tak uz zase "klepu"
tak uz zase "klepu"
loni jsem resil klepani motoru (hydra, vacka atd) a nakonec jsem vymenil celou hlavu, chvili to behalo ok, obcas cvaklo za studena ale jinak v poho ated uz to zase cvaka dyl a dyl... tak nevim jestli nemuze byt chyba jeste nekde jinde, nebo jestli mam takovou smulu ze doslouzila i druha vacka s hydrama....
když musíš, tak ..... BMW
Je důležitý, co tam leješ za olej. Optimální je polosyntetika (10W-40).
Ale neni polo jako polo. Né všecky značky maj dobrou polosyntetiku. Já používám Castrol Magnatec 10W-40 a je to OK. Taky bych třeba skusil přeměřit tlak oleje. To jestli ti to dobře maže hlavu, ale to zřídkakdy odchází. Anebo může bejt taky přicpaný olejový vedení. Každopádně se to všechno odvíjí na tom jakej olej používáš. Na tom nemá cenu šetřit.
Ale neni polo jako polo. Né všecky značky maj dobrou polosyntetiku. Já používám Castrol Magnatec 10W-40 a je to OK. Taky bych třeba skusil přeměřit tlak oleje. To jestli ti to dobře maže hlavu, ale to zřídkakdy odchází. Anebo může bejt taky přicpaný olejový vedení. Každopádně se to všechno odvíjí na tom jakej olej používáš. Na tom nemá cenu šetřit.

Olej je hodně důležitý, hlavně často měnit. Jinak co člověk to názor, já třeba po zkušenostech s polosyntetikou leju jen minerál. Sice to v zimě po startu zacvaká, ale funguje. Tím neříkám, že polosyntetiku ne.Balda píše:Je důležitý, co tam leješ za olej. Optimální je polosyntetika (10W-40).

momentálně bez.......
sem slysel ze po najetych kilometrech je lepsí det uz mineral pač ma jinou charakteristiku a vymezí určite vule (ber obrazne) ale za zadnou cenu to nedelej na opak (s mineralu na polosyn. a spolosyn. na plnousyn.)veř mi skurvyš motormizuh píše:Olej je hodně důležitý, hlavně často měnit. Jinak co člověk to názor, já třeba po zkušenostech s polosyntetikou leju jen minerál. Sice to v zimě po startu zacvaká, ale funguje. Tím neříkám, že polosyntetiku ne.Balda píše:Je důležitý, co tam leješ za olej. Optimální je polosyntetika (10W-40).