Výměna gufera

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Sopťa
člen E30.cz

Příspěvek od Sopťa » 30. 09. 2008 21:05

Hanis píše:
Sopťa píše:Na zaaretovani unasece je takova spesl páka a pak jde povolit v pohode jinak gufero je dobre pred montazi rozehrat v oleji aby pekne zmeklo pak ho tam hezky rovne naklepnout a zkontrolovat unasec jestli je v nem od gufera vyjetá jakoby drazka zacne to asi chcát znova v tom pripade unasec nechat soustruzníkovi at ho opravi pak hezky ocistit namazat a sup zpatky
Kde jsi na tohle přišel? Gufero bych nenahřejval ani omylem maximálně lehce máznost vazelínou jde tam naklepnout bez vetších obtíží.

To samý o tom unašeči, povrch má velmi malou drsnost, kterou soustružením nedocílíš a zmenšíš mu průměr což může způsobovat netěsnost gufera hned o montáže. Jediný co se dá udělat je buď unašeč vyměnit nebo guferu lehce změnit polohu (cca 1mm), aby těsnící břit nebyl přímo v té vyjeté drážce.
Gufero se nahřívá na cca 60stupnu v oleji děla se to kvuli tomu aby gufero zmeklo a neposkoldilo se montáží namontoval jsem jich timhle spusobem už hodně a osvědčilo se to

A unašeče se opravujou trošku jinak než osoustružením jejich povrchu zítra ti můžu nafotit jak takový opravený unašeč vypadá nechávám takhle opravovat třeba i řemenice a funguje to naprosto bez problému myslím že dát 200kč sostružníkovi a nebo zaplatit 2000kč za nový unašeč je trošku rozdíl a výsledek je naprosto stejný
http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour

Hanis
Moderátor e30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis » 30. 09. 2008 21:21

Také jsem jich namontoval již hodně a nikdy jsem žádný v horkém oleji máčet nemusel a osvědčilo se to :D

Jakékoliv obrábění zmenšuje průměr hřídele a tím i přítlak břitu gufera, věřím že to funguje, ale jsem k těmto způsobům oprav trochu nedůvěřivej.
Lidi jsou zlí, lžou, mrdaj a kradou

Sopťa
člen E30.cz

Příspěvek od Sopťa » 01. 10. 2008 04:48

Hřídel se dá opravit třeba i tak že na ni vyrobíš vložku
http://bmw.hotentot.com
BMW E39 540i Tour

bmwm3
Lon Don
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bmwm3 » 04. 11. 2008 08:44

BMWAK píše:a ta matka jak drží hřídel v převodoce šla všem povolit v pohodě jo?já s tím měl celkem honičku i když byla převodovka venku...
Hlavně třeba u M30 jsem si na tu matku musel vyrobit klíč a za druhý ta matka prostě nešla povolit, pistol vůbec nic, tak nakonec jsme něják aretovali ten trojzubec a přes metrovou trubku povolovali tu matku, ale někde to prý jde bez problémů.

Odpovědět