taaakze jste meli pravdu
pomalu se to rozjizdi
ted jsem byl menit lozisko predniho kola - hucelo 3,7kkc
zadni silentbloky predni napravy jsou ko - rikali 1800Kc
cepy jsou taky ko - pry 2000Kc
takze k tem 10kkc na predni naprave se brzo dostanu ...
(brzdy jsou nove - to nepocitam
a mimo to gufero na diferaku - 800kc
gufera vzadu na prevodovce - 800kc
pak by to snad mohlo byt ok ...
petr